Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosc

Te dzisiejsze nawiedzone mamuśki mnie rozwalają. Przestymulowują dzieciaki od 1 roku życia, masa zajęć dodatkowych, myślą że Einsteina wychowają, a to daje odwrotny efekt :)

Polecane posty

Gość gosc

a prawda jest taka ze nadmierna stymulazja obrazem i muzyką nawet, prowadzi do przestumulowania prawej półkuli mózgu, kosztem lewej, odpowiadającej za myślenie abstrakcyjne, zdolności matematyczne etc.

Gość gość

najlepsze są te co nie pozwolą do 3 roku życia staremu mecz obejrzeć w TV bo jeszcze ich pociecha zerknie ukradkiem na ekran, dozna wstrząsu i nic z prezesury w banku :D

Gość Agata

A co cię obchodzą co robia inne matki? Zajmij się lepiej swoimi bekartami! A jak nie pomoże to kup maść ba ból tupy. 

Gość Gość
  Dnia 30.03.2019 o 19:35, Gość gość napisał:

najlepsze są te co nie pozwolą do 3 roku życia staremu mecz obejrzeć w TV bo jeszcze ich pociecha zerknie ukradkiem na ekran, dozna wstrząsu i nic z prezesury w banku 😄

Jak Twój stary wisi na tv całymi dniami to Twój problem. Nie każdy spędza życie przed tv...

Gość Gość
  Dnia 30.03.2019 o 19:40, Gość Agata napisał:

A co cię obchodzą co robia inne matki? Zajmij się lepiej swoimi bekartami! A jak nie pomoże to kup maść ba ból tupy. 

Ohohoho, chyba ktoś się zdenerwował :-D Stymulujesz dzieciora?

Gość Gosc
  Dnia 30.03.2019 o 19:50, Gość Gość napisał:

Ohohoho, chyba ktoś się zdenerwował :-D Stymulujesz dzieciora?

Ohoho wiadomo nic mądrzejszego nie wymyśliłaś tylko powtarzasz za innymi ...kami kafeteryjnymi „jak się nie zgadzasz to znaczy ze popierasz” wymysl coś lepszego amebo umysłowa która nawet nie potrafi wymyślić riposty. Durna jesteś jak but. 

Gość Gość
  Dnia 30.03.2019 o 19:52, Gość Gosc napisał:

Ohoho wiadomo nic mądrzejszego nie wymyśliłaś tylko powtarzasz za innymi ...kami kafeteryjnymi „jak się nie zgadzasz to znaczy ze popierasz” wymysl coś lepszego amebo umysłowa która nawet nie potrafi wymyślić riposty. Durna jesteś jak but. 

Maść na ból dupy kupiona? Powinnaś użyć :-D

Gość Gość

Wszystkie jesteście ...ki jednako. Autorka ma rację, prawej półkuli nie powinno się stymulować zbytnio w pierwszych latach życia 

Gość gość
  Dnia 30.03.2019 o 19:48, Gość Gość napisał:

Jak Twój stary wisi na tv całymi dniami to Twój problem. Nie każdy spędza życie przed tv...

już możesz sobie zaaplikować maść na ból odwłoka :D uderz w stół a nożyce się odezwa :D

Gość Gosc
  Dnia 30.03.2019 o 19:58, Gość Gość napisał:

Maść na ból dupy kupiona? Powinnaś użyć :-D

Próbuj dalej z ta riposta może za pierdyliardowym razem ci coś sensownego wyjdzie 

Gość Gość
  Dnia 30.03.2019 o 20:22, Gość Gosc napisał:

Próbuj dalej z ta riposta może za pierdyliardowym razem ci coś sensownego wyjdzie 

To nie riposta. To tylko dobra rada.

Gość Gość
  Dnia 30.03.2019 o 20:06, Gość gość napisał:

już możesz sobie zaaplikować maść na ból odwłoka 😄 uderz w stół a nożyce się odezwa 😄

Serio? Coś ze mną nie tak bo nie jestem uzależniona od tv? Nie rozmieszaj mnie 

Gość gość
  Dnia 30.03.2019 o 20:26, Gość Gość napisał:

Serio? Coś ze mną nie tak bo nie jestem uzależniona od tv? Nie rozmieszaj mnie 

nie, ale coś jest zachwiane z twoim stanem emocjonalnym skoro tak to przeżywasz i samooceną skoro się o to wykłócasz. tak to jest w globalnej wiosce, że nawet najmniejsza zakompleksiona wsza stara się za wszelką cenę forsować swoje "racje" :D

mnie to co najwyżej bawi :D

Gość Buka

Forsujesz, niestety coraz czesciej obalana teorie, o specjalizacji poszczegolnych polkul mozgowych. Na tym, okazuje sie prawdopodobnie blednym zalozeniu, opiera sie metody Jagody Cieszynskiej. Poczytaj sobie bajnowsze badania. A ty pleciesz tu terorie siegajace XIX w.

Gość Gość
  Dnia 30.03.2019 o 20:30, Gość gość napisał:

nie, ale coś jest zachwiane z twoim stanem emocjonalnym skoro tak to przeżywasz i samooceną skoro się o to wykłócasz. tak to jest w globalnej wiosce, że nawet najmniejsza zakompleksiona wsza stara się za wszelką cenę forsować swoje "racje" 😄

mnie to co najwyżej bawi 😄

Nic nie przeżywam. Nudzi mi się dzisiaj strasznie to wdaje się w dyskusje z amebami 😘

Gość Gość
  Dnia 30.03.2019 o 20:59, Gość Buka napisał:

Forsujesz, niestety coraz czesciej obalana teorie, o specjalizacji poszczegolnych polkul mozgowych. Na tym, okazuje sie prawdopodobnie blednym zalozeniu, opiera sie metody Jagody Cieszynskiej. Poczytaj sobie bajnowsze badania. A ty pleciesz tu terorie siegajace XIX w.

Dzisiejsze teorie pewnie też są błędne....

Gość Gość
  Dnia 30.03.2019 o 21:04, Gość Gość napisał:

Nic nie przeżywam. Nudzi mi się dzisiaj strasznie to wdaje się w dyskusje z amebami 😘

O, spędzasz wieczór na rozmowach z rodziną?

Gość Buka

Jak to mowia - wiemy wiecej o kosmosie, niz o ludzkim mozgu- wiec pewnie cos w tym jest 😀

Gość gość
  Dnia 30.03.2019 o 21:06, Gość Gość napisał:

Rodzina kafeterią silna!

Gość go123

Prawda jest taka, że nie ma uniwersalnej, dobrej rady na wychowywanie dziecka.

Dzisiejsza pop-kultura jest taka zagmatwana i chaotyczna, że mało które dziecko urodzone po 2000 roku będzie normalnym dorosłym.

Zwłaszcza że brakuje pracy.

W Urzędach Pracy w ofercie są tylko wspomagane formy zatrudnienia: staże i roboty publiczne. 

I oczywiście - tradycyjnie - najchętniej wysłali by wszystkich zagranicę, bo wtedy problem znika.

Pomoc społeczna ma w ofercie jedynie zatrudnienie socjalne, w centrach i klubach integracji społecznej.

Zagranicą też brakuje pracy, i wielu polskich emigrantów wraca z niczym, albo zostaje zagranicą bezdomnymi.

Wielu nastolatków próbuje zrobić karierę YouTuber'a, ale nie każdemu wychodzi.

Gość asa

oj chyba autorki matka nie stymulowala, a szkoda :)

Gość Gość
  Dnia 30.03.2019 o 21:06, Gość Gość napisał:

Jesteś nawiedzona, nie zdziwiłabym się więc gdybyś była moją teściową 🤔 ale przykro mi, teściowa to nie rodzina 😥

Gość gość
  Dnia 30.03.2019 o 22:08, Gość asa napisał:

oj chyba autorki matka nie stymulowala, a szkoda :)

Własnie bardzo dobrze że mnie nie stymulowała w taki sposób jak dzisiejsze mamuśki stymulują swoje dzieci, czyli kilka h TV dziennie, grające zabawki, gadżety elektroniczne. Od tego biorą się same problemy. Wiem, bo mam w rodzinie chłopca który własnie tak był "stymulowany", są z nim problemy, psycholog powiedziała im że to własnie od nadmiernej stymulacji prawej półkuli mózgu.

Gość Stop

Nie karmcie trolejbuski !!!! Przecież widać ze ona chce tylko wywołać guffnoburze. Pluje się do każdego wpisu, chyba ma problem z własnymi emocjami wiec olejcie ja