Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosc

zdjęcia dziecka w sieci

Polecane posty

Gość gosc

Mam koleżankę ze studiów, która ma dziecko z autyzmem. Ten mały ma z 4 czy 5 lat. Oczywiście to jej sens życia, zbiera na niego kasę, chodzi na zajęcia, jeździ na turnusy. I wszystko dokumentuje na instagramie. No właśnie. Wstawia tam zdjęcia tego małego z ćwiczeń, z przymierzania protez a on w samych majtkach. Czy tylko mi to zgrzyta? Przecież to raj dla pedofila. A później dramat dla chłopca. Koledzy znajdą jego zdjęcia w internecie. Strasznie mnie to męczy, że ona się nie liczy z prywatnością dziecka i zdrowym rozsądkiem. Jest bezmyślna. Już nawe nie wspomnę o pisaniu publicznie o jego stulejce... Matki, powiedzcie dlaczego?

Gość Ahna
8 minut temu, Gość gosc napisał:

Mam koleżankę ze studiów, która ma dziecko z autyzmem. Ten mały ma z 4 czy 5 lat. Oczywiście to jej sens życia, zbiera na niego kasę, chodzi na zajęcia, jeździ na turnusy. I wszystko dokumentuje na instagramie. No właśnie. Wstawia tam zdjęcia tego małego z ćwiczeń, z przymierzania protez a on w samych majtkach. Czy tylko mi to zgrzyta? Przecież to raj dla pedofila. A później dramat dla chłopca. Koledzy znajdą jego zdjęcia w internecie. Strasznie mnie to męczy, że ona się nie liczy z prywatnością dziecka i zdrowym rozsądkiem. Jest bezmyślna. Już nawe nie wspomnę o pisaniu publicznie o jego stulejce... Matki, powiedzcie dlaczego?

Może dzięki temu ze ma wsparcie od tak wielu osób jakoś pcha ten wózek do przodu i się nie załamuje. Poznaje inne mamy które tez maja chore dzieci, wymieniają doświadczenia, dają sobie wsparcie. Dlaczego musisz zaraz oceniać??? I to oczywiście zaraz negatywnie??? Czy nie ma już wystarczająco przerąbane w życiu? To ty jeszcze musisz kopać leżącego i obsmarować ja na Kafe. 

Gość gosc
1 minutę temu, Gość Ahna napisał:

Może dzięki temu ze ma wsparcie od tak wielu osób jakoś pcha ten wózek do przodu i się nie załamuje. Poznaje inne mamy które tez maja chore dzieci, wymieniają doświadczenia, dają sobie wsparcie. Dlaczego musisz zaraz oceniać??? I to oczywiście zaraz negatywnie??? Czy nie ma już wystarczająco przerąbane w życiu? To ty jeszcze musisz kopać leżącego i obsmarować ja na Kafe. 

I do tego potrzebne są zdjęcia półnagiego dziecka? W ubraniu nikt nie wesprze? To na kogo ona liczy? Na pedofilów?

Gość Ahna
Przed chwilą, Gość gosc napisał:

I do tego potrzebne są zdjęcia półnagiego dziecka? W ubraniu nikt nie wesprze? To na kogo ona liczy? Na pedofilów?

Na pewno kłamiesz i dziecko nie jest półnagie ale chcesz narobić koło pióra kobiecie która i tak już jest pokrzywdzona przez los. Wstydź się autorko. Podła z ciebie osoba. 

Gość gosc
6 minut temu, Gość Ahna napisał:

Na pewno kłamiesz i dziecko nie jest półnagie ale chcesz narobić koło pióra kobiecie która i tak już jest pokrzywdzona przez los. Wstydź się autorko. Podła z ciebie osoba. 

Jesteś jakaś ograniczona. Co by mi przeszkadzały zdjęcia dziecka? Widzę, że ty pewnie nie lepsza i sama wrzucał gołe dziecko do sieci, skoro jej tak bronisz. Pokrzywdzona będzie jeszcze bardziej jak pedofil znajdzie te fotki. Czemu się o dziecko nie martwisz tylko o pomyloną mamuśkę co mu robi z życia striptiz i bigbrothera?

Gość Gosc
10 minut temu, Gość gosc napisał:

Jesteś jakaś ograniczona. Co by mi przeszkadzały zdjęcia dziecka? Widzę, że ty pewnie nie lepsza i sama wrzucał gołe dziecko do sieci, skoro jej tak bronisz. Pokrzywdzona będzie jeszcze bardziej jak pedofil znajdzie te fotki. Czemu się o dziecko nie martwisz tylko o pomyloną mamuśkę co mu robi z życia striptiz i bigbrothera?

Twoja podłość jest widoczna w twoich wypowiedziach. Nie masz pojęcia a oceniasz i wydajesz wyrok. Nie mam dzieci a ty bredzisz ze mam i na bank wrzucam jego zdjęcia do sieci. Skoro tak się zachowujesz znaczy ze dokładnie w ten sposób oceniłaś ta biedna matkę chorego dziecka. Polowe zmyslilas i oceniłaś. Radzę się lepiej zastanowić nad swoim postępowaniem droga autorko. 

Gość Mishu

A kim ty kurrfa jesteś żeby oceniać??? Dobrze ci napisała. Szukasz poklasku dla swojego jadu żmijo! A takiego wała jak polska cała!!!!! Nie dostaniesz! Hahahah a twoje zdanie nikogo nie obchodzi wiec zamknij mordę bo śmierdzi gownem które się z niej wydobywa 

Gość gosc
2 minuty temu, Gość Gosc napisał:

Twoja podłość jest widoczna w twoich wypowiedziach. Nie masz pojęcia a oceniasz i wydajesz wyrok. Nie mam dzieci a ty bredzisz ze mam i na bank wrzucam jego zdjęcia do sieci. Skoro tak się zachowujesz znaczy ze dokładnie w ten sposób oceniłaś ta biedna matkę chorego dziecka. Polowe zmyslilas i oceniłaś. Radzę się lepiej zastanowić nad swoim postępowaniem droga autorko. 

Nie mam pojęcia? Jaki wyrok? Gołe dziecko to gołe dziecko. Jaką ideologię chcesz tu dorabiać? Co zmyśliłam? To ty niczego nie widziałaś a stworzyłaś piękną historyjkę, że matka biedna i sobie tak radzi - wrzucając zdjęcia dziecka w majtkach i wypisując o jego chorobach. Może o dziecku byś pomyślała a nie o matce, jaka ona biedna.

Gość Gouda

Zajmij się swoim życiem zamiast wtykać nos do od bytu innym ludziom głupia mendo! 

Gość Ahna
6 minut temu, Gość gosc napisał:

Nie mam pojęcia? Jaki wyrok? Gołe dziecko to gołe dziecko. Jaką ideologię chcesz tu dorabiać? Co zmyśliłam? To ty niczego nie widziałaś a stworzyłaś piękną historyjkę, że matka biedna i sobie tak radzi - wrzucając zdjęcia dziecka w majtkach i wypisując o jego chorobach. Może o dziecku byś pomyślała a nie o matce, jaka ona biedna.

Z logika tez masz problem wiec ci wytłumaczę. Przed chwila napisałaś ze „pewnie ja mam dziecko i wrzucam jego zdjęcia do sieci dlatego bronię tej kobiety” - dokładnie to wymyśliłaś żeby mi dowalić mimo ze to wierutne bzdury bo żadnych dzieci nie mam ale żeby wylać jad skłamałas i wymyśliłaś historyjkę. 

Skoro tak się zachowujesz to z pewnością wykorzystałas matkę chorego dziecka żeby wylać jad wymyślając bzdury na jej temat. 

I co... wyprzesz się teraz tego co przed kilkoma minutami napisałaś???

Gość Ahna
27 minut temu, Gość gosc napisał:

Widzę, że ty pewnie nie lepsza i sama wrzucał gołe dziecko do sieci, skoro jej tak bronisz. 

Mówię o tym kawałku w którym zmyslilas historyjkę ze mam rzekomo dzieci i wrzucam ich zdjęcia do sieci. Jesteś kłamczucha wiec przestań już się pastwić nad matka chorego dziecka bo i tak nikt ci nie uwierzy, ze rzekomo wrzuca zdjęcie „gołego” dziecka. Z tym tak samo kłamiesz, jak kłamałaś w moim przypadku. 

Gość abc
10 minut temu, Gość Ahna napisał:

Z logika tez masz problem wiec ci wytłumaczę. Przed chwila napisałaś ze „pewnie ja mam dziecko i wrzucam jego zdjęcia do sieci dlatego bronię tej kobiety” - dokładnie to wymyśliłaś żeby mi dowalić mimo ze to wierutne bzdury bo żadnych dzieci nie mam ale żeby wylać jad skłamałas i wymyśliłaś historyjkę. 

Skoro tak się zachowujesz to z pewnością wykorzystałas matkę chorego dziecka żeby wylać jad wymyślając bzdury na jej temat. 

I co... wyprzesz się teraz tego co przed kilkoma minutami napisałaś???

jesteś trollem albo upośledzona. innej opcji nie ma

Gość Olga
14 minut temu, Gość abc napisał:

jesteś trollem albo upośledzona. innej opcji nie ma

Ty rzeczywiście masz problem ze sobą kobieto. Kiedy następna wizyta u psychiatry. 

Gość Gość

Nie mam insta, mam fb a tam tylko jedno swoje profilowe zdjęcie i ani jednego zdjęcia męża czy dziecka. I wiesz co autorko? Wali mi totalnie co kto wrzuca do sieci. Polnagie zdjęcie dziecka bo tylko w majtkach? To sobie wyobraz ze po plaży też tak chłopcy biegają. Tak samo na basenie. A i na placach zabaw latem też czesto, więc nie przesadzaj.

Gość Ninus
1 godzinę temu, Gość gosc napisał:

Wypierwtajal głupia su/Ko. Nie masz własnego życia tyko zmyslasz kolejne afery na kafeterii!!!!!! Wywieźć ja na taczce gnoju!!!!!!!!!!!!!

Gość Bartosz

Wstydź się ladacznico atakować matkę autystycznego dziecka. Już niżej upaść nie mogłaś. 

Gość Goscmm

A ja się zgodzę z autorką. Psychologowie mówią, żeby szanować  intymność dziecka i do póki samo nie pozwoli na publikowanie zdjęć to tego nie robić. Tu sytuacja jest inna, bo matka zbiera pieniądze  więc oczywiste, że zdjęcia  są. Ale jeżeli rzeczywiście  w samej bieliźnie z przymierzalnia protezy to trochę słabe. Mozna napisać "bylismy dziś przymierzyć protezę" i nie dawać zdjęcia. Nie wiem na ile dziecko jest funkcjonujące intelektualnie, ale jeśli za kilka lat zobaczy,  że matka wstawiala takie zdjęcie i pisała o intymnych szczegółach to może być mu przykro po prostu .

A do wszystkich broniących jednej matki a linczujacych inna, bo miała odwagę wyrazić swoje zdanie   Zastanówcie się nad sobą.

Gość gosc

Nie rozumiem dlaczego w tej dyskusji matka>dziecko. Chyba o jego dobro tu chodzi i to ono jest bardziej poszkodowane bo jest chore. Do tego obdzierane z godności i prywatności. Nawet nie dla pieniędzy ale dla atencji. Przecież można wstawić zdjęcie w rajstopkach, leginsach, założyć koszulkę. Naprawdę to musi być sama bielizna?

Dlaczego nikt nie wrzuca do sieci takich zdjęć starszych dzieci - piętnasto-, szesnastolatków? Bo może by się oburzyli i nie zgodzili. A co takie małe dziecko ma powiedzieć jak nie jest świadome?

Gość Lol
10 minut temu, Gość gosc napisał:

Nie rozumiem dlaczego w tej dyskusji matka>dziecko. Chyba o jego dobro tu chodzi i to ono jest bardziej poszkodowane bo jest chore. Do tego obdzierane z godności i prywatności. Nawet nie dla pieniędzy ale dla atencji. Przecież można wstawić zdjęcie w rajstopkach, leginsach, założyć koszulkę. Naprawdę to musi być sama bielizna?

Dlaczego nikt nie wrzuca do sieci takich zdjęć starszych dzieci - piętnasto-, szesnastolatków? Bo może by się oburzyli i nie zgodzili. A co takie małe dziecko ma powiedzieć jak nie jest świadome?

Tak tak trolico, nabijaj sobie sama komentarze 

Gość gosc

A ja ogólnie nie rozumiem po co wstawiać zdjęcia dzieci do sieci, zwłaszcza tych małych które nie mają o tym pojęcia. Jeszcze gorsze są wszelkiej maści blogerki i jutuberki które zarabiają na swoich małoletnich dzieciach, dosłownie sprzedając ich wizerunek. 

Jak dla mnie takie matki to typowe atencjuszki. A wykorzystywanie wizuerunku dzieci jest obrzydliwe.  

Gość Gość

Autorko masz rację, popieram twoją opinię. Niektóre matki przeginają ze zdjęciami półnagich dzieci i to jest fakt. W latach 70,80 nie mówiło się o pedofilach, nie było internetu, ale teraz tym bardziej trzeba dbac o prywatnośc i bezpieczeństwo dziecka. W sieci i w realu.

Gość Gość

Żaden MYŚLĄCY rodzic nie wrzuci zdjecia swojego dziecka do sieci. Ale cebulaki w Polsce pozwalają nawet na zakładanie fanpejdża na fb przez przedszkole i codzienna porcję wrażeń dla zglodnialych.