Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ooooo

Zmiana ginekologa na NFZ w ciąży

Polecane posty

Gość Ooooo

Cześć :). Jestem całkowicie nieobeznana w takich tematach, dlatego piszę tutaj, może ktoś zna odpowiedz.

Umowilam się do ginekolog na wizytę, podczas której chciałam zrobić cytologię. Wybrałam termin po zakończonej miesiączce i przed dniami płodnymi, żeby wynik był jak najbardziej wiarygodny. Okresu jednak nie dostałam, a testy ciążowe wychodzą pozytywnie. 

Bardzo lubię chodzić do tej ginekolog, ale obawiam się, ze nie będzie mnie stać na chodzenie do niej przez cała ciąże, bo będziemy mieli inne wydatki. Czy mogę iść na pierwsza wizytę do niej, a na następne do innego lekarza na NFZ? Czy to nie problem, żeby tak zmienić lekarza? Czy będę musiała po raz drugi przejść pierwsza wizytę?

Gość Gosc

Możesz iść gdzie chcesz, ja w pierwszej ciazy byłam u jednego prywatnie ale nie widział mi się, poszłam do drugiego prywatnie i było całkiem ok , po kilku wizytach umarł, i zostałam sama, więcej prywatnie w moim mieście nie było, zaczęłam chodzić na NFZ i kilka wizyt zawsze u kogoś innego bo ciągle coś mi się nie podobało, ostatnie 2 wizyty już były u tego samego a poszłam rodzić zupełnie do innego miasta,