Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 0980

Ładny acz dziwny trochę komplement niedawno usłyszałem o Polakach od pewnego Niemca

Polecane posty

Gość 0980

W mojej okolicy taki jeden Gunter z Saary rozkręca mały biznes w Polsce. Pomagam mu trochę z językiem i sprawami urzędowymi i w piątek tak siedzimy przy piwie i tak sam z siebie niespodziewanie odpalił tekstem - wiesz co mi się u was najbardziej podoba? że faceci są męscy a kobiety kobiece. i dodał że był zaledwie na weekend u siebie i w jeden dzień na mieście widział dwóch transwestytów na ulicy i chłopaka w makijażu w autobusie.

Tak sobie pomyślałem, że to bardziej nie komplement był a smutny wniosek jak bardzo stoczyły się kulturowo i obyczajowo dojczlandy...  xD

Gość Tępy naród

Ale z ciebie naiwniak. Wiesz dlaczego ? Bo tam ludzie sa bardziej tolerancyjni a w Polsce takie osoby lincz czeka i tylko nieliczni maja odwage byc sobą. Odsetek gejow, lesbijek czy transseksualistow jest taki sam. Żyj i pozwol zyc innym niech zyja jak chca jesli nie krzywdza innych. Ty bys chciał zeby ci narzucano jak masz zyc?

Gość fegelein fegelein fegelein
Przed chwilą, Gość Tępy naród napisał:

Ale z ciebie naiwniak. Wiesz dlaczego ? Bo tam ludzie sa bardziej tolerancyjni a w Polsce takie osoby lincz czeka i tylko nieliczni maja odwage byc sobą. Odsetek gejow, lesbijek czy transseksualistow jest taki sam. Żyj i pozwol zyc innym niech zyja jak chca jesli nie krzywdza innych. Ty bys chciał zeby ci narzucano jak masz zyc?

Są do tego stopnia tolerancyjni, że przez tydzień bali się poinformować opinię publiczną o sylwestrowych napadach seksualnych na niemieckie kobiety przez tzw uchodźców z krajów arabskich... sprawa dopiero wyszła na jak dzięki portalom społecznościowym, gdzie zgwałcone kobiety pisały, że polizei im odradzała to zgłaszać... no ale niedługo wejdzie ACTA 2 to już nawet w sieci będą cenzurować takie wpisy. 🙂 ku chwale lewackiej tolerancji.

Gość Tepy naród
2 minuty temu, Gość fegelein fegelein fegelein napisał:

Są do tego stopnia tolerancyjni, że przez tydzień bali się poinformować opinię publiczną o sylwestrowych napadach seksualnych na niemieckie kobiety przez tzw uchodźców z krajów arabskich... sprawa dopiero wyszła na jak dzięki portalom społecznościowym, gdzie zgwałcone kobiety pisały, że polizei im odradzała to zgłaszać... no ale niedługo wejdzie ACTA 2 to już nawet w sieci będą cenzurować takie wpisy. 🙂 ku chwale lewackiej tolerancji.

Nie porównuj gwałcicieli i mordercow do ludzi ktorzy chca tylko akceptacji i bycia szczęśliwym. Takie osoby się rodza miej pretensje do natury czy w co tam wierzysz. Nie wiesz ze za twoje mysli tak samo uprzedzenia odpowiada twoj umysl? Ty nad małą tylko cząstka mózgu masz władze

Gość gość

A mi tam bardziej podoba się typowa dl Niemców tolerancja dla odmienności i dla mnie przytoczony tekst odnośnie Polski, to nie jest żaden komplement, tylko (nieuświadomiona) sugestia że Polska to zaścianek w którym trzeba się wpasowywać w określone schematy, bo każdy kto od nich odbiega jest gnojony lub spychany na margines. I z tego co obserwuję na co dzień to by się zgadzało. Chociażby u mnie w pracy obserwuję jak nawet ci wielce mądrzy, wykształceni, nowocześni młodzii ludzie charakteryzują się czasem bardzo dalece idącą nietolerancją dla wszelkiej odmienności. Gruby, gej czy czarnoskóry - niech se żyje, ale z dala od nich.