Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaki procent kobiet może być zainteresowanych bezpłodnym facetem?

Polecane posty

Gość gość

Jak w temacie

Gość Ala

Na pierwszym spotkaniu nie krzycz, że jesteś bezpłodny. Skup się na znalezieniu miłości i dopiero gdy związek będzie wkraczał na wyższe poziomy porozmawiaj o tym. Jeśli to będzie prawdziwa miłość to kobieta zostanie z Tobą. Są inne sposoby na zostanie rodzicami (adopcja albo invitro z nasieniem dawcy). A może trafisz na kobietę, która nie chce mieć dzieci. Nie przejmuj się na zapas tylko szukaj tej jedynej. Pozdrawiam

Gość gość
7 minut temu, Gość Ala napisał:

Na pierwszym spotkaniu nie krzycz, że jesteś bezpłodny. Skup się na znalezieniu miłości i dopiero gdy związek będzie wkraczał na wyższe poziomy porozmawiaj o tym. Jeśli to będzie prawdziwa miłość to kobieta zostanie z Tobą. Są inne sposoby na zostanie rodzicami (adopcja albo invitro z nasieniem dawcy). A może trafisz na kobietę, która nie chce mieć dzieci. Nie przejmuj się na zapas tylko szukaj tej jedynej. Pozdrawiam

Czy tak samo powinienem postępować jeśli jestem płodny ale nie chcę mieć dzieci? Czy w takiej sytuacji powinienem o tym informować od początku?

Gość Gość

Przez cały czas nic nie mów tylko równo ją zalewaj. Dopiero jak cię poda o alimenty wtedy jej powiedz prawdę.

Gość gość
1 minutę temu, Gość Gość napisał:

Przez cały czas nic nie mów tylko równo ją zalewaj. Dopiero jak cię poda o alimenty wtedy jej powiedz prawdę.

tak, to na pewno najlepsze rozwiązanie

Gość Ala

Myślę, że to taka sama sytuacja. Na pewno nie kłam, że jesteś bezpłodny. Jestem kobietą i myślę, że na wstępie gdybyś powiedział mi, że nie chcesz dzieci to mogłoby mnie to wyznanie wystraszyć. Czyli schemat działania jak wyżej. Chyba, że kobieta, z którą się spotykasz rozmarzy się o przyszłości i zacznie zaglądać do wózków rozmyślając jak to będzie gdy ona będzie matką. Wtedy na spokojnie powinieneś przeprowadzić poważną rozmowę, że zależy Ci na niej, więc musisz być szczery, wyznając że nie planujesz być ojcem.

Gość Ela

Całkiem duży bo polki i tak mają już z 2, czy 3 dzieci w wieku 23 lat. Często z różnymi osobami...

Gość gość
1 godzinę temu, Gość Ala napisał:

Nie zgodzę się. Dla mnie żałosne jest tutaj granie miłością i czekanie aż kobieta się zaangażuje żeby poinformować ją po tym fakcie.

Powiedzmy, że zako...esz się w Wietnamce, która mieszka w Polsce. Zostajecie parą, planujecie przyszłość a po paru miesiącach dziewczyna mówi, że jest tylko na tymczasowym kontrakcie i za miesiąc wyjeżdża. Ale skorą ją kochasz "prawdziwą miłością" to przecież pojedziesz z nią, prawda? Co z tego, że wcześniej słowem nie pisnęła o wyjeździe i pozwoliła Ci się zaangażować wiedząc, że macie "trochę" inną wizję przyszłości...

Moim zdaniem o takich rzeczach należy mówić jak najwcześniej. Nie na pierwszej randce, ale np. po miesiącu.

Gość kicia

moim zdaniem pełno jest takich kobiet. często są po przejściach, rozwidach, nieudanych związkach i juz z dziećmi. szukają faceta, który będzie nie tylko partnerem ale też ojcem. zależy im na poczuciu bezpieczeństwa i miłości a nie kolejnych dzieciach 🙂

Gość Gosc 21

Lepiej od razu powiedziec. Inaczej bedziesz budowac zwiazek na klamstwie. Tak, zatajenie informacji to dalej klamstwo. Chyba, ze chcesz byc gnojem. Spotkasz kobiete, ktora marzy o macierzynstwie, o tym aby poczuc pierwsze kopniecie malenstwa. Bo dla niektorych same zajscie w ciaze jest upragnione a nie adopcja. A potem powiesz, ze jestes bezplodny. Nawet jak zostanie z Toba to czy bedzie szczesliwa? Raczej nie..

Gość Gosc 21

Ja na pierwszej randce wymienilam wszystkie moje wady i zalety. Powiedzialam, ze jesli jest w stanie je zaakceptowac to mozemy kontynuowac znajomosc. I prawie 10 lat juz razem jestesmy. Trzeba sie nawzajem szanowac. A najprostrza odpowiedz to pytanie do samego siebie. Jak bym chcial aby potraktowano mnie?

Gość gosc

JA SZUKAM takiego faceta, mozemy sie poznac

Gość Gość

Zależy w jakim wieku jest kobieta. Jeśli bliżej 40 to lepiej od razu poinformować. 

Gość Taka kobitka
2 minuty temu, Gość Gość napisał:

Zależy w jakim wieku jest kobieta. Jeśli bliżej 40 to lepiej od razu poinformować. 

Czemu to ma być uzależnione od wieku? W każdej relacji należy w początkowym etapie informować czego się oczekuje. Tak jest najprościej, nie ma później wyrzutów czy pretensji o kłamstwo i zmarnowany czas.

A co do pytania autora, to zależy na kogo trafisz. Nie da się ot tak powiedzieć jakie ma szanse. No i pytanie czy jesteś bezpłodny, ale chciałbyś mieć dzieci (adopcja), czy ich nie chcesz i Twoja bezpłodność jest dla Ciebie wybawieniem. Ja osobiście nie mam dzieci i nie chcę ich mieć, jest to przemyślana decyzja. Ja bym się szczerze ucieszyła, gdyby mój potencjalny partner nie chciał dzieci, a dodatkowo był bezpłodny (jakkolwiek okropnie to może brzmieć).

Gość ona ona ona 30

Ja nie chcę mieć dzieci i nie widzę problemu w tym, żeby jak najszybciej wyjaśnić sobie z potencjalnym partnerem tego typu kwestię. W przypadku kiedy oboje się czaimy z wyznaniem swoich oczekiwań, a miałoby się okazać, że mamy totalnie rozbieżne (w tej kwestii nie ma kompromisów), to tak naprawdę tylko oboje tracimy czas bądź też któraś ze stron postąpi wbrew sobie. Co to znaczy, że jak kobieta kocha to jakoś to przetrawi, że nie będzie mieć dzieci (chociaż bardzo chce)? Jakby dowiedziała się na początku znajomości miałaby prawo wyboru czy dalej w to brnąć, a potem jest zaczadzona emocjami, hormonami i (niepotrzebnym) poczuciem obowiązku, podczas gdy mogła w międzyczasie poznać kogoś kto tak jak ona chce mieć dzieci. Co inego kiedy oboje chcą dzieci i okazuje się, że jeden z parnterów jest bezpłodny (czego wcześniej nie wiedział), ale i w takiej sytuacji osoba, która bardzo pragnie biologicznego dziecka niestety ma prawo podziękować, bo związek to nie więzienie.

Gość Gość 8
7 minut temu, Gość Taka kobitka napisał:

Czemu to ma być uzależnione od wieku? W każdej relacji należy w początkowym etapie informować czego się oczekuje. Tak jest najprościej, nie ma później wyrzutów czy pretensji o kłamstwo i zmarnowany czas.

A co do pytania autora, to zależy na kogo trafisz. Nie da się ot tak powiedzieć jakie ma szanse. No i pytanie czy jesteś bezpłodny, ale chciałbyś mieć dzieci (adopcja), czy ich nie chcesz i Twoja bezpłodność jest dla Ciebie wybawieniem. Ja osobiście nie mam dzieci i nie chcę ich mieć, jest to przemyślana decyzja. Ja bym się szczerze ucieszyła, gdyby mój potencjalny partner nie chciał dzieci, a dodatkowo był bezpłodny (jakkolwiek okropnie to może brzmieć).

W młodym wieku mało kogo obchodzi kwestia dzieci. Poza tym dziwne jest pytanie kogoś o takie kwestie . 

Gość Zpaznokcilakier

Nie kłamać ,nie oszukiwać ,nie zatajać ważnych kwestii, bo za jakiś czas może to być problem nie do przeskoczenia. Na nieszczerości niczego się nie zbuduje. 

Gość Taka kobitka
15 minut temu, Gość Gość 8 napisał:

W młodym wieku mało kogo obchodzi kwestia dzieci. Poza tym dziwne jest pytanie kogoś o takie kwestie . 

Jeśli mowa o dzieciach 12-20 lat, to masz rację, mało kogo to obchodzi i w takim przedziale wiekowym pytanie o dzieci może być dziwne. Ale jeśli człowiek jest już starszy niż te 20 lat, to należy takie rzeczy omawiać. Powoli zaczyna się wkraczanie w dorosłość, kształtowanie światopoglądu i świadomość własnych potrzeb. Nie powiesz mi, że nie będzie problemu, jesli ludzie wchodząc w związek w wieku 22 lat milczą w kwestii zakładania rodziny (bo przecież młodzi, to po co o tym rozmawiać), są ze sobą długo czas, motylki, kwiatuszki, wspólne mieszkanie, a potem nagle bum: jedno chce dzieci, a drugie nie. A potem wielkie rozczarowanie obu stron i pytanie: co dalej?

Gość Gość
Przed chwilą, Gość Taka kobitka napisał:

Jeśli mowa o dzieciach 12-20 lat, to masz rację, mało kogo to obchodzi i w takim przedziale wiekowym pytanie o dzieci może być dziwne. Ale jeśli człowiek jest już starszy niż te 20 lat, to należy takie rzeczy omawiać. Powoli zaczyna się wkraczanie w dorosłość, kształtowanie światopoglądu i świadomość własnych potrzeb. Nie powiesz mi, że nie będzie problemu, jesli ludzie wchodząc w związek w wieku 22 lat milczą w kwestii zakładania rodziny (bo przecież młodzi, to po co o tym rozmawiać), są ze sobą długo czas, motylki, kwiatuszki, wspólne mieszkanie, a potem nagle bum: jedno chce dzieci, a drugie nie. A potem wielkie rozczarowanie obu stron i pytanie: co dalej?

Nic.

Gość Paula23

Ja szukam takiego faceta.