Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katecheta

Katecheza wielkopostna – warto palić błękitne dla anioła stróża w każdy 29 dzień miesiąca

Polecane posty

Gość katecheta

Dzisiejsza katecheza będzie o tym że warto palić błękitne świeczki dla aniołą stróża, My nawet nie zdajemy sobie z tego sprawy jak ważne jest to i jak wiele łąsk może nam to uczynić. Uczyłem was na katechezie już tego że należy oddawać cześć i pokłon zabawie oraz palić różowe świeczki, dzisiaj będzie o nabożeństwie do anioła stróża czyli palimy błekitne swieczki i odmawiamy na różańcu 50 razy Aniele Boży stróżu mój bez odmawiania Ojcze nasz ,Zdrowaś Mario, Chwałą Ojcu ani więszę w Boga tego nie odmawiamy posuwamy się po prostu po dziesięć paciorków 50 razy i odmawiamy samo Aniele Boży stróżu mój. Taka modlitwa ma szczególne znaczenie i warto przy niej zapalać błękitne świeczki. Pamietajcie też u kupieniu kryształów górskich bo warto z nich korzystać. Warto jest również wysyłąć anioła stróża drugiej osobie należy przygotować dwie świeczki z wosku pszczego jedną zrobić błekitną a drugą różową później należy zrobić czyli wosk pszcseli rozpuscić i dodać barwnika i nalać je do łupiny orzecha włoskiego jedna musi być łupina błękitna a druga różowa później przygodowujemy wodę i nalewamy ją do małęgo szklanego szerokiego naczynia może to być nawet popielniczka lub inne szklane naczynie takzie jak np.: na ćwikłę, później bierzemy błękitną i różową świeczke i zapalamy i muszą się wypalić i w ten sposób posłyłamy swojego anioła stróża drugiej osobie.

Gość Amela

W lutym też? Bo zazwyczaj ma 28 dni xd

Gość katecheta
5 minut temu, Gość Amela napisał:

W lutym też? Bo zazwyczaj ma 28 dni xd

Też można jeśli jest rok przestępeny, a jeśli ma 28 to nie. czyli w lutym tylko raz na 4 lata.

Gość Amela

Aha a w trakcie rytuału egipskiego?