Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Katecheta

Katecheza wielkopostna – modlitwa a medytacja

Polecane posty

Gość Katecheta

Wielu ludziom zywdaje się że modlitwa a medytacja to jedno i to samo otóż nic bardziej mylnego, co prawda modlitwa i medytacja potrzebują skupienia ale należy pamiętać że są to dwie różne i odmienne rzeczy. Chrześcijanin potrzebuje i modlitwy i medytacji oraz afirmacji ale to są różne rzeczy!!!

Modlitwa – rozmowa z Bogiem, jest odmawiana, oddawanie czci Bogu, prośba do Maryji oddawanie czci Maaryi poza tym modlitwę się tylko odmawia modlitwy się nigdy nie słucha.

Medytacja – poprawa komfortu włąsnego ciałą, spotkanie z duchowym wnętrzem, spotkatnie duchowe z aniołem stróżem, poprawa zdrowia, oczyszczenie, spotkanie z naturą, reiki, słuchanie muzyki anielskiej, spotkanie duchowe z aniołami, spotkanie z przeszłoscią, naprawianie przeszłosci, przemiana, transformacja, medytacji się słucha wyłącznie na słuchawkach.

Jak też mówiłem to niedługo powstaną również religijne filmiki które opisywałem już wcześniej.

Rodzaje modlitw:

- Litania

- koronka

- nowenna

- różaniec

- pacierz

- nabożeństwo

- msza święta

- droga krzyżowa

- pieśni

- hymny

Rodzaje medytacji:

- medytacja Buddyjska

- medytacja na zdrowie

- medytacja pisma świętego

- medytacje pasyjne

- medytacje z aniołami

- medytacje wewnętrznego dziecka

- medytacje sukcesu

Na yourube jest cała masa róznych medytacji, należy pamietać że modlitwa a medytacja to 2 różne rzeczy ale te rzeczy są nam bardzo potrzebne. Warto korzsytać i z modlitw i z medytacji nawet słuchanie medytacji Buddyjskich nie jest grzechem.

Gość gość

Po co to wypisujesz myślisz że tu siedzą  jacyś nawiedzeni klerycy

Gość katecheta
5 minut temu, Gość gość napisał:

Po co to wypisujesz myślisz że tu siedzą  jacyś nawiedzeni klerycy

Nie tylko tutaj piszę piszę na różnych forach, postanowiłem nauczać religii w internecie. Jestem internetowym katechetą i uczę religii na różnych forach.