Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutny

Siostra ma lepiej niż ja pomimo że jest leniwa.

Polecane posty

Gość smutny

Witam,

borykam się z wątpliwosciami i chcę się podzielic. Jestem facetem mam 30 lat. Pracuje ale nie przelewa mi się. Ucze sie na podyplomowce wiec albo praca albo siedzenie w ksiązkach. Moje zycie to praca dom, uczelnia, spanie i tyle, wieczny zapieprz. Zawsze bylem pracowity, ulozony sumienny. Moja siostra za to - bumelantka. Praca maturalna kupiona w necie (podczas gdy ja zbieralem literature i pisalem), studia i egzaminy przekladane, wymęczone itd. na trzecim roku rzucila bo znalazla dobrą robotę - i juz na nie nie wrocila. Ostatnio dowiedzialem się ze zarabia 7000-8000 zł netto a ja ze swoa pracowitości - 3000 - 3500 netto. No cholera jasna!!! to gdzie ta sprawiedliwosc. Ona ciągle jezdzi po swiecie, podroze knajpy itd. a ja siedze w robocie lub książkach.... czemu spoleczenstwo mnie tak oszukalo??

proszę o odpowiedzi........

Gość cipka

pracowitość jest dla głupków, a głupki zazwyczaj nie zarabiają dużo

Gość gość

Widocznie coś potrafi.

Gość Luna

Siostra potrafi się ustawić w życiu, bierz przykład i rób to co ona to będziesz miał tak samo.

Gość Luna

Aha i moje życie to też praca, dom, uczelnia, spanie czyli jak twoje, plus podróże. Nie czuję, żeby czegoś brakowało ale kasę niestety muszę sama sobie ogarnąć jeżeli coś chcę, bo rodzice mi wyjazdów nie finansują. Obecnie czekam na kolejną umowę z uczelnią i stypendium na wyjazd, do tego muszę pocisnąć żeby mieć dobre wyniki na obronie.

Gość Gość
2 minuty temu, Gość Luna napisał:

Siostra potrafi się ustawić w życiu, bierz przykład i rób to co ona to będziesz miał tak samo.

No właśnie, czy siostra nie mogła by ci załatwić takiej pracy jaką sama ma? A swoją drogą co to za pracą za tyle pieniędzy i to bez wymaganych studiów? 

Gość 111

proste o siostre dbali o ciebie nie 👍 u mnie bylo podobnie 

Gość Gość
2 minuty temu, Gość Luna napisał:

Aha i moje życie to też praca, dom, uczelnia, spanie czyli jak twoje, plus podróże. Nie czuję, żeby czegoś brakowało ale kasę niestety muszę sama sobie ogarnąć jeżeli coś chcę, bo rodzice mi wyjazdów nie finansują. Obecnie czekam na kolejną umowę z uczelnią i stypendium na wyjazd, do tego muszę pocisnąć żeby mieć dobre wyniki na obronie.

Co studiujesz?

Gość Luna
2 minuty temu, Gość Gość napisał:

Co studiujesz?

Dość niszowe języki i jeżeli uda mi się podpisać porozumienie z zagranicznym opiekunem do czego dążę, zamierzam kontynuować praktykę zawodową poza Polską.

Gość Gość
21 minut temu, Gość Luna napisał:

Dość niszowe języki i jeżeli uda mi się podpisać porozumienie z zagranicznym opiekunem do czego dążę, zamierzam kontynuować praktykę zawodową poza Polską.

Fajnie, może dzięki temu będziesz miała ciekawą pracę a to ważne .

Gość Gość

Uważam, że lepiej mieć ciekawą pracę i zarabiać mniej niż mieć nudną robotę i zarabiać więcej. Pieniądze to nie wszystko.

Gość smutny

Nieważne jaką - taka w której potrzebne jest wyksztalcenie srednie a nie wyższe. Męczy mnie to, bo moja siostra nie jest takim dobrym czlowiekiem (jest zawistna, manipulantka, pozorantka) a ma zycie jak w bajce. Ja ze swoją uczciwoscią mam ...

Gość smutny

Podbijam temat i prosze o wypowiedzi/!!!!!!