Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZniszczonaSkòra

Otyłość,zniszczona skóra i zęby -->depresja

Polecane posty

Gość ZniszczonaSkòra

I co jeszcze? Mam tego serdecznie dość.Nie wiem jak się zabrać za siebie jestem załamana.Czy mi ktoś coś poradzi np.w sprawie odchudzania?

Gość Amela

Dieta, 5 posiłków dziennie, które w sumie mają mniej niż 1800 kcal

Dużo spacerów lub biegania. Zawsze działa. 

4 minuty temu, Gość ZniszczonaSkòra napisał:

Czy mi ktoś coś poradzi

Pracujesz, zarabiasz i przeznaczasz środki na naprawę zębów. Powoli, sukcesywnie, zrobi się, cierpliwości. Dalej, jeśli chodzi o nadwagę - codzienna aktywność, najlepiej na pływalni, bądź rowerze, by nie przeciążać stawów. Dieta, łap za tabelę kalorii i obliczaj jadłospis na minus w stosunku do aktualnej podaży kalorii. Ogranicz smażenie, tłuste i przetworzone potrawy, na początek w ogóle najlepiej je wyeliminować. Słodyczy zero. Więcej warzyw i mięsa, niż węglowodanów (kasz, ryżu, ziemniaków itd). Soki traktuj jak 'posiłek', też mają kalorie, wybieraj te naturalne, niesłodzone, jednodniowe. Pij dużo wody mineralnej. Całe szczęście teraz zaczyna się pora letnia, kiedy nadejdą upały, więc będzie się chciało bardziej pić, niż jeść. Ale nie głodź się, bo będzie jojo i zaburzony metabolizm, skutkiem jeszcze przytyjesz. Dbaj o dostawę niezbędnych witamin i minerałów. Możesz tymczasowo wspomóc się suplementem, niemniej lepiej jest mieć urozmaiconą dietę. Preparatów na spadek wagi nie bierz, szkoda pieniędzy, to lep na desperatów. Co do ostatniego, czyli stanu skóry... nie napisałaś, co dokładnie z nią nie tak, w każdym razie wprowadzenie zdrowej diety bardzo pomoże. Poza tym, im mniej kosmetyków, tym lepiej, paradoksalnie na długą metę szkodzą. Jeśli problemy są poważne, uzbieraj na konsultację z dermatologiem i wyciągnij z tej wizyty jak najwięcej przydatnych informacji, by ewentualnie wydatku nie powtarzać.