Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasia

Broniarz straszy dzieci: Jeżeli strajk nauczycieli będzie trwał dłużej, to egzaminy zostaną przesunięte a dzieci pozbawione wakacji.

Polecane posty

Gość Kasia

Genów nie oszukasz,ich przodkowie strzelali w tył głowy patriotom, ten walczy z dziećmi. Szykuj się na pozew zbiorowy Polaków. Skończysz w rynsztoku komuchu ...y,  jako bezdomny bo nie wypłacisz się z odszkodowań za nasze dzieci.  Uważam że rząd poradzi sobie w tej sytuacji . Czyli nawet do i po maturach należy zastąpić innymi nauczycielami, a potem podpisać z nimi umowę o zatrudnieniu, a tamtych zwolnić.

Gość gosc

troll w natarciu

Gość Amela

Mi się wydaje że im płacą za takie pisanie... 

Gość Gerwazy

Strajkujących zwolnić z pracy ,a ich pensje przeznaczyć na podwyżki dla niestrajkujących nauczycieli !

Gość gość

owszem płacą

Gość Gość

Ja również tak uważam

Gość gość

łamistrajków zwolnić z pracy za brak lojalności

Gość Amela

To dużo wyjaśnia. A ludzie prostytucje negują a takie coś jest przemilczane

Gość egr

według mnie 7 tys zł dla nauczyciela dyplomowanego to za duzo ...za taka kasę w Polsce to żyć będą jak lord 24 h nauki ;/ i 7tys masakra ja pracuje 50 h wtygodniu i mam 750 x4= 3 tys ;/ aci chcą kasę za to ze mniej pracują porąbani są ;/oo a nastudiach za warunki od studentów zaocznych to brali !! od osób które nie pracuja nie szanuje nauczycieli zato i żadu ze nie umie powiedzieć nie .

Gość gosc

Uczniowie tam sie na pewno cieszą ze mają wolne hehe

Gość gosc
3 minuty temu, Gość Amela napisał:

To dużo wyjaśnia. A ludzie prostytucje negują a takie coś jest przemilczane

jesteś tak głupia i pusta że aż nie chce się pisać

Gość Amela

Niech się gowniarze uczą że w dorosłym życiu nie ma wakacji. Dxieciarnia w wakacje do szkoły, więcej się nauczą a nauczyciele więcej godzin pracy co = się większy hajs, rodzice zadowoleni bo nie trzeba kombinować opieki dla gowniarzy w wakacje. Po co strajk? Zdelegalizowac wakacje xd

Gość Amela

A jednak napisałeś mimo że nie zlapales o co chodzi. 

Gość gosc
5 minut temu, Gość egr napisał:

według mnie 7 tys zł dla nauczyciela dyplomowanego to za duzo ...za taka kasę w Polsce to żyć będą jak lord 24 h nauki ;/ i 7tys masakra ja pracuje 50 h wtygodniu i mam 750 x4= 3 tys ;/ aci chcą kasę za to ze mniej pracują porąbani są ;/oo a nastudiach za warunki od studentów zaocznych to brali !! od osób które nie pracuja nie szanuje nauczycieli zato i żadu ze nie umie powiedzieć nie .

zostań nauczycielem skoro im zazdrościsz, tu mowa ...ko o średnich płacach brutto, poza tym nauczyciel pracuje 40 godzin tygodniowo, widać że słabo z twoją edukacją było! Poziom nauczania jest niski a będzie jeszcze niższy, zapewniam

Gość Amela

I to 7 k netto... Wszyscy cisniecie nauczycieli Q żaden z was nie został nauczycielem bo płaca chjowa. Uwierz ze te 5 k na rękę w tych czasach to nie wiele licząc że masz na utrzymaniu rodzinę. 

A nauczyciel nie dość że siedzi na zajęciach to jeszcze po za nimi ma robotę i licz też odpowiedzialność tego zawodu. 

Gość egr

nie za 40 h tylko za 24 h ;/,,Rząd przedstawił też nowy kontrakt społeczny dla grupy zawodowej nauczycieli, obejmujący podwyżki i zmianę warunków pracy. Nauczyciel dyplomowany po wprowadzeniu zmian otrzymałby w kolejnych latach, w wariancie pensum 22 h w 2020 – 6128 zł, 2021 – 6653 zł, 2022 – 7179 zł, 2023 – 7704 zł. W przypadku ustalenia pensum na poziomie 24 h (poziom średniej OECD) nauczyciel dyplomowany mógłby liczyć średnio na następujący wzrost wynagrodzenia 2020 – 6335 zł, 2021 – 7434 zł, 2022 – 7800 zł, 2023 – 8100 zł." no najlepiej zostać nauczycielem bo tylke ci są w grupie uprzywilejowanej jak policja i inej maści zawody . a mam powiedzieć o pani nauczycielce z angielskiego jak gnoiła uczniów?za co ona miała pieniadze nie zasłuzyła nawet na złotówkę! nie mówiąc o profesorach akademickich i warunkach nie wiem jak to jest możliwe by brać kase od uczniów .. nie szanuje was i tyle nie wszystkich ale niektórzy powinni zostać wykopani na zbity łep zato jak uczą i zate warunkii tak samo

Gość 3 znaki
9 minut temu, Gość gosc napisał:

zostań nauczycielem skoro im zazdrościsz, tu mowa ...ko o średnich płacach brutto, poza tym nauczyciel pracuje 40 godzin tygodniowo, widać że słabo z twoją edukacją było! Poziom nauczania jest niski a będzie jeszcze niższy, zapewniam

będzie jeszcze niższy,

Bedzie bo pozatrudniali nieukow, ktorzy innch kierunkow by nie ukonczyli. Taka jest prawda. Co takie miernoty moga dzieci nauczyc???

Gość egr

ta biedny nauczyciel poszkodowany .. a ludzie na budowie tyraja w plus 35 stopnaich i wręcz umierają bo są wypadki śmiertelne i zarabiają jak  juz bardzo dobzę to dostana te 5 tys na reke.. anormalne pensje to 3 tys to za co oni maja wyżyć nie bądz samolubem !! mam dosc juz tego biadolenia wszyscy będziemy pracować na darmozjadów 500 plus na dziecko  500 na krowę i 1000 na nauczyciela a ty niewolniku rub za 3 tys po studiach zenada  nauczyc sie jezyka inigdy nie wracać do ojczyzny bo to jest patalogia..

Gość gosc

ostatni raz trollu odpisuje

powtarzam niedouczony tłuku zostań nauczycielem pewno podniesiesz poziom nauczania, nauczyciel ustawowo teraz pracuje 40 godzin tygodniowo a według niezależnych badań 47 godzin tygodniowo 18 godzin to tylko godziny dydaktyczne!

Gość gosc
3 minuty temu, Gość egr napisał:

ta biedny nauczyciel poszkodowany .. a ludzie na budowie tyraja w plus 35 stopnaich i wręcz umierają bo są wypadki śmiertelne i zarabiają jak  juz bardzo dobzę to dostana te 5 tys na reke.. anormalne pensje to 3 tys to za co oni maja wyżyć nie bądz samolubem !! mam dosc juz tego biadolenia wszyscy będziemy pracować na darmozjadów 500 plus na dziecko  500 na krowę i 1000 na nauczyciela a ty niewolniku rub za 3 tys po studiach zenada  nauczyc sie jezyka inigdy nie wracać do ojczyzny bo to jest patalogia..

mogli się uczyć i zostać nauczycielami, w budownictwie średnia płaca wynosi 6 tys zł

Gość Uczen

WAZNE ZE TERA JEST WOLNE I MOŻNA SOBIE POPIĆ HEHE

Gość Amela

Porownujesz prace na budowie do nauczyciela... 

Też mam być oburzona? Dostaje 2400 +jakieś grosze na rękę i mam być oburzona że ktoś po studiach, zdobyciu praktyki i magisterce zarabia więcej? 

Gość Amela

Średnio a licz ile zarabia podstawowy robotnik... 

Gość Amela

Średnio a licz ile zarabia podstawowy robotnik... 

Gość egr

no 18 h pracują a za resztę ponad godzinę czyli ponad 10 tyś;/ ale spoko z warunków wezmą druga pensje biedaki jedne i będą gnoic studentów durne cwaniaki . Noi co z tego jakby pracowali nawet i 50 godzin takie to straszne ?każdy tyle pracuje tylko za polowe stawki do holery !! moje słowa dla ciebie wal się... znalazła sie grupa uprzywilejowana . nie lubie uczyć i temu niechce isc do szkoły jako anuczycile by nie byc  jak pani od angielskiego i nie gnoic uczniów ale niektórzy trzymają sie koryta za wszelka cenę! nawet gdy smród zanimi idzie i robia problemy tylko uczniom !.. powiniecie mieć badania psychologiczne! i to wcale nie jest takie głupie ..ateraz takie dziady biorą kase za to ze obrażają .widać ty też umiesz obrażać..

Gość egr

ktos po zdobyciu inzyniera pracuje na budowie i czym jest gorszy od zadyufanego dupka po magisterce chyba niczym i czemu ty masz wiecej zarabiać  niepracujac nawet 60 minut tylko 45 !!

Gość Amela

Patrząc jak używasz interpunkcji to wszystko rozumiem. Nara. 

Gość Amela

Przecież nauczyciele ma przerwach pilnują na korytarzu xd muszą bo są odpowiedzialni za bezpieczeństwo uczniów. 

Gość Amela

Chja wiecie a najwięcej się żalicie. Nie wiem czy z zazdrości czy braku edukacji ale żal wam ściska że ktoś może zarobić a wy nie xd

Gość gość

Mówią, że Solidarność to "przybudówka rządu". A tym czasem prezes ZNP broniarz stary komuch były członek PZPR chdzi do schetyny "na kawę i ciasto", łazi na marsze kod-u itp. Cały ten strajk to batalia polityczna. Broniarz jako stary komuch chce spaskudzić swojego przeciwnika politycznego. A nauczyciele niech nie narzekają, bo za 18 godzin tygodniowo to nawet za 1500 mógłbym chętnie praacować.