Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AAS"DASD

Woreczki na kupy z zooplus

Polecane posty

Gość AAS"DASD

Chciałbym polecić wszystkim woreczki na kupy ze sklepu internetowego zooplus (zielone). Chodzi o biodegradowalne worki na odchody psa- takie jak na zdjęciu poniżej. Są to moim zdaniem najlepsze worki tego typu na rynku, a cena nie jest bardzo wysoka i często są promocje. Nie wiem czemu teraz nie ma ceny jak się kupi więcej, kiedyś była bardzo atrakcyjna.

Największą ich zaletą jest moim zdaniem to, że bardzo łatwo, wręcz same otwierają się- w tym są całkowicie bezkonkurencyjne. Jak mnie irytuje jak się ciężko otwiera worki gdy jest potrzeba, a tak jest we wszystkich innych.

Ponadto te worki są wykonane z użyciem skrobi kukurydzianej i są biodegradowalne (spełniają normę EN13432)- po umieszczeniu w kompostowniku rozkładają się w ciągu 90 dni.  Są znacznie mniej uciążliwe dla środowiska niż inne worki. Wałek rolki worka jest wykonany z kartonu, a nie plastiku jak np. w przypadku Trixie. 

Są mocne, nigdy nie trafiłem na nie sklejone od dołu, oczywiście nie przepuszczają kupy na zewnątrz  i dodatkowo mają zaznaczone strzałkami gdzie należy przerwać.

Worki Trixie są tańsze od tych, ale nie mają żadnych zalet, bardzo ciężko się otwierają, wiele razy były dziurawe itd., ale ok, są tanie.

Natomiast nie rozumiem w ogóle popularności worków Earth Rated. Te worki są niemal tak samo słabe jak Trixie. Ciężko się otwierają (chociaż trochę lepiej niż Trixie), są zwykłe, plastikowe, śmierdzą jakąś chińską chemią o zapachu niby lawendy i są droższe niż te z zooplus. Nie wiem za to ta cena przy nich.