Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego mężczyznom nie powodzi się w związkach z kobietami

Polecane posty

Gość gość

dlaczego

Gość Geniusz

Iponieważ są dla kobiety zbyt mili i nie Wywołują u nich seksualnych emocji i kobiety Ich za to nienawidzę

Gość Geniusz

Oraz poniewasz w muzgu nie wytwaza się hemia u kobiety gdyż seksu nie lubiom gdy czas jest mi temu.

Gość dasda

Wydaje m się, że to bardziej złożony problem. Najprościej powiedzieć "takie czasy", ale ja serio uważam, że to ma z tym związek.

Mamy dziś trend kobiety wyzwolonej. Tylko wyzwolonej w zły sposób. Jako społeczeństwo zachowaliśmy pewne przekonania, a zlikwidowaliśmy coś co je blokowało.

Mianowicie:

Kobieta jako przedstawicielka płci pięknej ma (a przynajmniej tak jej się wydaje) mnóstwo możliwości. Za każdym rogiem czeka jakiś facet, który się uśmiechnie, zagada itp. Po prostu morze możliwości. Może nie do końca zdajemy sobie z tego sprawę, ale ja uważam, ze właśnie takie przekonanie wewnętrznie panuje. Dlatego, gdy pojawiają się problemy kobieta ma o wiele mniejszy problem by to wszystko po prostu "olać" i iść w swoją stronę zamiast starać się coś naprawić. 

Moim zdaniem czynnikiem, który to powstrzymywał była zależność ekonomiczna. Niestety, ta bardzo często sprawiała, że to faceci zamieniali się w tyranów, a w związku nie było partnerstwa. 

Nawet jeśli spojrzymy na kafe i historię kobiet, które nie wiedzą czy odejść od męża, to przekonamy się, że występuje tam jej zależność ekonomiczna od tego człowieka co sprawia, że nie może podjąć decyzji. 

Odpowiadając na Twoje pytanie- uważam niestety, że mężczyzną nie powodzi się w związkach z kobietami, bo w dzisiejszych czasach one po prostu odpuszczają i tam gdzie pojawiają się zwyczajne problemy one wolą odpuścić niż nad tym pracować. To właściwie to samo co robili faceci przez lata wprowadzając "tyranie" w domach tylko, że teraz jest to terroryzm emocjonalny i tyrania psychiczna, a nie fizyczna.