Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Magda

strajk w Kostrzynie nad Odrą

Polecane posty

Gość Magda

Domagają się wyższych wynagrodzeń bo muszą być dobrze wynagradzani  bo się muszą dokształcać, przygotowywać do lekcji , zgoda, tylko jakie mają owoce ich nauczania. Teraz młodzież nie wszyscy ale większość nie zna tabliczki mnożenia, nie potrafią policzyć nic z pamięci. Tak ich uczą nauczyciele? Młodzież nie zna pojęć geograficznych, nie znają  stolic głównych województw, nie wiedzą  gdzie na mapie leżą województwa , główne miasta Polski , nie mówiąc już o Europie czy innym kontynencie , nie znają dat i wydarzeń historycznych. Powiedzcie czego ci nasi strajkujący nauczyciele nauczyli  nasze dzieci-?  tylko korzystania z tabletów , komputerów . Teraz nie ma prawdziwych nauczycieli z powołaniem. Ja do szkoły chodziłam dawno temu ale takich nauczycieli  jak byli w tych latach już nie ma . Mile wspominam oddanych  dzieciom  nauczycieli  (  p. A. Czyż , A. Więcko,  p. K..Szymańska, Jerzy Szydełko i wielu innych z tego okresu ) Wspominani  nauczyciele umieli przekazać swoim pociechom materiał  lekcyjny, a teraz - najlepiej  uczyć się z komputera, bo pani  nie potrafi inaczej. 

Gość facio

Dobrze że ja chociaż trochę wyniosłem z tej szkoły. Teraz młodzież nie nauczy się ważnych rzeczy m.in przez to że nie będzie gimnazjów, a przecież tam też były ważne materiały do przerobienia.