Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rrg

Zamieszanie

Polecane posty

Gość Rrg

Cześć, od 4 lat jestem żoną antyterrorysty, 6 lat temu, gdy się poznaliśmy pracował w kryminalnych. Od tego czasu wiele się zmieniło, mamy dwójkę dzieci i trzecie w drodze. Pracowałam zawodowo, ale na razie zostałam w domu, do czasu, gdy nasze dzieci nie pójdą do przedszkola. Sama jestem policjantką, ale nie wiem co zrobić, całe życie ciężko pracowałam na to, gdzie teraz jestem, a mój mąż namawia mnie bym rzuciła całkowicie pracę, mówi, że on wie jakie to obciążajace dla psychiki (sam pracuje ponad 15 lat, ja mam o wiele krótszy staż pracy) Ale dziwnie się z tym czuję, ostatnio stał się bardziej "agresywny" w przekonywaniu mnie. Nie chciałabym żeby przenosił problemy z pracy do domu i na dodatek w domu kłócił się ze mną non stop. Czuję, że powrót do pracy to najlepszy wybór dla mnie, naszych dzieci i naszych finansów. Co o tym myślicie?

Gość Gość

Oczywiście, że wróć do pracy choćby na parę godzin. Emerytura i te sprawy  później z waszego małżeństwa zostanie nic i Ty będziesz bez niczego albo zacznie Tobie wypominać, że nic do domu nie wnoszisz. Ja jestem w 3 ciąży, od 20 roku życia aktywna zawodowo. Od kiedy mamy pierwsze dziecko pracuje na pół etatu. Mąż dziś jest, jutro może go nie być. 

Gość gosc
10 godzin temu, Gość Gość napisał:

Oczywiście, że wróć do pracy choćby na parę godzin. Emerytura i te sprawy  później z waszego małżeństwa zostanie nic i Ty będziesz bez niczego albo zacznie Tobie wypominać, że nic do domu nie wnoszisz. Ja jestem w 3 ciąży, od 20 roku życia aktywna zawodowo. Od kiedy mamy pierwsze dziecko pracuje na pół etatu. Mąż dziś jest, jutro może go nie być. 

Dokladnie.

Gość gosc
11 godzin temu, Gość Rrg napisał:

Sama jestem policjantką, ale nie wiem co zrobić, całe życie ciężko pracowałam na to, gdzie teraz jestem, a mój mąż namawia mnie bym rzuciła całkowicie pracę, mówi, że on wie jakie to obciążajace dla psychiki (sam pracuje ponad 15 lat, ja mam o wiele krótszy staż pracy) Ale dziwnie się z tym czuję, ostatnio stał się bardziej "agresywny" w przekonywaniu mnie. Nie chciałabym żeby przenosił problemy z pracy do domu i na dodatek w domu kłócił się ze mną non stop. Czuję, że powrót do pracy to najlepszy wybór dla mnie, naszych dzieci i naszych finansów. Co o tym myślicie?

"Agresywny" mąż zaczyna cię podporządkowywać sobie. Już trójka dzieci w 4 lata jest wystarczającym łańcuchem, rezygnując z pracy będziesz zdana na jego łaskę i niełaskę. Prędzej to ostatnie...

Do tego pomyśl o przyszłości - nigdy nie ma pewności, że spędzisz z tym facetem resztę życia, różnie może być. A ciągnąć pracę w policji będziesz miała prawo do swojej wcześniejszej (i relatywnie wysokiej) emerytury i nie będziesz musiała kiedyś latać po zapomogi, albo wisieć finansowo na dzieciach. 

Gość Rrq
Dnia 13.04.2019 o 12:03, Gość gosc napisał:

"Agresywny" mąż zaczyna cię podporządkowywać sobie. Już trójka dzieci w 4 lata jest wystarczającym łańcuchem, rezygnując z pracy będziesz zdana na jego łaskę i niełaskę. Prędzej to ostatnie...

Do tego pomyśl o przyszłości - nigdy nie ma pewności, że spędzisz z tym facetem resztę życia, różnie może być. A ciągnąć pracę w policji będziesz miała prawo do swojej wcześniejszej (i relatywnie wysokiej) emerytury i nie będziesz musiała kiedyś latać po zapomogi, albo wisieć finansowo na dzieciach. 

To wszystko wiem, tylko boję się, że wszystko w moim małżeństwie się zepsuje, a ja stracę tak cenny czas z dziećmi jakim jest ich dzieciństwo. Często po służbie będę pewnie zestresowana i zmęczona co przełoży się na dzieci...