Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zetor42

Mercedes Actros -opinie

Polecane posty

Gość Zetor42

Dużo się czyta i słyszy o nowym Actrosie. Planujemy w firmie zmiany maszyn, proces wiadomo trochę trwa. Czy ktoś z was panowie (no i panie jeśli zainteresowane tematem 😉 ) może powiedzieć coś na temat tego cacka? Rzeczywiście taki dobry jak piszą? Gdzie zakupić żeby potem nie pluć sobie w brodę? (bez naciągactwa prosze). 

Gość Gniew77

wszystko zależyod tego który uznajesz za nowy... i co jest dla ciebie ważne... dla mnie Actros mp4 spełnia wszytskie wymagania... dobrze się sprawdza pod naczepkę, spalanie też wyjątkowo niskie... ale ja jestem fanem mercedesów więc dla mnie inne cieżatrówki mogłby nie istnieć... spróbuj sobie może skoczyć do salonu, jeśli jesteś z centralnej Polski to proponuję podjechać np. do Emilianowa, tam mają naprawdę porządną obsługę

Gość majon
Dnia 14.04.2019 o 09:20, Gość Zetor42 napisał:

Dużo się czyta i słyszy o nowym Actrosie. Planujemy w firmie zmiany maszyn, proces wiadomo trochę trwa. Czy ktoś z was panowie (no i panie jeśli zainteresowane tematem 😉 ) może powiedzieć coś na temat tego cacka? Rzeczywiście taki dobry jak piszą? Gdzie zakupić żeby potem nie pluć sobie w brodę? (bez naciągactwa prosze). 

To zazdroszczę, bo sami byśmy wymienili. MIałem okazje zbadać go w salonie merca w Siedlcach. Kozak.

Gość luki
Dnia 14.04.2019 o 13:24, Gość Gniew77 napisał:

wszystko zależyod tego który uznajesz za nowy... i co jest dla ciebie ważne... dla mnie Actros mp4 spełnia wszytskie wymagania... dobrze się sprawdza pod naczepkę, spalanie też wyjątkowo niskie... ale ja jestem fanem mercedesów więc dla mnie inne cieżatrówki mogłby nie istnieć... spróbuj sobie może skoczyć do salonu, jeśli jesteś z centralnej Polski to proponuję podjechać np. do Emilianowa, tam mają naprawdę porządną obsługę

A można tam jakieś jazdy próbne, czy to w Siedlcach?

Gość ast

jedź do salonu w Emilianowie, może dadzą Ci się przejechać :)

Dnia 14.04.2019 o 09:20, Gość Zetor42 napisał:

bierze Scanie lepiej

Gość smakosz
3 minuty temu, man on the mоon napisał:

bierze Scanie lepiej

Napisał przemek praavik, 28 letni facet bez prawa jazdy i bezrobotny prawiczek.

Gość b_edi

Szwagier kupił do firmy actrosa i zadowolony z tego co wiem. ja jak troche skrzydła rozwinę to też planuje zakupic 

Gość bajorson

Dla mnie jest super. Bardzo dobrze mi się nim jeździ na długie trasy. Ma wszystko czego trzeba. Zakupiłem go w salonie w Siedlcach i nie mogę powiedzieć złego słowa. Bardzo potężna pozycja na polskim rynku. Polecam jazdę testową!

Gość bdk
Dnia 12.05.2019 o 14:51, Gość bajorson napisał:

Dla mnie jest super. Bardzo dobrze mi się nim jeździ na długie trasy. Ma wszystko czego trzeba. Zakupiłem go w salonie w Siedlcach i nie mogę powiedzieć złego słowa. Bardzo potężna pozycja na polskim rynku. Polecam jazdę testową!

Ja właśnie ostatnio w siedlcach dzięki uprzejmości salonu mogłem się przejechać. Również polecam ten pojazd. Duży komfort jazdy i poczucie bezpieczeństwa

Gość poprostu

Jeżeli jesteś ze Śląska to polecam salon w Będzinie (DK 86). Cała firma się u nich serwisuje i stamtąd są wszystkie nasze Actrosy. Jak w trasie i masz zdarzenie/awarię, to jeden telefon i ogarniają Ci części, nawet w nocy. Tak jak powiedział wcześniej – nie wiadomo jaką masz lokalizację ;]

Gość Szymek

Nie wiem jaką masz lokalizację, ale w Siedlcach nie będzie problemu żebyś mógł się przejechać i samemu przekonać jakie to są cacuszka :D U nas w firmie wszyscy się wykłócają kto bierze actrosa. Widziałem też, że dużo właścicieli poleca salon z Emilianowa, może masz bliżej

Gość Takusan

naprawdę fajna sprawa, popytaj w Siedlcach o dokładną opinię ekspertów to się dowiesz!

Gość mlody

Żadna scania. na obecne czasy jak nas stać to warto wyposażyć flotę w tego Actrosa. Ułatwiajmy sobie transport zamiast utrudniać. Warto rozejrzeć się za jazdą próbną bo słowa tego nie opiszą

Gość snake
Dnia 21.05.2019 o 11:00, Gość poprostu napisał:

Jeżeli jesteś ze Śląska to polecam salon w Będzinie (DK 86). Cała firma się u nich serwisuje i stamtąd są wszystkie nasze Actrosy. Jak w trasie i masz zdarzenie/awarię, to jeden telefon i ogarniają Ci części, nawet w nocy. Tak jak powiedział wcześniej – nie wiadomo jaką masz lokalizację ;]

Ja mam niedaleko, podjechałbym w sumie bo szukam czegoś mało awaryjnego do firmy, serio tak dobrze tam ogarniają w tym będzinie?

Gość Stanislaw

Ja mogę Ci z czystym sumieniem polecić, robiłem tam zamówienie i serwisowanie – wszystkie te opinie są szczere. Swoją drogą Actrosy praktycznie w ogóle się nie psują, chyba że dochodzi do tego ingerencja człowieka, a to się zdarza jak jeździsz na zachód. Może to złoty środek dla Ciebie

Gość Loopfruit
Dnia 5.06.2019 o 05:46, Gość Stanislaw napisał:

Ja mogę Ci z czystym sumieniem polecić, robiłem tam zamówienie i serwisowanie – wszystkie te opinie są szczere. Swoją drogą Actrosy praktycznie w ogóle się nie psują, chyba że dochodzi do tego ingerencja człowieka, a to się zdarza jak jeździsz na zachód. Może to złoty środek dla Ciebie

Całkowicie się zgadzam, szczególnie że informacji na temat actrosa może udzielić Ci każdy w salonie mercedesa - na przykład może w Siedlcach albo w Emilianowie?

Gość Robercik
Dnia 6.06.2019 o 17:09, Gość Loopfruit napisał:

Całkowicie się zgadzam, szczególnie że informacji na temat actrosa może udzielić Ci każdy w salonie mercedesa - na przykład może w Siedlcach albo w Emilianowie?

W Emilianowie widziałem jakiś czas temu, super salon a jeszcze lepsza obsługa dzięki nim dowiedziałem się po co takie maszyny istnieją 🙂

Gość hiko
Dnia 10.06.2019 o 18:06, Gość Robercik napisał:

W Emilianowie widziałem jakiś czas temu, super salon a jeszcze lepsza obsługa dzięki nim dowiedziałem się po co takie maszyny istnieją 🙂

No tam ludzie mega są. No i sprzęcik mają też niczego sobie

Gość domi

Mordo sprzęt jest niesamowity. Bawiłem się w Będzinie nim i chyba kupię, bo wymianka mi się szykuje i tak

Gość bodziek

Też polecam Emilianów, to bardzo dobry salon z wykwalifikowanym personelem. Co do serwisu, to nie wiem, bo tylko wymieniałem opony, ale wszystko było szybkie i bezbolesne

Gość muszko

Czy to prawda, że serwis w Będzinie ma 4 dostawy części dziennie. to by na pewno mega skróciło czas naprawy

Gość Vajgar

Ja natomiast wiem że w Siedlcach zajmują się takimi rzeczami, a co do actrosa to jak najbardziej polecam szczególnie nowy własnie tam.

Gość Kuśmierczyk
Dnia 16.06.2019 o 23:13, Gość muszko napisał:

Czy to prawda, że serwis w Będzinie ma 4 dostawy części dziennie. to by na pewno mega skróciło czas naprawy

Nie wiem czy 4 dziennie, ale napewno często. Ani w mojej firmie, ani wśród moich znajomych ani razu nie było sytuacji, że trzeba było czekać na części, a usterki był przeróżne

Gość dodo

Najlepsze na świecie. Kupiłem w emiliaonowi i bangla jak zły

Gość rabit

ogladalem w emilianowie. Czy ktos moze powiedziec cos wiecej o spalaniu? tylko tak szczegolowo i bez sciemy :)

Gość muszko
Dnia 28.06.2019 o 08:31, Gość Kuśmierczyk napisał:

Nie wiem czy 4 dziennie, ale napewno często. Ani w mojej firmie, ani wśród moich znajomych ani razu nie było sytuacji, że trzeba było czekać na części, a usterki był przeróżne

Dzięki. Będę się wybierał do Będzina w tym tygodniu, ale jeszcze nie wiem czy w czwartek czy w piątek. Ten salon polecił mi też mój dobry znajomy z branży, ponoć pracują tam świetni fachowcy – warto sprawdzić ;)

Gość szarukan

nie wiem czy pomogę bo nie jestem jeszcze posiadaczem a dopiero w 'trakcie' ale mogę powiedzieć, że w salonie w Siedlach, gdzie bylem mają bardzo ogarniętych doradców - procedura zakupu była dla mnie zawiła a wiadomo, że to i trzeba wszystko wiedzieć, rozpracować, nie codziennie kupuje się taką maszynę - pomogli od a do z wszystko objaśnili jak miałem wątpliwości. To już dobrze się zapowiada i nieźle o nich świadczy

Gość Aldo
9 godzin temu, Gość szarukan napisał:

nie wiem czy pomogę bo nie jestem jeszcze posiadaczem a dopiero w 'trakcie' ale mogę powiedzieć, że w salonie w Siedlach, gdzie bylem mają bardzo ogarniętych doradców - procedura zakupu była dla mnie zawiła a wiadomo, że to i trzeba wszystko wiedzieć, rozpracować, nie codziennie kupuje się taką maszynę - pomogli od a do z wszystko objaśnili jak miałem wątpliwości. To już dobrze się zapowiada i nieźle o nich świadczy

Stary, to jeszcze nic, bo każdy serwis musi posiadać wykształconych, ogarniętych ludzi jeżeli się chce dobrze funkcjonować, ale samo działanie tego salonu, odgórnie jest świetnie rozplanowane i podyktowane. No bo co z tego jeżeli masz ogarniętego wyedukowanego pracownika, jak nie ma odpowiedniego sprzętu do diagnostyki albo, części zamiennych? Dzięki Bogu że tak nie jest w salonach mercedesa, bo nie jedno widziałem, a razem człowiek i technologia to najlepszy crossover w historii, pozdro.