Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Jagoda1

Ojciec alkoholik i dziecko w drodze

Polecane posty

Witam. Potrzebuje porady. Otóż mój narzyczony ma problem z alkoholem.

Gdy zamieszkalismy razem pił codziennie, praktycznie bez przerwy. Na poczatku nie dostrzegałam tego problemu. Dopiero po czasie gdy prosilam go o ograniczenie zaczeły sie robić problemy. Nie potrafił zrobić nieczego bez napicia sie piwa. Każe wyjście do restauracji, na spacer, do znajomych czy rodziny dawało mu powód do napicia sie. Z czasem nawet ilość zaczęła być przesadą. Mówiąc ze napije sie tylko 2 piwa, konczylo sie na wiekszej ilości i pił do póki nie poszedl spać. Nie raz próbowałam z nim rozmawiać. On oczywiście nie widział problemu. Potem zaczął obiecywac ze ograniczy picie do weekendów, pierw przy pierwszej przeprowadce, potem przy drugiej. Ponieważ chcieliamy założyć rodzinę obiecywał ze jak zajde  w ciaze to skonczy z tym zeby sie mna zaopiekować. Jednak jestem w 6 miesiacu i dalej nie ma efektu.

Nie raz sie już kłucilismy z tego powodu i nie raz mielismy sie rozstac. On za kazdym razem obiecywał poprawę i wytrzymywal bez picia max 3 dni. 

On wie ze ma problem z tym nałogiem i przyznaję sie za kazdym razem gdy jest uwalony. Znowu obiecanki cacanki  a gdy trzezwieje nie widzi problemu i tak w kółko.

Nie jest agresywy po alkoholu, ale nie chcem by moje dziecko wychowywało sie przy alkoholiku. Boje się o przyszłość. Nie wiem juz co mam robić. Próbowałam rozmawiać, umówiłam go do lekarza gdzie i tak nie poszedł choć obiecywał. Nie moge juz mu ufać.

Prosze podpowiedzie co mam robić. Kocham go i chcem razem z nim wychować naszego bombelka. Ale czy jest jeszcze sposób by sie zmienił ? Czy jedyne wyjście to sie rozstać dla dobra dziecka ?

Gość Ike

I ty dałaś mu się zapłodnić? 

Gość Gośćgosc

Serio głupota bab jest powalajaca- widziałaś, że ma problem z alkoholem, mimo to zaszłas  z nim w ciążę, a teraz płaczesz. Jesteś po prostu bezdennie głupia. Szkoda tylko dziecka, że mu się tacy rodzice trafili. 

Chodzi tu o dziecko ale również o jego zdrowie, przecież trzustka i wątroba mu wysiądą. Jedyne wyjście to wszywka czyli esperal

Gość Fffgg

Jedyne wyjscie to go zostawić a wtedy byc moze siegnie dna. Dopoki z nim będziesz to jak glaskanie po glowie.

Jesli chcesz mu pomoc to go zostaw.

Może wtedy podda sie leczeniu. Jesli z nim będziesz to zacznie obiecywac Ci ze skoczy jak dziecko sie urodzi, jak skończy 3 lata itd. 

Jestem dzieckiem alkoholika i nie rób mu tego. Lepiej zyc bez ojca

Gość gość

ręce opadają, po prostu:

nie zauważyłam, a jak już zauważyłam to i tak stosowałam tylko marudzenie i pogadanki oraz  myslałam, że się zmieni sam z siebie

a tera cIONża i co zrobić

hmm pomyślmy, jako miss bierności "kocham go więc go nie zostawię" z pewnością nie potrzebujesz rad bo i tak zrobisz po swojemu, czyli NICCCC aż się umęczysz i zestarzejesz a potem będziesz płakać, ze zmarnowałaś życie.

Gość bezwzględnie

Te prowokacyjne,prymitywne na jedna modlę wątki śmieszą .Stalker się wypalił koniec bliski

Gość kach

0/10 ten bąbelek cie zdradził trollu :(

a nasza pani w ogniu!

Gość Dobra Rada  :)

Musisz być świadoma, że na siłę nic nie zrobisz. Jeśli on sam nie zapragnie zmiany to nic to nie da,że ty będziesz mu mówić, żeby przestał , wyślesz go na leczenie.  Najlepszym rozwiązaniem  w tej sytuacji jest się rozstać. Jeśli cię kocha i wasze dziecko to przemyśli wszystko i zapragnie się dla was zmienić. Gdy nie to oznacza,że nie zasługuje nas was i nie jest ci pisany. Najgorsze co możesz zrobić to z nim zostać i pozwolić dziecku w późniejszym czasie wychowywać się z alkoholikiem. Jeśli pragniesz zniszczyć mu najpiękniejszy i najważnieszy  okres życia jakim jest dzieciństwo to proszę bardzo. Myśl o dobru dziecka!

Gość Gość
1 godzinę temu, Jagoda1 napisał:

Witam. Potrzebuje porady. Otóż mój narzyczony ma problem z alkoholem.

Gdy zamieszkalismy razem pił codziennie, praktycznie bez przerwy. Na poczatku nie dostrzegałam tego problemu. Dopiero po czasie gdy prosilam go o ograniczenie zaczeły sie robić problemy. Nie potrafił zrobić nieczego bez napicia sie piwa. Każe wyjście do restauracji, na spacer, do znajomych czy rodziny dawało mu powód do napicia sie. Z czasem nawet ilość zaczęła być przesadą. Mówiąc ze napije sie tylko 2 piwa, konczylo sie na wiekszej ilości i pił do póki nie poszedl spać. Nie raz próbowałam z nim rozmawiać. On oczywiście nie widział problemu. Potem zaczął obiecywac ze ograniczy picie do weekendów, pierw przy pierwszej przeprowadce, potem przy drugiej. Ponieważ chcieliamy założyć rodzinę obiecywał ze jak zajde  w ciaze to skonczy z tym zeby sie mna zaopiekować. Jednak jestem w 6 miesiacu i dalej nie ma efektu.

Nie raz sie już kłucilismy z tego powodu i nie raz mielismy sie rozstac. On za kazdym razem obiecywał poprawę i wytrzymywal bez picia max 3 dni. 

On wie ze ma problem z tym nałogiem i przyznaję sie za kazdym razem gdy jest uwalony. Znowu obiecanki cacanki  a gdy trzezwieje nie widzi problemu i tak w kółko.

Nie jest agresywy po alkoholu, ale nie chcem by moje dziecko wychowywało sie przy alkoholiku. Boje się o przyszłość. Nie wiem juz co mam robić. Próbowałam rozmawiać, umówiłam go do lekarza gdzie i tak nie poszedł choć obiecywał. Nie moge juz mu ufać.

Prosze podpowiedzie co mam robić. Kocham go i chcem razem z nim wychować naszego bombelka. Ale czy jest jeszcze sposób by sie zmienił ? Czy jedyne wyjście to sie rozstać dla dobra dziecka ?

Standard! Każdy alkoholik tak się zachowuje, obiecuje, że przestanie pić a z czasem powie, że przez Ciebie pije. Dziewcżyno postaw wszystko na jedna kartę ratuj siebie i maleństwo, odejdź od niego, powiedz mu, że jeżeli zacznie się leczyć i przestanie pić to wrócicie do siebie( napisałaś, że go kochasz i chcesz być z nim) To jest dla Ciebie i dziecka najlepsze rozwiązanie a jak jemu zależy na tobie i dziecku to zacznie się leczyč. Jak zostaniesz z nim to z czasem stanie się agresywny a dziecko nie może się wychowywać w takim domu.

Gość gośc mimi

Nie wiem czy to prowo czy nie. W końcu alkoholicy istnieją i nie wszyscy są sami. Mnóstwo kobiet siedzi przy nich, bo "kocha i nie jest agresywny".

Kobieto, jeżeli masz jeszcze jakiekolwiek wątpliwości, to wejdź na dowolne forum DDA i zastanów się czy chcesz zafundować to swojemu dziecku. Ale po co my sie produkujemy, przecież i tak nie odejdziesz. Niechby pił, niechby bił, byleby był.