Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Polka

Nauka angielskiego, pisanie do siebie wiadomości/maili, ktoś chętny?

Polecane posty

Gość Polka

Cześć wszystkim,

chciałabym podszkolić się z języka angielskiego. Nie chcę jeszcze iść na kurs z dwóch powodów. Po pierwsze kasa, po drugie gramatyka/nauka słówek/słuchanie na razie mnie nie interesuje. Chcę poprawić umiejętność pisania w tym języku, a w przyszłości również mówienia.

Jak sobie to wyobrażam? Codziennie (lub po prostu często) wymieniałabym się z kimś wiadomościami (krótkimi bądź długimi) co u mnie, moje zainteresowania, może poznalibyśmy się lepiej, opowiedziałabym o sobie, jak zleciał dzień i poznałabym was też. Z tego powodu nie chcę tego robić ze znajomymi, a poza tym jestem dość wstydliwa i bałabym się popełnienia błędu, a nie o to mi chodzi. Nie będę zdobywać certyfikatów, więc nie chcę żeby mnie ktoś poprawiał. Wystarczy że zrozumie co mam na myśli. To ma być luźna wymiana maili/"listów", trochę rozrywka, może być obgadywanie gwiazd, dyskusja na różne tematy. :p

Ktoś chętny pogadać? Napiszcie tu swojego maila, albo na grysik_ ptysia@wp .pl (bez spacji). Mam nadzieję, że znajdzie się ktoś podobny do mnie. Mój poziom to B1, ale mogę pogadać z lepszymi bądź słabszymi ode mnie bez problemu!

Gość Polka

Jak ktoś się chce zwierzyć, wygadać po angielsku to również zapraszam!!!

Gość Polka

Nobody? :(

Gość monka

Ja proponuję skorzystać z Tutlo. To platforma edukacyjna umożliwiająca łączenie się z lektorami . Świetna alternatywa tradycyjnych zajęć w szkole językowej. Nie trzeba zapisywać się na nie wcześniej, wystarczy zalogować się na platformę zawsze wtedy, kiedy mamy na to czas i odbyć zajęcia.