Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zmartwiona

Płodność

Polecane posty

Gość Zmartwiona

Cześć wszystkim. Ostatni okres miałam 29 marca. Obserwuję swój cykl i 11 12 13 kwietnia miałam dni plodne , zaobserwowałam sluz jak zawsze podczas plodnych i ból jajnika. W jeden z tych dni uprawialam seks z zabezpieczeniem. 26 27 i 28 kwietnia bolał brzuch i sluz ponownie wyglądał na płodny. Myślałam że jakieś wahania kilku dni ale okresu dalej nie ma. Test zrobiony wczoraj tj.3maja i negatywny. Od kilku miesięcy dwa tygodnie po owulacji i płodnym miałam miesiączkę. Czy któraś z was miała taką sytuację? 

Gość Naomi209

Dni płodne i cały cykl zależy od wielu czynników. Przede wszystkim stres, później lekarstwa, choroby, infekcje etc... Jeśli teraz się stresujesz że być może jesteś w ciąży to to również może odwlec miesiączkę, test ciążowy zrobiony w dzień przewidywanego krwawienia jeśli wyszedł negatywny to już tak zostanie. Ale pamiętaj, że plemniki są w stanie przeżyć w ciele kobiety nawet do 5 dni, dlatego współżyjąc przed jajeczkowaniem również można być w ciąży. Ja od wielu lat do wyznaczania sobie owulacji wykorzystuje tester afrodyta i wiem kiedy bezwzględnie muszę się zabezpieczać. A kupiłam go na stronie naturalnaplodnosc.