Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

KUPIŁEM SE 6KG MIĘSA I POPORCJOWAŁEM ORAZ UGOTOWAŁEM DZIŚ POMIDORÓWKĘ NA PARE DNI FOTO DO OCENY JEEE

Polecane posty

Gość gość

ponad 3kg karkówki i 3kg kurczaka

z karkówki wykroiłem sobie 6 "schabowych" to będę miał na 6 obiadów, każdy waży około 150g (restauracyjna porcja mięsa to 100g)

do tego część pokroiłem na 3 dwuobiadowe porcje gulaszu, jak robie gulasz z takiej jednej porcji to mam go na 2 dni, jeden np. z ziemniakami a na drugi dzień np z kaszą gryczaną albo pęczak, do tego oczywiście jakieś buraczki albo np. ogórek kiszony, oczywiście przetwory własne domowe

no a reszte karkówki przemieliłem na 4 porcje dwuobiadowe, mięsa mielonego, albo sobie smaże kotlety mielone na 2 dni albo robię sos bolognese na dwa dni i takie tam inne obiady z mielonym

natomiast kurczaka 3 porcje udek po 4szt na porcję i to są też dwuobiadowe porcje. Jak chce kurczaka to smaże taką jedną porcje czyli 4 udka, potem dusze robie sosik i mam dwa dni po 2 udka na porcje

no i jeszcze mam 4 porcje pałek na zupę, dziś akurat gotowałem pomidorówkę z trzema pałkami i jednym udkiem i zupke tą miałem na dziś i jeszcze zrobiłem 3 porcje w słoiki zamknięte na gorąco pod celofanem, jak wystygną wstawie do lodówki i mogę sobie odgrzać kiedy mam ochotę, nie musze jeść tej samej zupy 3 dni pod rząd, mam jeszcze w lodówce z ostatniego gotowania zupy - 2 słoiki fasolówki. Jutro na niedziele robie sobie sztukę mięsa w sosie (tzw. pieczyste) które już też mam w słoiku, bo ostatnio robiłem dwie porcje, jedną zjadłem od razu a druga porcja poszła w słoik.

Jestem sam, gotuje tylko dla siebie dlatego taką sobie obrałem metodę na gotowanie obiadów, jak np. robię sos bolognese to też go nie muszę jeść dwa dni pod rząd, tylko drugą porcje mogę sobie zrobić w słoik i potem mam pare obiadów na zapas, które przeplatam jeszcze innymi takimi już jednoporcyjnymi tylko na świeżo bez słoikowania. Wtedy jak chce bolognese to sobie tylko dogotuje makaron, do gara wewale sos żeby podgrzać i jem ;) Ale chodzi o to że zupy się dość długo gotuje, więc gotowanie jednej porcji się nie opłaca, za dużo roboty czasu i energii.

http://pokazywarka.pl/av1eak/

Gość gość

do takiego słoika zupy to jeszcze sobie potem wyciągam czasami ze dwie parówki dodatkowo, wkrajam ją i podgrzewam razem z zupą

Gość gośćka

gospodarny chłop :)

Gość gosc

Ale wyzera :D

Gość mniam : )mniam :)

Podziel się :)

Tylko byś się chwalił i chwalił mniam...mniam...

Gość gość

Dramat. Gdyby mi ktoś podał zupę pomidorową z makaronem lub nie daj boże parówkami (lol), to jeszcze tego samego dnia dojechałaby go Ndrangheta [cool] 

Gość Gość
46 minut temu, Gość gość napisał:

Dramat. Gdyby mi ktoś podał zupę pomidorową z makaronem lub nie daj boże parówkami (lol), to jeszcze tego samego dnia dojechałaby go Ndrangheta [cool] 

To jest pomidorowa z ryżem

Gość gość
2 minuty temu, Gość Gość napisał:

To jest pomidorowa z ryżem

Tym gorzej, tfe. 

Gość gość

zarcie dla żula bleee ochydne 🤮🤮🤮🤮

Gość Gość
11 minut temu, Gość gość napisał:

zarcie dla żula bleee ochydne 🤮🤮🤮🤮

Pokaż swoje sfrustrowany trollu 

Gość manonthemoon
Przed chwilą, Gość Gość napisał:

Pokaż swoje sfrustrowany trollu 

sklej pisde pedofilu!!!! 

Gość Gość
11 minut temu, Gość manonthemoon napisał:

sklej pisde pedofilu!!!! 

Oho grzechu jak zwykle na straży, przegryw 24/7

Gość hac

Pracujesz jako kucharz?

Gość gosc
24 minuty temu, Gość hac napisał:

Pracujesz jako kucharz?

nie, ale szukam pracy w tym zawodzie, wykształcenie też mam związane z gastronomią

Gość gość B

Lubie kroić mięso i bebechy bo jezdem lekarzem. To moje jedzenie jestem sam i sam gotuje.

Gość gosc
2 minuty temu, Gość gość B napisał:

Lubie kroić mięso i bebechy bo jezdem lekarzem. To moje jedzenie jestem sam i sam gotuje.

spadaj podszywie

Gość gosc
48 minut temu, Piwоsz_93 napisał:

TA KUPIŁEŚ CIEKAWE ZA CO BEZROBOTNY KNURZE

ZAJJEBAŁEŚ JEEBANY ZLODZIEJU NAPEWNO

oj przemek przemek zawistny frustracie... wracaj do mamy pod spódnice kaleko gnijąca całe dnie przed kompem, a matka nie dość że do roboty musi chodzić zapieprzać na starego byka to jeszcze po robocie musi skakać wokół synka, wikt opierunek, obiadek pod nos a ty tylko całymi dniami gnijesz bezproduktywnie przed kompem, trolujesz i d,e,b,il,e,j,e,sz

wstyd Przemo!

Gość gosc
7 minut temu, Piwosz_93 napisał:

Nie ma foto smakosz

no i bardzo dobrze, nie dla psa kiełbasa