Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam dość pytań dotyczących mojego porodu!!

Polecane posty

Gość gość

Czy wy też macie takie baby w rodzinie lub znajomych, których tak bardzo interesuje historia porodu waszych dzieci, że najchętniej zajrzały by wam między nogi? 😕 Ja już mam ich serdecznie dość! A szczególnie mojej mamy, teściowej, ciotek i siostry. Przy obiedzie potrafią poruszyć temat nacinania krocza, albo dyskutują o zaletach i wadach porodu naturalnego, a potem męczą mnie abym się wypowiedziała, najlepiej z wszystkimi najdrobniejszymi szczegółami. Nie wstydzą się nawet pytać o moją bliznę, albo o to czy coś się zmieniło w czasie seksu. Ja ...ę. 

Gość gość

I najgorsze jest to że robią to przy wszystkich, także przy moim mężu, tacie. Jak raz wstałam z krzesła i jęknęłam bo przypadkowo uderzyłam się w palec to mama rzuca teksem "OJEJKU spokojnie! Jeszcze cię KROCZE boli tak? oj biedactwo. A duża ta blizna???" ... MAĆ!!!!

Gość axa

Mój faworyt to "karmisz?" :)
NIE, głodzę :P

Gość gość
1 minutę temu, Gość axa napisał:

Mój faworyt to "karmisz?" 🙂
NIE, głodzę 😛

Klasyk.

Ja na początku karmiłam piersią to wszyscy się nade mną dziwnie litowali mówili "biedactwo, tak się męczysz. A butla nie będzie łatwiejsza? "A jak później przeszłam na butelkę to z kolei odwrotni "no co ty JUŻ nie karmisz naturalnie??"

Gość gosc
7 minut temu, Gość axa napisał:

to jeszcze delikatnie.A piersi cie nie bolą? rob oklady z kapusty, masuj sutki, niech mąz wieczorem possie mleka,zeby cie piersi nie bolały.... :D

Gość Ulga

Jeju, jak dobrze że jest to forum. Myślałam że tylko ja mam osly w rodzinie. U mnie pytania o karmienie były non stop. A karmilam tylko 2 tygodnie piersią. To ciągle pytali czemu nie karmię naturalnie. K.. A co wam do tego?! No niestety. Ludzie są wscibscy. Ja miałam cc więc temat krocza mnie ominął. Ale niektórzy gdyby mogli to by mi do majtek zajrzeli by zobaczyć blizne. A powiem wam że i tak najbardziej irytowalo mnie ze musiałam się tłumaczyć dlaczego nie chce wizyt w szpitalu. Cholera, przecież to moje życie i moja wola, jak inni chcą tabunow gości to proszę bardzo. Ale ja chciałam spokoju dla siebie i dziecka. 

Gość gość
8 minut temu, Gość gosc napisał:

to jeszcze delikatnie.A piersi cie nie bolą? rob oklady z kapusty, masuj sutki, niech mąz wieczorem possie mleka,zeby cie piersi nie bolały.... 😄

hahaha 😄 O okładach z kapusty słyszałam. Wszyscy to radzą, a ciekawe czy KTOKOLWIEK to stosował, czy może tylko każdy radzi bo próbuje myć mądry.

Gość gosc
1 minutę temu, Gość gość napisał:

hahaha 😄 O okładach z kapusty słyszałam. Wszyscy to radzą, a ciekawe czy KTOKOLWIEK to stosował, czy może tylko każdy radzi bo próbuje myć mądry.

pewnie nasze babki lub prababki. Ale najlepsze jest to,ze ja zadnych problemow z karmieniem nie mialam,a i tak tesciowa naciskala,zeby robic okłady i uj :D

Gość gość

Och, mnie też męczyli o te wizyty w szpitalu. Oburzenie było, po nie chciałam, aby w pierwszy dzień po porodzie przyszli. Mama przyszła na drugi dzień i narobiła mi wstydu. Wszystkie dziewczyny na sali po porodowej zmęczone, a ona donośnym głosem zaczyna wypytywać nas wszystkie "ciężki poród??" "a karmicie naturalnie??" "a temu dziecku nie jest czasem za zimno??" i tak do obcych osób. 

Gość oooo

Nie dogpodzisz. Jedne sie martwia,ze nikt w rodzinie sie ich porodem nie interesuje,inne maja pzrsyt, A i tak to zaraz minie, weic nie ma sie czym pzrejmowac.

Gość gosc
1 minutę temu, Gość oooo napisał:

Nie dogpodzisz. Jedne sie martwia,ze nikt w rodzinie sie ich porodem nie interesuje,inne maja pzrsyt, A i tak to zaraz minie, weic nie ma sie czym pzrejmowac.

a mogliby ludzie po prostu zachowac sie taktownie

Gość Gość

Gdy ja wróciłam zmaltretowana po porodzie, byłam tak wycieńczona, że zgodziłam się aby babcie przyszły i pomogły, choć miałam co do tego mieszane uczucia. Więc przyszły.... rozłożyły ciasteczka na stole, rozsiadły się na kanapie i do mnie z tekstem "no to opowiadaj" 😄

Gość gosc

moja mama w ogole upierala sie ze chce byc przy porodzie jako osoba towarzyszaca! a tesciowa olala wszystko i zadzwonila 2 tygodnie pozniej z pytaniem o przepis na korniszony i przy okazji pogratulowala dziecka :D

Gość goscioowa

Chyba w kazdej rodzinie tak jest. My dopiero jestesmy na etapie starania się o dziecko- gin dał zielone światło, ale nie "pyknęło" tak szybko jabyśmy chcieli. pytania o to, czy już jestem w ciąży, ba doradzanie pozycji seksualnych przez 60 letnie ciotki to normalka :), na szczescie "pełną" familie spotykam raz od wielkiego dzwona, ale na przelomie kwietnia i maja zdarzyly się 2 komunie i 3 wesela, wiec...

i tak mamy plan, że jak już zaciąże to powiemy wszystkim wscibskim dopiero po porodzie, jak dziecko juz będzie na świecie ;). Na szczęscie rodzice i rodzeństwo zachowują się taktownie, chociaż mamuśki z obu stron oczywiście wrzucają czasami jakieś pytania, ale akurat od nich wiem, że wynika to z czystej troski. O pozycjach seksualnych mogę porozmawiać ewentualnie z moją siorką, która doczekała się 3 maluchów, więc mam "pewniaka" źródło

Gość Gosc
55 minut temu, Gość axa napisał:

Dobre 🤣

bede używać 😂

Gość gość

Gdy mnie ciężarne pytają o poród to boję się im opowiadać, bo przyznam że mój był koszmarny. Nie wiem czemu one tak naciskają, po co? Przecież i tak to je czeka, więc czemu się muszą nakręcać. Zawsze mówię tylko, że ból jest do przeżycia, a jak się bardzo boją to niech od początku żądają znieczulenia. Ja tak zrobię przy drugim porodzie. 

Gość Asiapelasia
1 godzinę temu, Gość gosc napisał:

moja mama w ogole upierala sie ze chce byc przy porodzie jako osoba towarzyszaca! a tesciowa olala wszystko i zadzwonila 2 tygodnie pozniej z pytaniem o przepis na korniszony i przy okazji pogratulowala dziecka :D

Padłam 😂😂😂😂😂😂