Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karolina

Ciąża,hormony, kasa... Coś nie tak

Polecane posty

Gość Karolina

Cześć, mam 29 lat. Rodzę za 3 miesiące, jestem w udanym związku od lat 9...niby wszystko układa się ok, ale dopada mnie ciągły smutek. Dochodu miesięcznie mamy w sumie ok 6,5-7 tysięcy. Rodzina nam nie pomaga, nie licząc pary zł na urodziny. Opłat związanych z kredytem mieszkaniowym 1500 zł. Mieszkanie jest dwupokojowe i stare, częściowo wyremontowane. Do tego 15 letnie auto warte może z 15 tys. . Nie mam prawa jazdy, jestem roztargniona i boję się że kogoś zabije. Mam oparcie w cudownym partnerze, ale nie mam przyjaciół, a rodzina jest daleko. Mam lęki że po macierzyńskim nie znajdę lepszej pracy (a chciałabym zmienić), że mój ukochany nie zacznie konkretnie zarabiać, że dziecko będzie chorować. Wiem że zaraz ktoś mnie skrytukuje że przesadzam ale jak czytam Wasze posty że macie 20 tys mies albo więcej, podróżujecie (nas nie stać na to, jeszcze niedawno mieliśmy 4 tys mies na nas obydwoje), to sobie myślę że jesteśmy jednak neizaradni. Wiem, że to zdrowie jest najważniejsze i ostatnio gorzko się o tym przekonałam. Wiem, że nie mamy źle... Poprostu chce od życia więcej a nie wiem od czego zacząć, jak wyjść ze swojej strefy komfortu itd. Jakieś rady? 

Gość Gosc

O tak, najwyraźniej musisz być niezaradna pisząc te głupoty. Jakbyś miała tyle kasy to byś nie srala, ze sobie nie poradzisz. Pewnie ty Halina zaciazylas i nie masz kasy a Janusz zarania 1500 zł. Bo w te pier dol enie nie uwierzę. Nie martw się będzie 500 plus i będziecie mieli 2 tys. 

Gość Gość

Jak twoim zdaniem "tyle kasy" to jest dużo tzn sam jesteś Januszku niezaradny i mierzysz swoją miarą , pewnie masz 4o lat, zarabiasz mniej niż 2 tys na wsi albo wogole i uwierzyć nie możesz że ludzie zarabiają więcej bo mają ambicje ale i tak chcą więcej bo chcą dobrze rodzinę zabezpieczyć! Nie musisz wierzyć wali tu ludzi czy ty wierzysz czy nie, tak samo ile pijesz pod wiejskim sklepikiem, wg mnie autorko powinno starczyć, sporo na żlobek pójdzie. Na podróże to uzbierać musicie, rodzina to wydatki

Gość Gosc

Co teraz autorka sama sobie pisze komenarze? Ależ to glupiutkie idź po rozum do tej małej główki. Jak widać, ze ktoś inteligencja nie grzeszy to jak można uwierzyć w takie zarobki? Najpierw nieodpowiedzialna dziecko zrobiła, a później "księżniczka" się, zastanawia czy ja będzie stać. Śmieszna jesteś i tyle w temacie. 

Gość Gość

U mnie wszystko sie posypalo. Kilka miesiecy temu myslalam ze wszystko sie uklada i zylam w bajce. A od miesiaca jestem sama za rogiem juz widze porodówke i mam strach w oczach. Boje sie czy dam rade sama, zaluje ze jestem w ciazy, panikuje na mysl o bólu i o wszystkim innym. Jestem tak zestrwsowana ze chyba padne jak zacznie sie porod. Strach o przyszlosc. Wiem ze schrzanilam i ...ałam sobie zycie

A teraz musze zyc z ta swiadomoscia. Chcialabym cofnac czas

Gość Gosc

Trzeba było myśleć!