Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Olka

Co myślicie o takiej pracy?

Polecane posty

Gość Olka

Hej ☺

Zacznę od tego, że całkiem niedawno ukończyłam szkołę średnią. W najbliższym czasie chciałabym iść do pracy, a z racji tego że doświadczenia zawodowego nie mam żadnego - zastanawiam się czy nie złapać byle jakiej pracy, aby chociaż zdobyć jakieś doświadczenie i zarobić na siebie. Mogłabym np sprzątać. W żaden sposób mi ta praca godności nie odbiera, jestem zdania, że wstyd do kraść, a to jest uczciwa praca, jak każda inna. Wiadomo, że nie chce robic tego do końca życia. Niestety moi rodzice mają zupełnie inne podejście do tego tematu, dla nich to wstyd że ich córka będzie(?) sprzątaczką, że nie tego dla mnie chcieli. Rodzice oboje są po zawodówce i dla nich, a szczególnie dla taty, fakt że mam średnie wykształcenie to już powód do dumy - jakbym co najmniej skończyła studia...Co o tym myślicie?

Gość Shadow

Sprzataczka u mnie w firmie zarabia 50zl na godzine, takze tego... wielu specjalistow tyle nie wyciaga.

Lepiej niz siedziec na dupie. Pojdziesz miedzy ludzi i moze ktos ci cos z czasem ogarnie.

Gość Ggh

Praca jak praca, ale w kontekście zdobywania doświadczenia? Przecież do CV tego nie wpiszesz. No chyba że planujesz karierę sprzątaczki. ;-)

Gość Luna

Przez pierwsze lata (na studiach) pracowałam jako pokojówka w dużej sieci hotelowej, potem jako recepcjonistka. Też musiałam sprzątać pokoje, roznieść kosmetyki, ręczniki ale nawet lubiłam tą pracę i absolutnie nie czułam się upokorzona 🙂 Lubię sprzątać, miałam tam ładne ubranie, ludzie pracownicy hotelu i klienci zawsze byli dla mnie mili. Może idź na początek na pokoje w hotelach?