Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BASIA

Lot samolotem

Polecane posty

Gość BASIA

Witam. Wracam z uk do polski. To mój 1 lot. Mam pytanie odnośnie kontroli paszportowej po wylądowaniu w Polsce czy taka będzie? Z tego co mówiła znajoma to kolejka i sprawdzają ważność- oglądają dowód i to wszystko jeżeli się nie ma paszportu bo go jeszcze nie posiadam. A następnie odbiera bagaże. Czy tak ? 

Pozdrawiam 🙂

Gość BASIA

🙂

Gość BASIA

Halo nikt nie lata ? Interesuje mnie czy ta kontrola trwa długo, bo jeżeli tak to muszę zmienić godzinę odebrania mnie z lotniska. Jeżeli tylko sprawdzają w ten sposób to chyba szybko to idzie ? 🙂 odbiór z lotniska mam zamówiony 15 min po wyladowaniu

Gość Zxxc

Jest tak jak napisałaś, ale 15 minut to trochę za mało, bo zanim się z samolotu wywiadzie mija czasem z 10 minut.

Gość Gość

Po wylądowaniu nie ma żadnej  kontroli paszportowej

Gość BASIA
17 minut temu, Gość Gość napisał:

Po wylądowaniu nie ma żadnej  kontroli paszportowej

Jak to nie ? Koleżanka leciala i była kontrola paszportowa. Tzn. Każdy w kolejce miał sprawdzany dowód osobisty przed odebraniem bagaży zaraz po wejściu do budynku z samolotu. Tak mowila

Gość BASIA

To Jak to w końcu jest. Jestem coraz bardziej tym lotem przerazona 😞

Gość Gość

Jeżeli lecisz w krajach unii to nie ma kontroli paszportowe wystarczy dowód, prawdą jest że na lotniskach trzeba przejść odprawę ale tylko przy wylocie

Gość Gość

W sumie to i dowodu nie sprawdzają ale warto to mieć, 

Gość Gość

Mam pytanie czy z dużego lotniska będziesz wylatywać

Gość BASIA

Czytam że wlatujac do strefy Schengen A przylatujac z non-schengen czyli z uk jest wręcz teraz szczegółowa kontrola paszportow lub dowodów.no to kur.. muszę zmienic godzinę odbioru  :(((((

Gość BASIA

Z birming*am

Gość Gość
8 minut temu, Gość BASIA napisał:

Czytam że wlatujac do strefy Schengen A przylatujac z non-schengen czyli z uk jest wręcz teraz szczegółowa kontrola paszportow lub dowodów.no to kur.. muszę zmienic godzinę odbioru  :(((((

Wylatywałam z lotniska Tegel (Berlin) w zeszłym tygodniu nikt nie chciał ode mnie ani paszportu ani dowodu ale wiadomo że dowód trzeba mieć, za to kontrola jest naprawdę szczegółowa kazali mi nawet opróżnić kieszenie (byłam w spodniach) męża również szczegółowo kontrolowali ale myślę że  to dobrze w dzisiejszych czasach 

Gość Gość

Po wylądowaniu nie ma żadnej kontroli

Gość Axas

Lecialem samolotem pow 300 razy. Często z UK. Przed wejściem na hale odlotów przechodzisz przez bramki bezpieczeństwa. Banalna sprawa wszystkie metalowe rzeczy do kuwety, to przeswietlaja, do tego kurtka, zegarek i pasek. Paszport i bilet też tam wrzucasz. Jak przejdziesz i coś piknie to idziesz na skaner. Niczym się nie przejmujesz.  Przed wejściem na pokład sprawdzają bilet i paszport lub dowód. W samolocie siadasz i podziwiasz widoki. Jak laduje przlykaj sline uszy się zapychaja bo jest różnica ciśnienia, ale to mija. Żadnej paniki. W Polsce znowu sprawdzają dokumenty bo UK nie jest w strefie Schengen. I tyle. Lot samolotem jest to nic strasznego.

Gość Gosc

Jak nie ma, jak jest. Tzn. po wyjsciu z samolotu musisz podejsc do okienka, dac dowod/ paszport, oni zeskanują i przechodzisz przez bramkę odebrać bagaż. Zalezy co kto rozumie przez slowo kontrola 🤨

Gość Axas

W Polsce kontrola trwa max. 5 minut. Wczoraj wróciłem z Londynu z Luton. 

Gość Gosc
1 minutę temu, Gość Gosc napisał:

Jak nie ma, jak jest. Tzn. po wyjsciu z samolotu musisz podejsc do okienka, dac dowod/ paszport, oni zeskanują i przechodzisz przez bramkę odebrać bagaż. Zalezy co kto rozumie przez slowo kontrola 🤨

Tylko to trwa chwilkę, dłuzej czekasz w kolejce do okienkac i po odbiór bagażu.

Gość Ona ona

W Polsce jest kontrola, ile to sprawnie ale napewno 15 min nie wystarczy, poza tym jeszcze bagaż tez minie zanim wyjedzie na tasmie.

Gość Gość
12 minut temu, Gość Gosc napisał:

Latałam wyłącznie w strefie szengen i po wylądowaniu nie było żadnej kontroli bo i po co,

Ja nigdy nie miałam takiej kontroli po wylądowaniu. Nie umawiaj się z kimś na godzinę tak jak ląduje samolot. Są czasem opoznienia. Jak np. Ladujesz o 15 to niech będą 15.40 nie wcześniej.... 

Gość BASIA
16 minut temu, Gość Axas napisał:

W Polsce kontrola trwa max. 5 minut. Wczoraj wróciłem z Londynu z Luton. 

Hmm po co przeswietlaja,czy był ktoś karany itd? Mam nadzieję że mandaty opłacone mam 😲😌

Gość BASIA
5 minut temu, Gość Gość napisał:

Latałam wyłącznie w strefie szengen i po wylądowaniu nie było żadnej kontroli bo i po co,

Bo w strefie szengen nie ma . UK nie jest w strefie szengen i wracając z stamtąd owa kontrola jest.

Gość Gosc

Basia, zanim wyjdziesz z lotniska potrzebujesz ok 45 minut. Sama kontrola dokumentów to chwila,wysiadanie z samolotu, kolejka do okienka kontroli i odbiór bagażu trwają długo. 

Gość Gość
Przed chwilą, Gość BASIA napisał:

Bo w strefie szengen nie ma . UK nie jest w strefie szengen i wracając z stamtąd owa kontrola jest.

Możliwe

Gość BASIA
3 minuty temu, Gość Gosc napisał:

Basia, zanim wyjdziesz z lotniska potrzebujesz ok 45 minut. Sama kontrola dokumentów to chwila,wysiadanie z samolotu, kolejka do okienka kontroli i odbiór bagażu trwają długo. 

Właściwie co ma na celu skanowanie dowodu ? Czy nie jest podrobiony np. ?

Gość gossc

tak

Gość Aka
1 godzinę temu, Gość Gość napisał:

Ale autorka leci z UK, czytaj uważnie.