Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gosc

Jak przeżyć komunie jako niewierząca?

Polecane posty

Gość Gosc

Nie cierpię uroczystości komunii sw, ani mąż ani ja nie wierzymy. Nie jest to łatwo ścierpieć jak msze dla dzieci trwają po dwie godizny. Za każdym razem się przemęczam i siedzę dla rodizny ale to już chyba ostatni raz. I tak się na nas „prawidziwi” katolicy z rodziny męża patrzą ze nie idziemy do eucharystii... sle potem chętnie pieniążki po kasę wyciągają. Maz ma komunie chrześniaka wiec wypada ścierpieć. 

Gość budda

miej wyjepane a bedzie ci dane

skoro mąż jest niewierzący, to po co zgadzał się zostać ojcem chrzestnym?

nie myślał o skutkach tej decyzji? a w ogóle myślał czy tak jak baran w stadzie, robił tak, jak inni?

2 minuty temu, Ewa333333 napisał:

nie myślał o skutkach tej decyzji? a w ogóle myślał czy tak jak baran w stadzie, robił tak, jak inni?

Dobre spostrzeżenie.Moj bardzo dobry kolega zaprosił mnie na chrzest córki.Odmówiłem.Pytał dlaczego.Odpowiedziałem mu ze z tych samych względów z których nie poszedłbym na obrzezanie.Robienie czegoś dziecku na co nie ma wpływu i czegoś za co może mieć do nas po latach zal.

Gość Autorka
11 godzin temu, strasznystraszak napisał:

Dobre spostrzeżenie.Moj bardzo dobry kolega zaprosił mnie na chrzest córki.Odmówiłem.Pytał dlaczego.Odpowiedziałem mu ze z tych samych względów z których nie poszedłbym na obrzezanie.Robienie czegoś dziecku na co nie ma wpływu i czegoś za co może mieć do nas po latach zal.

Tez tak uważam.

11 godzin temu, Ewa333333 napisał:

Ja odmówiłam bycia chrzestna (ale to inna historia bo foch jest do dziś). Mąż został chrzestnym dwójki mając 19 lat, mieszkając z rodzicami i ich po ciągłych naciskach i awanturach- zgodził się dla świetego spokoju, teraz zaluje. 

Gość Gość

Męczy bycie w kościele,,, no bez przesady, postać możecie, korony z głów wam nie pospadają. Nie idźcie tam w ramach jako że do Kościoła tylko dla chrześniaka, dla niego to ważny dzień. Przede wszystkim luz i uśmiech, mam znajomych ateistów ale chodzą na śluby, chrzty czy pogrzeby właśnie z szacunku i tradycji bo właśnie jedna osoba niewierząca mi wytłumaczyła że nie wierzy ale tradycje podtrzymuje bo szanuje Ojca i Matkę . 

Gość gosc

smieszy mnie to jestes dorosla osoba nie podoba ci sie to nie idz do kosciola, ja do kosciola nigdy nie chodze za to ide na przyjecie do domu czy knajpy pokomunijnej zeby spotkac rodzine i tyle.

Gość Krzych
11 godzin temu, strasznystraszak napisał:

Aborcję (mordowanie dzieci) popierasz?  

maczo sie osoby kture sa  opętane  lub dręczone i zniewolone  przez demony  

po prostu demony nie znoszą mszy   

dla katolika msza to sama Roskosz miłosc  radosc i szczescie  

Gość gosc

a co ma do tego aborcja, ja jestem inna osoba niz ktorej odpowiadasz ale popieram abrocje, matka jest wazniejsza niz dziecko w srodku, po za tym jest za duzo ludzi wszedzie smrod i brod oraz patologia

Gość marawstala

Na pewno bedzie tak dużo ludzi, ze możecie postać na zewnątrz lub w przedsionku...

Gość gosc

nie idz do koscila idz tylko na przyjecie pokomunijne

Gość Gosc

Zaraz się jakiś katoświr zleciał atakować ateistów. 

Gość gosc
Przed chwilą, Gość Gosc napisał:

Zaraz się jakiś katoświr zleciał atakować ateistów. 

bardzo dobrze robia sobie tylko antyreklame, zaden normalny wierzacy nie bedzie sie wtracal w siwatopoglad innych ludzi

Gość Gość

Lewactwo popiera aborcję bo tak im wyprali mózgi ich przełożeni słudzy tych, którzy chcą wprowadzić totalitaryzm większy jak w ZSRR. Ale karpia bronią :) Masakra jak mają prane mózgi ci wyznawcy marksa, trockiego, engelsa, lenina, bolszewików z tv discovery, cnn i tej całej zakłamanej sitwy komunistycznej w którym interesie jest depopulacja ludzi po przez szerzenie propagandy lgbt, aborcja itp

Długi temat.

Gość Gość
7 minut temu, Gość gosc napisał:

a co ma do tego aborcja, ja jestem inna osoba niz ktorej odpowiadasz ale popieram abrocje, matka jest wazniejsza niz dziecko w srodku, po za tym jest za duzo ludzi wszedzie smrod i brod oraz patologia

Typowe komunistyczne myślenie. Tak macie przeprane mózgi. Aborcja = mordowanie

Gość gosc
1 minutę temu, Gość Gość napisał:

Lewactwo popiera aborcję bo tak im wyprali mózgi ich przełożeni słudzy tych, którzy chcą wprowadzić totalitaryzm większy jak w ZSRR. Ale karpia bronią :) Masakra jak mają prane mózgi ci wyznawcy marksa, trockiego, engelsa, lenina, bolszewików z tv discovery, cnn i tej całej zakłamanej sitwy komunistycznej w którym interesie jest depopulacja ludzi po przez szerzenie propagandy lgbt, aborcja itp

Długi temat.

skoro lewactwo to kontrola na innym ludzi, to sam jestes lewak bo chcesz kontrolowac cudze poglady na abrocje, dziekuje

Gość gosc

politycy chca zabronic aborcji poniewaz, nie bedzie rzeszy niewolnikow pracujacych za nic na ich wygodne zycie, tak samo przemysl medyczny chce zabronic eutanazji, bo nie byloby zysku z srodkow przeciwbolowych i sztucznego potrzymywania ciepienia to dobiero komunizm

Gość gosc

politycy chca zabronic aborcji poniewaz, nie bedzie rzeszy niewolnikow pracujacych za nic na ich wygodne zycie, tak samo przemysl medyczny chce zabronic eutanazji, bo nie byloby zysku z srodkow przeciwbolowych i sztucznego potrzymywania ciepienia to dobiero komunizm

Gość Gość
1 minutę temu, Gość gosc napisał:

skoro lewactwo to kontrola na innym ludzi, to sam jestes lewak bo chcesz kontrolowac cudze poglady na abrocje, dziekuje

Totalna bzdura. Tylko pokazuje w wielkim skrócie że jesteście narzędziem w rękach totalitarystów dla których zwykły podatnik to zło koniecznie, a i tak jest ich zbyt wiele i wprowadza się różne formy depopulacji ludzi. 

Gość gosc
Przed chwilą, Gość Gość napisał:

Totalna bzdura. Tylko pokazuje w wielkim skrócie że jesteście narzędziem w rękach totalitarystów dla których zwykły podatnik to zło koniecznie, a i tak jest ich zbyt wiele i wprowadza się różne formy depopulacji ludzi.  

jaka depopulacja? na swiecie jest 8 miliardow ludzi wszystko sie zamienia w smietniska i scieki mamy nadmierny prerost populacji po to aby garsta ludzi czerpala na tym korzysci miedzy innymi politycy i przywodcy religijni oraz bankierzy

Gość Gość
3 minuty temu, Gość gosc napisał:

W Polsce mamy partie PiS PO SLD, które popierają aborcję (mordowanie dzieci) bardziej lub mniej. Niewolników ściągają ze wschodu, patrz ukraina, indie...

Eutanazja jest na rękę dla firm ubezpieczeniowych.

Gość Gosc

(Z tym katoswirem to typowe dla kafeterii, siedzi jakiś plebs od rana o się i się pieni)

Gość gosc

sam jestes totalitarnym komunista, chcesz odebrac ludziom podstawowe prawo ktore maja nawet zwierzeta - aborcje i euranazje, i mozliwosc decydowania o swoim losie

Gość Gość
2 minuty temu, Gość gosc napisał:

jaka depopulacja? na swiecie jest 8 miliardow ludzi wszystko sie zamienia w smietniska i scieki mamy nadmierny prerost populacji po to aby garsta ludzi czerpala na tym korzysci miedzy innymi politycy i przywodcy religijni oraz bankierzy

Większość terenów na ziemi jest nie zamieszkała i nadaje się do zaludnienia to raz. A dwa, żaden człowiek nie ma prawa odbierać życia drugiemu człowiekowi, który nie może się bronić.

Gość gosc
Przed chwilą, Gość Gość napisał:

Większość terenów na ziemi jest nie zamieszkała i nadaje się do zaludnienia to raz. A dwa, żaden człowiek nie ma prawa odbierać życia drugiemu człowiekowi, który nie może się bronić.

ale decydowanie o swoim losie to podsatwowe prawa i takimi jest aborcja i eutanazja

1 minutę temu, Gość Gość napisał:

W Polsce mamy partie PiS PO SLD, które popierają aborcję (mordowanie dzieci) bardziej lub mniej. Niewolników ściągają ze wschodu, patrz ukraina, indie...

Eutanazja jest na rękę dla firm ubezpieczeniowych.

10000% RACJA ...Człowiek MASZYNA MASZYN KAPUT TO ZASTRZYK I ,,SKRZYNIA" kierunek cmentarz.....toć historia się powtarza to unia...to nikt jak ci z zachodu zawsze mieli taka mentalność..

Gość elek
1 minutę temu, Gość gosc napisał:

ale decydowanie o swoim losie to podsatwowe prawa i takimi jest aborcja i eutanazja

dziecko nie decyduje o swoim losie, ale ludzie wychowani w komunistycznym duchu tego nie pojmą

Gość gosc
1 minutę temu, danuta grytschuk napisał:

10000% RACJA ...Człowiek MASZYNA MASZYN KAPUT TO ZASTRZYK I ,,SKRZYNIA" kierunek cmentarz.....toć historia się powtarza to unia...to nikt jak ci z zachodu zawsze mieli taka mentalność..

lepsze to niz totalitarny katolicyzm i komuna, ktora nie pozwala decydowac jednostce o sobie samej

Gość gosc
1 minutę temu, Gość elek napisał:

dziecko nie decyduje o swoim losie, ale ludzie wychowani w komunistycznym duchu tego nie pojmą

dziecko jest wtedy kiedy sie urodzi, przed porodem to jest plod, termin 'dziecko' jest pojeciem dla rodzicow