Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Rybacka07

Kolczyk w pępku- potrzebuje dorady.

Polecane posty

Hejka mam pytanie odnośnie kolczyka w pępku.

Mam kolczyk w pępku od 4 dni. Dolna kulka jest ok (oczywiście jest lekko zaczerwieniona ale tylko trochę) natomiast górna jest dość mocno czerwona i to mnie martwi. Dziś zauważyłam wokół wkłucia przy górnej kulce białawy nalot ale to nie ropa. Miejsce wkłucia nie jest ciepłe ani twarde, boli mnie tylko na chwilę po czyszczeniu i przechodzi (w ogóle zapominam wtedy, że go mam). Oczywiście przy zbyt długim siedzeniu odczuwam dyskomfort ale nie można tego nazwać bólem. Przemywam go octaniseptem i solą fizjologiczną 2-3 razy dziennie, używam TYLKO jałowych gazików, nie uciskam, nie dotykam go rękami, zabezpieczam jałowym gazikiem żeby nie zahaczyć czy zanieczyścić. Mam bzika na punkcie czystości i dbam o to wkłucie. Kolczyk jest ze stali chir mam uczulenie na nikiel ale gdyby było to uczulenie to zaczerwienione byłoby też przy dolnej kulce i by mnie swędziało. Czy to jest normalne wszystko czy powinnam zacząć się martwić??? Nie chce wprowadzić Tribioticu "na zapas".  Dziękuję za odpowiedzi. ❤

Gość nazywasz sieDżesika?

w mózg se zaciągnij kolczyka to odblokujesz rozum