Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zestresowana

Objawy ciąży u wieloródki...

Polecane posty

Gość Zestresowana

Witajcie, 

Mam już 2ke dzieci, pierwsze po kilku mies. staran, drugie to niespodzianka niespełna rok po pierwszym. Teraz z mężem zabezpieczamy się jedynie kondomami i mimo, że uważamy, to jednak zaczynam się martwic, czy nie jestem w ciąży. Cykle mam 30dniowe czasem dłuższe. 13-15dc miałam plodny śluz i wydaje mi się że owu była 16dc,bo zaklul mnie jajnik i dzień potem plamilam. Z mężem tego dnia kochalismy się dwa razy, ale mąż nie umyl się przed zmianą kondomu. I od tego czasubschizuje i obserwuje dziwne  rzeczy w organizmie - ból podbrzusza nawet momentami silny przez f. lutealna, 26dc spadek temperatury z 36,85 na 36,6 i dziś w 27dc wzrost na 36,90. Nie wiem na ile to jest wiarygodne, bo mierze od kilku dni dopiero tempke i dziś mierzylam po ciężkiej nocy z małym synkiem, w trakcie usypiania go itp. Nie wiem na ile takie emocje (poddenerwowanie) mogą mieć wpływ na taka różnice w temp. Poza tymi objawami, to wydaje mi się, że jestem wyczulona na zapachy, ale nie bolą mnie w ogóle sutki (w obu ciazach to był pierwszy objaw), no i szyjke mam niziutko ciągle, twardą i odnoszę wrażenie, że powoli się otwiera... Ból podbrzusza minął, mimo zbliżającej się @...

Testy oczywiście robiłam dziś i sa negatywne, ale może za wcześnie na nie, skoro minęły 2doby po spadku temp. 

Czy ktoś miał doświadczenie z takimi skokami temp i wpływem wstawania i emocji na nie? 

Czy szyjka może się na razie otwierać i być nisko jak do miesiaczki i zamknac/podnieść dopiero za kilka dni, jeśli przedwczoraj była implantacja? 

Kiedy bHcg jest już wykrywanie w moczu po zagnieżdżeniu? 

Gość gość

U mnie we wszystkich 3 ciążach miałam takie same objawy, z tym że w drugiej i trzeciej badanie szyjki nie miało sensu, bo ona się bardzo zmieniła po porodach i ciężko stwierdzić czy była otwarta/zamknięta. U mnie zawsze ok. 10 dni po stosunku była malutka plamka krwi (baardzo malutka, widoczna na jasnych majtkach), a temperatura utrzymywała się na 38 stopniach. Pamiętam też że raz zaobserwowałam gwałtowny spadek kilka dni po zapłodnieniu, ale nie jestem w stanie przypomnieć sobie szczegółów. A potem już standardowo czyli lekki ból piersi, pozytywny test ok .5 dni po spodziewanej miesiączce.