Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gosc

Ruchy dziecka

Polecane posty

Gość Gosc

Jestem w 39 tyg ciazy i podobno moje łożysko za szybko się starzeje, przepływy pepowinowe są bardzo dobre, macica mocno obniżona szyjka skrócona miękka i 1,5 cm rozwarcia.  lekarz powiedział mi że jak będę czuła że dziecko się mało rusza to do szpitala, faktycznie wczoraj był bardzo spokojny, skurcze przepowiadajace mam częste bardzo brzuch ciągle twardy jak skała co przeszkadza mi w wylapaniu  ruchów dziecka, czytałam już wcześniej o tych ruchach dziecka że jak nie ma 10 na godz to do szpitala , a u mnie są ale takie bardziej pojedyncze i słabsze ale są i to nawet więcej niż 10 , np 15 a wcześniej szalał strasznie na godz to pewnie z 50 uderzeń.  Aha i te ruchy będą się liczyć takie kiedy ja go będę zaczepiac by mi odpowiedział czy mam nie ruszać i sam na dac znać o sobie? 

Gość Gosc d

Ja tez 39tc.  Akurat wróciłam z oddzialu patologii ciąży gdzie miałam robione ktg 4x na dobe. Tez mnie martwiło ze dziecko przez 2 dni się mało ruszało (to nie było przyczyną ze mnie położyli tylko mało wod)

Z tymi ruchami to jest tak, że są dni ze dziecko się nie rozpycha jak zawsze. Jak miałam migrenę i niskie ciśnienie było to maluch tez ciagle spał w brzuchu. Nawet podczas ktg gdzie zazwyczaj się kręci dość mocno. Sama obserwuje dość mocno co tam się dzieje. W szpitalu ruchy były w znaczne j ilości a jak wróciłam do domu to jak na złość dużo mniej i słabiej. Ale sama po sobie widzę jak się czuje-senna bo i pooda senna, to maluch tez mniej aktywny.