Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość myslciiel

Nie wiem ak w XXI wieku można nadal chodzić do kościoła i ogolnie w cokolwiek wierzyć

Polecane posty

Gość myslciiel

Przecież to co nam potrzebne można racjonalnie wytłumaczyć, zobaczcie jak kościół Wami manipuluje, od tylu lat. Każdy może stworzyć taką książeczkę jak biblia. Jako ludzie i tak jesteśmy zbyt głupi żeby zgłębić tajemnice wszystkiego. Jedyne w co wierzę to jakieś podświadome sterowanie własnym życiem chociaż nie od dziś wiadomo, że każde z naszych czynów ma wieli wpływ na to co stanie się w przyszłości. Ze strachu staracie się zapewnić sobie pewne podłoże ale to tak nie działa. Myślicie skąd tyle religii na świecie? Każda z nich odnosi się do natury ale po co będziecie się wgłębiać w to wszystko. Lepiej być nieświadomym wierzącym niż świadomym myślącym. Obrócimy się w kupe płyłu i nic nie będzie. To, że nie możecie sobie wyobrazić nicości to nie znaczy, że jej NIE MA.

Gość mysliciiel
4 minuty temu, StaryLewak napisał:

Religia to tylko narzędzie kontroli społecznej.

Wiadomo to nie od dziś ale ludzie wolą się trzymać bezpiecznej strefy, bo CO SĄSIEDZI POWIEDZĄ. Jestem na...y, obejrzałem "Tylko  nie mów nikomu" i mnie jeszcze bardziej telepie niż zwykle. 

Gość gosc

a co cie to obchodzi? nie chcesz, to sobie nie wierz, ale ode mnie się odwal ok?

po co robisz z igły widły, nie chcesz - nie wierz i nie drąż tematu

Gość mysliiciel
56 minut temu, Gość gosc napisał:

a co cie to obchodzi? nie chcesz, to sobie nie wierz, ale ode mnie się odwal ok?

po co robisz z igły widły, nie chcesz - nie wierz i nie drąż tematu

de'bil krótkowidz i tyle

Gość mysliiciel

to nie są z igły widły tylko jakieś konkrety, a żaden wierzący konkretów mi nie da bo to de'bile

Gość gość

Jakby każdy znał konkrety to już nie byłaby wiara, proste narzędzie do nabijania ludzi w butelkę niczego nie udowodnisz bo trzeba wierzyć.