Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ania

Ciąża a koniec umowy

Polecane posty

Gość Ania

Hej jestem w 4 tygodniu ciąży  ( według kalendarza od daty ostatniej miesiączki ) z końcem czerwca br kończy mi się umowa o pracę na ( określona ) Najprawdopodobniej pracodawca mi nie przedłuży umowy bo nie osiągnę tych 12 tygodni Co ja mam zrobić powiedzieć pracodawcy o ciąży ( za jakieś 2 tygodnie idę na badania i zaświadczenie o ciąży ). Zostanę bez pieniędzy bez umowy co ja mam zrobić zarejestrować się jako bezrobotna co mi przysługuję ? mam zostać bez żadnych pieniędzy 

Ania

Gość Gosc

Nic nie zrobisz. Jestes w czarnej dupie.

Gość Ggy

Idziesz na L4 i dostajesz zasilek, po porodzie rejestrujesz sie jako bezrobotna i ubiegasz sie o 1000zl/m-c

Gość gość

Jesteś pewna ze nie przedłuży umowy? To rzeczywiście zostaje już zwolnienie chorobowe, jeśli bedzie nieprzerwanie kontynuowane do porodu to po wygaśnięciu umowy będzie płacił ZUS. A po porodzie- kosiniakowe.

Gość Ania

chce być fair wobec pracodawcy i nie wiem czy w  moim przypadku mówić czy nie o ciąży. Bo rozumiem że na chorobowe mogę iść w czerwcu jeszcze będe mieć stosunek pracy bo umowe mam do końca czerwca. Jestem w kropce

Gość gosc

A co z chorobowym jak w czasie jego trwania ustaje umowa o pracę , zostaje odebrany ?