Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gość

CZY ZMIANA IMIENIA TO DŁUGA PROCEDURA?

Polecane posty

Gość Gość

Witam, czy sa tutaj osoby, które miały lub znają kogoś, kto zmienił sobie imię? Zastanawiam się nad tym od jakiegoś czasu,, obecnie mam 18 lat, ale rodzice stwierdzili, ze nie warto, bo to długa procedura i ponoć trudno o zmianę imienia. Mój problem polega na tym, ze mam dwa imiona: na pierwsze  Nicole, a na drugie  Katarzyna. Pierwszego imienia nigdy nie znosiłam, za to drugie imię bardzo mi się podoba i teraz, gdy jestem pełnoletnia chciałabym  po prostu zrezygnować z tego pierwszego imienia Nicole i pozostać tylko przy imieniu Katarzyna. Imię Nicole rodzice nadali mi, gdy jeszcze mieszkaliśmy We Francji, ale w wieku 3 lat wróciłam z rodzicami do kraju. Nie znoszę swego pierwszego imienia!

Gość Jkk

Idź do USC i zapytaj. W każdym razie motywację masz dobrą.

Gość gość

Napisz do Mai Frykowskiej 😋

Gość gosc

Ja chce sobie zmienić imię na Baltazar

Gość Gość

No tak, ale Maja Frykowska to osoba znana, myślę, że było to dla niej ułatwieniem.  Żeby zmienić imię musze złożyć w USC druk, a za to płaci się ok. 100 zł, no i jeśli decyzja USC będzie negatywna, to będą to pieniądze wywalone w błoto, dlatego z tym zwlekam i nie wiem, czy mój argument co do imienia jest na tyle mocny, ze mi go uznają za przsłankę do zmiany.

Gość gość

Jeśli chcesz zmienić to jak najwcześniej się da - najlepiej zaraz po 18-tcyh urodzinach, bo później będziesz miała nie tyle trudności z samą zmianą, ale więcej dokumentów trzeba będzie pozmieniać, kiedy dojdą różne dyplomy, umowy o pracę, prawo jazdy i wiele innych

Gość Gosu

Akurat z dokumencik pl załatwisz to w góra tydzień :d