Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co mówi Biblia na ludzi z LGBT

Polecane posty

Gość gość

Ruch LGBT określił swój ruch mianem ruchu „Pride” [ang. pycha, duma – przyp. tłum.]. Biblia mówi, że wszystkie „dzieci pychy” mają nad sobą wyznaczonego króla, by nad nimi panował, a królem tym jest diabeł, ukazany jako Lewiatan w Księdze Joba: „Nawet na to, co wzniosłe, spogląda z góry; on, król wszystkich dumnych zwierząt” [w Biblii Króla Jakuba nie występuje tu określenie „dumne zwierzęta”, a „dzieci pychy”- przyp. tłum.]. No i tak, to 6 liczba (6 kolorów lgbt). miejsce w Biblii, gdzie pojawia się słowo „pycha”. Tak tylko mówię…”

Gość Kiss

To przestan belkotac i poczytaj jak Dzejzus w Nowym Testamencie uzdrowil kochanka setnika..

Gość Gość

Przecież to wiadome jest że ci lgbt to szatani są

Gość gość

up

Gość gosc

w bibli napisano ze takie osoby nalezy kamieniowac

Gość gosc

za sodomię, czyt stosunek analny miedzy mezczyznami karano smiercia w biblii.

Gość gosc

sodomia to najgorszy grzech w biblii czyli homoseksualizm

Gość Gość

Zastanów się baranie co mówi Biblia o inkwizycji w wyniku której palono na stosie miliony niewinnych ludzi

Gość gosc
10 minut temu, Gość Gość napisał:

Zastanów się baranie co mówi Biblia o inkwizycji w wyniku której palono na stosie miliony niewinnych ludzi

gdyby nie inkwyzycja bysmy mieli teraz sodome i gomore albo prawdobodobnie muzulmanie by nami rzadzili

Gość Gość
6 minut temu, Gość gosc napisał:

gdyby nie inkwyzycja bysmy mieli teraz sodome i gomore albo prawdobodobnie muzulmanie by nami rzadzili

Coś ci się pomyliło bo kościół palił na stosie nie muzułmanów a chrześcijan podejrzanych o kontakty z szatanem, a przed najazazdem muzułmanów to Sobieski nas uratowal

Gość prawda nas wyzwoli
Dnia 15.05.2019 o 14:29, Gość Kiss napisał:

To przestan belkotac i poczytaj jak Dzejzus w Nowym Testamencie uzdrowil kochanka setnika..

niby jakiego kochanka? widać że albo nigdy w łapach Biblii nie miałeś albo celowo i świadomie kłamiesz

tam nie było żadnego kochanka, chodziło o uzdrowienie sługi setnika (setnik to dowódcę tzw. centurii, oddziału składającego się z 60 do 100 ludzi. Stąd nazwa setnik od stu). Zatem sługa setnika to jego żołnierze, który mu podlegał

Cytat

"Gdy Jezus dokończył wszystkich tych mów do ludu, który się przysłuchiwał, wszedł do Kafarnaum.  Sługa pewnego setnika, szczególnie przez niego ceniony, chorował i bliski był śmierci. Skoro setnik posłyszał o Jezusie, wysłał do Niego starszyznę żydowską z prośbą, żeby przyszedł i uzdrowił mu sługę. Ci zjawili się u Jezusa i prosili Go usilnie: «Godzien jest, żebyś mu to wyświadczył - mówili - miłuje bowiem nasz naród i sam zbudował nam synagogę». Jezus przeto wybrał się z nimi. A gdy był już niedaleko domu, setnik wysłał do Niego przyjaciół z prośbą: «Panie, nie trudź się, bo nie jestem godzien, abyś wszedł pod dach mój. I dlatego ja sam nie uważałem się za godnego przyjść do Ciebie. Lecz powiedz słowo, a mój sługa będzie uzdrowiony. Bo i ja, choć podlegam władzy, mam pod sobą żołnierzy. Mówię temu: "Idź!" - a idzie; drugiemu: "Chodź!" - a przychodzi; a mojemu słudze: "Zrób to!" - a robi». Gdy Jezus to usłyszał, zadziwił się i zwracając się do tłumu, który szedł za Nim, rzekł: «Powiadam wam: Tak wielkiej wiary nie znalazłem nawet w Izraelu». A gdy wysłani wrócili do domu zastali sługę zdrowego." (Łk 7, 1-10)

Łukasz ukazuje moc słowa Jezusa, którym uzdrawia On na odległość. W dokonanym cudzie nie bez zna czenia jest postawa setnika, który wierzy, że Jezus swoim słowem może uczynić wszystko. Setnikowi we wzbudzeniu takiej wiary pomaga jego osobiste doświadczenie z żołnierskiego życia (Łk 7, 7n). W wydarzeniu tym podkreślony jest również fakt, że dzięki wierze proszącego, uzdrowienia może dostąpić inna osoba, która być może nawet nie zna Jezusa. Jest to przykład na to, jak skuteczne może być wstawien nictwo u Jezusa jednych za drugimi. W dziele Łukasza jeszcze dwukrotnie jest mowa o setnikach: pod krzyżem (Łk 23,47) i drugi raz w Dz 10 – 11.Obie te wzmianki potwierdzają pozytywny obraz pogan, którzy okazali się zdolni do wiary i w pełni otworzyli się na
obietnice Boże spełnione w Jezusie Chrystusie.