Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gość

Mieszkanie blisko centrum - opinie?

Polecane posty

Gość Gość

Cześć. Mam pytanie jak się zapatrujecie na mieszkanie blisko centrum? W nowym bloku obok głównej ulicy (2 pasy w każdą stronę), jednak mieszkanie jest od drugiej strony, nie na ulicę - także nie powinny dochodzić hałasy z ulicy. Zastanawiam się nad nim, gdyż wiadomo idealnie byłoby spokojne osiedle, ale tam ceny są 2tys/m więcej stąd je rozważam bo jednak przy 70m, wychodzi prawie 160 tys. oszczędności. Miejsce tak naprawdę, że 5 min spacerkiem dojdzie się do lasu, jedyny mankament to wychodząc z bloku mamy ruchliwą ulicę, niby z dzieckiem wyjść to te 5 min nawącha się spalin zanim się dojdzie do lasku itp. Jak uważacie?

Gość

ja w samym centrum bym nie chciala  mieszkac absolutnie

duzy ruch, u mnie na starowce pelno knajp, wiec jest glosno non stop, slychac krzyki podpitych ludzi, albo spiewy nad ranem

bramy zaszczane

dodatkowo eventy bozonarodzeniowe czy jarmark dominikanski- czes ulic pozamykana, z parkowaniem ciezko

jeden wielki dramat

Gość

nie wiem gdzie wlasciwie mieszkasz bo jesli w malej miescinie to moze nie byc tak denerwujace, ja mieszkam w duzym miescie to i realia sa inne

Gość Gość
26 minut temu, bazienka napisał:

nie wiem gdzie wlasciwie mieszkasz bo jesli w malej miescinie to moze nie byc tak denerwujace, ja mieszkam w duzym miescie to i realia sa inne

Bazienka mieszkasz może na ulicy Oleskiej czy Ozimskiej? Ja mieszkam na Alei Wincentego Witosa i do McDonald'sa na Ozimskiej mam blisko, a na Witosa jest Uniwersytecki szpital kliniczny i z Witosa jest blisko do centrum handlowego 🙂 mieszkasz może w tych okolicach co ja? 

Gość Gość

Z Alei Wincentego Witosa do centrum jest 5 km 

Gość Pani
8 minut temu, Gość Gość napisał:

Z Alei Wincentego Witosa do centrum jest 5 km 

Wiem, sama mieszkam w tych okolicach 🙂

Gość

chyba w opolu lub innym namyslowie 😜

Gość Gość
8 minut temu, bazienka napisał:

chyba w opolu lub innym namyslowie 😜

Bazienka w Namysłowie nie ma McDonald'sa a w Opolu są 4 Mcdonald'sy w tym ten na Ozimskiej ps czemu tak nienawidzisz Opola przecież Opole to duże miasto w województwie Opolskim i w Opolu są 3 kina, 3 teatry, filharmonia, amfiteatr, Ogród zoologiczny, 3 baseny w tym basen o wymiarach olimpijskich, kilka stadionów, hala widowiskowo sportowa 7 szpitali kilka muzeów lodowisko, 20 - 30siłowni kręgielni i Fitnessów 3 duże galerie Handlowe (w CH karolinka i ch Solaris Center jest Mcdonald's i KFC i tu i tu i w CH karolinka jest nawet sklep Sephora w Turawa Park też jest KFC i w Opolu jest Centrum wystawienniczo kongresowe więc czemu nazywasz mimo tych wszystkich rzeczy Opole dziurą i zadupiem i gardzisz Opolem, przecież nigdy tam nie byłaś, ps w Opolu jest Uniwersytet i Politechnika 🙂

Gość Gość

Czemu nie lubisz Opola? 

Gość Gość

Autorko ja ok 2 lat temu przeprowadziłem się z mieszkania z wielkiej płyty do mieszkania w nowym budynku (kupiliśmy mieszkanie w stanie deweloperskim)  i chciałam tobie zwrócić uwagę na inny aspekt mianowicie chodzi mi o eksploatację tego mieszkania, dodam że mamy mieszkanie o podobnym metrażu tak że czynsz w mieszkaniu z wielkiej płyty jest dwa razy większy od czynszu w  nowym mieszkaniu,  w tych starych mieszkaniach ogrzewa się piwnice i korytarze w nowych tylko mieszkania które są i tak cieplejsze od tych starych, pisze to byś przy wyborze mieszkanie zwróciła na to uwagę 

Gość Namysłów wojew opolsk 128

😄