Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość WolnaOdObludy

Czesi, Niemcy sa wolni od religijnej obludy i falszu a Polacy nadal zniewoleni

Polecane posty

Gość WolnaOdObludy

W takich Czechach dwa najwieksze koscioly - katolicki i luteranski zrzeszaja 11% ludnosci. W Niemczech dwa najwieksze czyli tez katolicki i luteranski - 50% 

A Polska nadal zniewolona przez religijna oblude falsz i zaklamanie 😞 I pomyslec ze tak blisko zwiazane ze soba sasiadujace kraje a taka przepasc...

Gość Gość

To prawda Czesi i Niemcy to w większości ateiści , jechałam ponad tydz. temu na lotnisko w Berlinie i zauważyłam że w Berlinie kościoły graniczą ścianą że zwykłymi budynkami mieszkalnymi natomiast w Polsce kościoły i plebanię są ogrodzone nierzadko wysokim murem. 

2 minuty temu, Gość WolnaOdObludy napisał:

W takich Czechach dwa najwieksze koscioly - katolicki i luteranski zrzeszaja 11% ludnosci. W Niemczech dwa najwieksze czyli tez katolicki i luteranski - 50% 

A Polska nadal zniewolona przez religijna oblude falsz i zaklamanie 😞 I pomyslec ze tak blisko zwiazane ze soba sasiadujace kraje a taka przepasc...

gu/ prawda bajery sznureczkiem w niedziele do kościołka...a w sanatorom na przykład na bajerach wchodzisz do gabinetu i jak nie powiesz szczęść Boże lekarz tobie nie odpowie.....mieszkam w Niemczech 30 lat....katolickie szkoły i prywatne szkoły tez ..prowadzone przez kler....miasta tak ateistyczne ale wioski zwlaszcza bajery....wierzące...wiec nie opowiadaj..chcesz ..nawoływać na ateizm jednak nie masz informacji...i nie udawaj takiego biedaka ze polska taka biedna..ponieważ inne kraje mogą nam zazdrościć..ponieważ wara składa się z kultura=tradycja....a tam ni wigilii nie świąt ...co to ma być..ni białego obrusa nie rodziny....wyuzdanie..i będą ..kulturowa...żadnej tradycji...mama daj jak nie potrzebna altes heim......sp..adaj....gdzie tu miłość tradycja...tylko usiąść i płakać..

1 minutę temu, Gość Gość napisał:

To prawda Czesi i Niemcy to w większości ateiści , jechałam ponad tydz. temu na lotnisko w Berlinie i zauważyłam że w Berlinie kościoły graniczą ścianą że zwykłymi budynkami mieszkalnymi natomiast w Polsce kościoły i plebanię są ogrodzone nierzadko wysokim murem. 

powiedz mi kto prowadzi szkoły prywatne....znasz  się mieszkasz tu...popatrz kler...ja mieszkam 30 lat...i wiem ...