Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kuba

Moja dziewczyna ma nerwicę

Polecane posty

Gość Kuba

Naprawdę nie wiem już jak jej pomóc..chodziła do psychologa, psychiatry, brała leki, ale nie ma żadnej poprawy. Tak bardzo chciałbym jej pomóc. Widzę, że sama ma już tego dość. Coraz częściej powtarza mi, że powinien sobie znaleźć "normalną" dziewczynę..ale ja nie chcę innej. Czy z nerwicy da się wyjść? 

Gość gość

Psychoterapia w nurcie poznawczo behawioralnym daje najlepsze efekty podobno. Nerwice można wyleczyć już w pół roku bo to nie trwałe zaburzenie osobowości a jedynie choroba psychiczna. 

Gość parassolka
13 minut temu, Gość Kuba napisał:

Naprawdę nie wiem już jak jej pomóc..chodziła do psychologa, psychiatry, brała leki, ale nie ma żadnej poprawy. Tak bardzo chciałbym jej pomóc. Widzę, że sama ma już tego dość. Coraz częściej powtarza mi, że powinien sobie znaleźć "normalną" dziewczynę..ale ja nie chcę innej. Czy z nerwicy da się wyjść? 

A to pewnie ta co Anitka o niej mówiła .No brawo Kuba w końcu kogoś sobie znalazłeś .Ja też mam nerwobóle między żebrowe po złamaniu żeber a głupia lekarka wysłała mnie z tym do psychologa ,ten z kolei jak zobaczył skierowanie to wyśmiał tą lekarkę i powiedział ze nic mi nie dolega a leczyć to się chyba ona sama powinna , powiedział że jestem zdrowa zupełnie,widzisz lekarze nie zawsze mają rację,ten zalecił mi zmianę środowiska i tyle go widziałam ,choć powiem ci ,co mi da zmiana środowiska jak po tym złamaniu mam nerw międzyżebrowy uszkodzony. Leki mam tylko przeciwbólowe -Dexac i żadnych innych.Nie wiem co przeżywa twoja dziewczyna ale chyba nie bardzo jesteś fer wobec niej ,z tego co czytam.

Gość parassolka
20 minut temu, Gość gość napisał:

Psychoterapia w nurcie poznawczo behawioralnym daje najlepsze efekty podobno. Nerwice można wyleczyć już w pół roku bo to nie trwałe zaburzenie osobowości a jedynie choroba psychiczna. 

Bzdura,pisałam o tym pracę i nie wydaje mi się żeby to była prawda.Psychologia behawioralno  poznawcza bada jedynie czynniki zachowań .

Gość Kuba
4 minuty temu, Gość parassolka napisał:

A to pewnie ta co Anitka o niej mówiła .No brawo Kuba w końcu kogoś sobie znalazłeś .Ja też mam nerwobóle między żebrowe po złamaniu żeber a głupia lekarka wysłała mnie z tym do psychologa ,ten z kolei jak zobaczył skierowanie to wyśmiał tą lekarkę i powiedział ze nic mi nie dolega a leczyć to się chyba ona sama powinna , powiedział że jestem zdrowa zupełnie,widzisz lekarze nie zawsze mają rację,ten zalecił mi zmianę środowiska i tyle go widziałam ,choć powiem ci ,co mi da zmiana środowiska jak po tym złamaniu mam nerw międzyżebrowy uszkodzony. Leki mam tylko przeciwbólowe -Dexac i żadnych innych.Nie wiem co przeżywa twoja dziewczyna ale chyba nie bardzo jesteś fer wobec niej ,z tego co czytam.

Nie bardzo rozumiem?

Gość Gość
5 minut temu, Gość parassolka napisał:

Zmień lekarza bo ten świetnie ma gorzej z garem niż ty...

Gość parassolka
2 minuty temu, Gość Gość napisał:

co proszę?? ja nie mam żadnego lekarza ,jestem zdrowa.Dexac biorę jak mam postrzał,mój wujek tez to ma .u MNIE TO POWIKŁANIE PO ZŁAMANIU 2 ZEBER .

Gość parassolka
4 minuty temu, Gość Gość napisał:

USPOKUJ SIE ,SKĄD TE NERWY??

Gość Gość
Przed chwilą, Gość parassolka napisał:

co proszę?? ja nie mam żadnego lekarza ,jestem zdrowa.Dexac biorę jak mam postrzał,mój wujek tez to ma .u MNIE TO POWIKŁANIE PO ZŁAMANIU 2 ZEBER .

A kogo obchodzi zastrzal twojego wujka? Na fejsie się podziel tym niusem...

Gość parassolka
7 minut temu, Gość Kuba napisał:

Nie bardzo rozumiem?

no ta Twoja nowa co Anitka mówiła ze nie jestem na bierząco ,zapomniałeś?

Gość Kuba
1 minutę temu, Gość parassolka napisał:

no ta Twoja nowa co Anitka mówiła ze nie jestem na bierząco ,zapomniałeś?

Jaka Anitka? O czym Ty w ogóle mówisz? Coś Ci się pomyliło mocno

Gość parassolka
3 minuty temu, Gość Kuba napisał:

Jaka Anitka? O czym Ty w ogóle mówisz? Coś Ci się pomyliło mocno

Anita z naszego roku,poczekaj napiszę do CB na fb,

Gość Ktos
Przed chwilą, Gość parassolka napisał:

Anita z naszego roku,poczekaj napiszę do CB na fb,

Hahahahahah niezly podszyw noł lajfie

Gość parassolka
Przed chwilą, Gość Ktos napisał:

Hahahahahah niezly podszyw noł lajfie

ja podszyw? co ty pierdzielisz?! Anita SZ! Kuba wie która ,zaraz Kubowi pokażę ten temat.

Gość Koneser

Kobiety maja nerwicę bo nie potrafią sr.ać - takie one wlasnie są.

Nerwica to zaburzenie nerwicowe a nie choroba psychiczna. Z nerwicy można wyjść czego jestem przykładem bez leków.Zapraszam Cię do zaburzeni.pl zarejestruj się i wbijaj do nas na grupę na fb "Stowarzyszenie zaburzeni" jest nas sporo i bardzo dużo osób oburzonych po nerwicy. Zacznij od filmików na Youtube zaburzeni.pl  Divovic to naprawde działa twoja dziewczyna zapomni co to zaburzenie nerwicowe kiedy pozna na nagraniach cały mechanizm lęku.

Gość Kuba
1 minutę temu, Kamila35 napisał:

Nerwica to zaburzenie nerwicowe a nie choroba psychiczna. Z nerwicy można wyjść czego jestem przykładem bez leków.Zapraszam Cię do zaburzeni.pl zarejestruj się i wbijaj do nas na grupę na fb "Stowarzyszenie zaburzeni" jest nas sporo i bardzo dużo osób oburzonych po nerwicy. Zacznij od filmików na Youtube zaburzeni.pl  Divovic to naprawde działa twoja dziewczyna zapomni co to zaburzenie nerwicowe kiedy pozna na nagraniach cały mechanizm lęku.

Dziękuję Ci bardzo

Gość Hhhhhhhhh

Niech sie faszeruje witaminami, duzo magnezu, sam brak witaminy moze byc przyczyna nerwicy, mowie co sama mialam, i jesli jest cos co ją męczy, prawdziwy real powod nie nerwy to niech to zmieni i wszystko minie

Filmiki nagrywa Hewad jest po zaburzeni nerwicowym został psychologiem jest świetny ma super metody. Pierwsze co to twoja dziewczyna niech zacznie oglądać nagrania zaburzeni.pl na Youtube i zacznie robić notatki z nagrań i wprowadzać je w życie. U nas na grupie na fb jest sporo ludzi młodych po ciężkich przejściach wrażliwych i ogólnie świetnych ludzi każdy się wspierają i pracuje nad sobą. Hewad nam pomaga i kieruje grupą. U nas nie ma sloganów psychiatrów itp. Jest dużo ludzi którzy już nie mają nerwicy bez leków. Można też korzystać ze Skype z konsultacji za 90zl z Hewadem. Były u nas na grupie naprawdę ciężkie przypadki i teraz żyją normalnie bez leków i leków więc jak ktoś chce to się da. Zapraszam bo warto!

Gość marawstala
6 minut temu, Gość Hhhhhhhhh napisał:

Niech sie faszeruje witaminami, duzo magnezu, sam brak witaminy moze byc przyczyna nerwicy, mowie co sama mialam, i jesli jest cos co ją męczy, prawdziwy real powod nie nerwy to niech to zmieni i wszystko minie

Gdzieś czytalam, ze niedobor witamin z grupy b moze właśnie wpływać na jakies zaburzenia psychiczne, ale nie pamiętam szczegółów... Chodziło chyba o jedna z nich cos kojarze b1 ale nie jestem pewna 

Gość GoscGg

2 minuty temu, marawstala napisał:

Gdzieś czytalam, ze niedobor witamin z grupy b moze właśnie wpływać na jakies zaburzenia psychiczne, ale nie pamiętam szczegółów... Chodziło chyba o jedna z nich cos kojarze b1 ale nie jestem pewna 

Tak z grupy b zaraz po magnezie, sam magnez lacza z b6 chyba juz w zestawie 

Gość marawstala
1 minutę temu, Gość GoscGg napisał:

Tak z grupy b zaraz po magnezie, sam magnez lacza z b6 chyba juz w zestawie 

W sumie obecnie to nawet ciężko go spotkać bez dodatku wit b6, kiedyś szukalam i w zasadzie tylko same zestawy apteki nam proponują...

To prawda witaminy z grupy B są wskazane magnez i kwas omega3 oraz wprowadzenie aktywności fizycznej. Najważniejsze jest zdobycie wiedzy na temat zaburzenia nerwiciwego i zaakceptowanie objawów (lęķu).

Gość Gjurdvhjudniy

Może spotkała w życiu ch..owych ludzi którzy Ją skrzywdzili albo doświadczyła traumatycznych sytuacji...jest mnóstwo świetnych leków,poza tym różnego rodzaju terapie...nerwica czy depresja to nie wyrok