Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kajap1309

Czy miałyście takie badanie skóry twarzy?

Polecane posty

Witam, ostatnio w internecie natrafiłam na artykuł, który opisuję jak wygląda dermokonsultacja w nowoczesnym gabinecie kosmetologicznym i medycyny estetycznej 

http://polskiblogkosmetyczny.pl/dermokonsultacja-w-salonie-kosmetycznym-cz-i-dowiedz-sie-jakie-nowosci-czekaja-na-ciebie-w-2019-roku/

Może któraś z was miała takie bądź podobne badanie i może zdradzić swoje odczucia. Głównie ciekawi mnie to czego można się dzięki temu badaniu dowiedzieć 🙂

Hejka, ja miałam badanie urządzeniem Lumiscan w Rzeszowie. Dowiedzieć można się sporo. Dla mnie najciekawszą rzeczą było poznanie obiektywnego wieku skóry. Bardzo dużym udogodnieniem zarówno dla pacjenta i dla lekarza jest to, że można porównywać zdjęcia z różnych wizyt. Wtedy wiemy czy nasza terapia idzie w dobrym kierunku 🙂

Wiem, że badanie cery można zrobić też innymi urządzeniami, ale miałam robione tylko tym Lumiscanem, więc się nie wypowiadam.

Dnia 4.06.2019 o 13:45, karowoj0784 napisał:

A jakie jest najlepsze urządzenie do analizy skóry? Gdzie mają ten lumiscan w Warszawie? 

Ciężko powiedzieć, ale bardzo dużo gabinetów w tym momencie korzysta z lumiscana. Myślę, że powinna Pani bez problemu znaleźć jakąś klinikę w Warszawie, która korzysta z tej technologii. Ja miałam badanie lumiscanem w Reha-Med w Gorzowie Wielkopolskim. Na diagnostykę skóry umówiłam się z ciekawości, bo sama zastanawiam się nad wprowadzeniem tej nowości do swojego gabinetu 🙂