Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Betibeti

Zamieszkanie na wsi albo w miescie

Polecane posty

Jak byście miali wybór  to gdzie zamieszkali  byście na wsi czy w mieście? 

Gość Honotu

W lesie

Ja na przykład  tak ale blisko lasu, swoje warzywa, owoce, jajeczka, świeże powietrze. 

Gość Namysłów wojew opolsk
2 minuty temu, Betibeti napisał:

Ja na przykład  tak ale blisko lasu, swoje warzywa, owoce, jajeczka, świeże powietrze. 

Beti Beti zamieszjskabys np w mieście Opole w dzielnicy Gosławice która jest kompromisem między miastem a wsią bo tam są domy wiejskie i gospodarstwa rolne i są tam pola uprawne i ludzie mają ogródki, mają krowy, świnie, kaczki i kury a obok jest blokowisko z 10 piętrowymi blokami (to blokowisko powstało w latach 70 na gruntach dawnej wsi Gosławice które przyłączono do Opola w 1974 roku 

Dzielnica Gosławice w Opolu to taki kompromis między miastem a wsią (na Gosławicach są gospodarstwa rolne ogródki i pola uprawne i stajnie i stodoły a obok są 10 piętrowe bloki mieszkalne i na Gosławicach jest komunikacja miejska i do kina, teatru galerii handlowej (oczywiście też w Opolu) są 2-3 km i 2 km jest stamtąd do McDonald's i pół kilometra do szpitala klinicznego i kilometr w Linii prostej do kolejnego szpitala i hipermarketu Auchan 🙂

4 minuty temu, Gość Namysłów wojew opolsk napisał:

Beti Beti zamieszjskabys np w mieście Opole w dzielnicy Gosławice która jest kompromisem między miastem a wsią bo tam są domy wiejskie i gospodarstwa rolne i są tam pola uprawne i ludzie mają ogródki, mają krowy, świnie, kaczki i kury a obok jest blokowisko z 10 piętrowymi blokami (to blokowisko powstało w latach 70 na gruntach dawnej wsi Gosławice które przyłączono do Opola w 1974 roku 

Nie wiem, choć  kocham wieś,i chciałabym, mieć swoje zwierzątka, i owoce i warzywa, być pod tym względem niezależna 

1 minutę temu, Gość Namysłów wojew opolsk napisał:

Dzielnica Gosławice w Opolu to taki kompromis między miastem a wsią (na Gosławicach są gospodarstwa rolne ogródki i pola uprawne i stajnie i stodoły a obok są 10 piętrowe bloki mieszkalne i na Gosławicach jest komunikacja miejska i do kina, teatru galerii handlowej (oczywiście też w Opolu) są 2-3 km i 2 km jest stamtąd do McDonald's i pół kilometra do szpitala klinicznego i kilometr w Linii prostej do kolejnego szpitala i hipermarketu Auchan 🙂

Super

Zamieszkaj w Opolu na Gosławicach 🙂

3 minuty temu, Betibeti napisał:

Nie wiem, choć  kocham wieś,i chciałabym, mieć swoje zwierzątka, i owoce i warzywa, być pod tym względem niezależna 

Ale na Gosławicach są domy wiejskie i gospodarstwa rolne i stajnie i stodoły i tam są własne podwórka i miałabyś tam swój ogródek i warzywa a obok dzielnicy Gosławice są 10 piętrowe bloki mieszkalne i Gosławice wyglądają jak wieś i w Gosławicach jest komunikacja miejska 

Gość Miasto Kędzierzyn Koźle

🙂

Gość Taka moja opinia

Miasteczko! Wychowałam się na wsi (ale takiej "wsi wsi" z prawdziwego zdarzenia, z jednym, rozklekotanym autobusem jeżdzącym co godzinę i tylko do 20) i nie polecam. Wszędzie daleko, każdy każdego zna, plotki hulają, a jak nie masz samochodu to w ogóle możesz zapomnieć o wydostaniu się wieczorem z zadupia i pójściu np.na imprezę - pamiętam, że w czasach studenckich traktowano mnie jak dziwadło bo rzadko chodziłam na imprezy, ale jak miałam tego dokonać skoro po godz.20 były marne szanse że wrócę do domu jeśli ktoś po mnie nie wyjedzie samochodem :p (a prawko miał tylko ojciec, który zresztą pracował na zmiany)

W dużym mieście bym się nie odnalazła, ale dobrze skomunikowane obrzeża miasta bądź takie mniejsze miasteczko gdzie jest spokojnie, ale "w razie w" da się wieczorem do sklepu skoczyć 😉 byłoby dla mnie wybawieniem.

Gość taka moja Opinia a poczytaj moje wpisy powyżej o dzielnicy Gosławice w Opolu (Gosławice to wieś w mieście) w Gosławicach większość ludzi się zna ale już na blokowisku obok jest anonimowość i ludzie się nie znają i z Gosławic do kina, teatru, filharmonii McDonald'sa, szpitala, galerii handlowych jest 1-2 km 

Gość "taka moja opinia" w Gosławicach (dzielnica Opola) jest komunikacja miejska całą dobę, nawet w nocy każdy ma tam własny ogródek i gospodarstwo rolne (niby Gosławice to wieś, ale dzielnica Opola"

🙂

😄