Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gość

Jaką wy macie pamięć i co zapamiętujecie?

Polecane posty

Gość Gość

W moim wypadku to jest tak pamiętam swój kod pin i puk do telefonu swojego, kod pin do telefonu mamy, kod pin do karty bankowej, daty urodzin, imienin rodziców, cioć, wujków, kuzynów, urodzin znajomych nawet tych że starej klasy, nawet daty uroczystości rodzinnych rocznic ślubu, chrzcin, komunii, 18 stek, nawet kiedy ostatni raz byłam na zakupach, kiedy ostatnio był ktoś u nas ze znajomych czy rodziny albo ja u kogoś. Kto ile ma wzrostu, kto gdzie mieszka, adres, kto jakim rowerem jeździ, samochodem(kolor, marka), nawet raz rejestrację jednego samochodu, daty urodzin większości aktorów, piosenkarzy, ich miejsce urodzenia, choć godzinami nie śledzę świata celebryckiego( tylko z nudów albo w gazecie spojrzę na te daty), kto jaki ma numer buta, nazwiska imiona szybko zapamiętuje, kto jak wygląda, kto jak się ubiera, albo jak zapomnę adresu to spojrzę się na kolor płotu albo domu, numery telefonów rodziców, swój siostry, paru cioć, wujków, kuzynów. Kto skąd pochodzi i wgl, kto ile ma lat, kto jest najmłodszy, najstarszy, z którego jest film serial, reżysera, życiorysy bohaterów książek, filmów, niektórych seriali datę pierwszej emisji znam, ale w większości nie patrzę, jak czegoś zapomnę jak jest klasowka sprawdzian to staram się przypomnieć to co było w książce. Jedna kuzynka to aż tak jest zazdrosna, że mówi ty zgłoś się do mam talent albo do the brain genialny umysł, dziwi się że jak na fb czyjąś datę urodzin zobaczę to zaraz wzrokiem zapamiętam. Ciocia naprawdę mnie podziwia, albo jak jej dzieci się pytają kto się kiedy urodził to mówi, że zadzwońcie do waszej kuzynki ona wam powie. Naprawdę ciocie, wujki, kuzynki się cieszą ze mnie. Ale siostra nieraz mówi po co szczegóły mówisz, z jednej strony powinna się cieszyć że ma się taka osobę w rodzinie a nie ja wypierać. Kuzynka to się dziwi, że jak mam dobrą pamięć do cyfr to dlaczego matma słabo mi idzie jej tłumaczę, że to mój słaby punkt