Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

panziup

Uporczywe swędzenie

Polecane posty

Witam. Otóż od około pół roku mam problem. Raz na dwa tygodnie przez kilka dni odczuwam uporczywe swędzenie a gdy sie drapię to zaczyna też piec, zwłaszcza przy oddawaniu moczu. Byłam juz 3 razy u ginekologa. Za pierwszym razem powiedzial, że to podrażnienia od zbyt czestego mycia i płynów do hignieny intymnej. Ok przestałam się czesto myć i uzywać kobiecych płynów ale problem nie zniknął. Poszłam drugi raz i stwierdził grzybicę, przepisał maść ale za kilka tygodni problem znów sie pojawil. W poniedziałek byłam po raz kolejny u ginekologa i tym razem powiedział, że może to być zbyt częste golenie albo uczulenie na proszek do prania. Piorę teraz w delikatnym środku ale obawiam się, że za tydzień lub dwa problem wróci. Śluz jest koloru białego czasem lekko żółtego.
Nie wiem, czy to ma znaczenie ale przed miesiącem miałam robioną konizacje.
Czy spotkał się ktoś kiedyś z czymś takim?
Albo ma ktoś jakieś rady na takie uporczywe swędzenie? Jak łagodzić itp.
Z góry dziękuję za odpowiedź

Gość Lol

Zmień ginekologa. Miałam problem z grzybicą ponad rok temu, złapaną na basenie, beznadziejna ginekolog kazała mi się tylko smarować maścią, bo ona nic tu nie widzi. Smarowałam i kupilam globulki przeciwgrzybicze bez recepty, przeszło. Zaczęłam  chodzić do innego ginekologa, byłam u niego 2-3 razy tak po prostu na przegląd. Nic szczególnego się nie działo, ale znał moją historię, wiedział, ze leczyłam się sama według wiedzy ze studiów. Tylko, ze leki bez recepty okazały się nie wystarczające...

miesiac temu znowu miałam problem z grzybicą, poszłam do jeszcze innego ginekologa, w końcu mądrego, który stwierdził, ze ta grzybica musiała się trochę uspokoić na jakiś czas ale ciagle tam była! Objawów nie miałam żadnych przez ten rok. Gdyby ta pierwsza ginekolog się mną zajęła tak jak trzeba to bym się z tym tyle nie Bujala. Dostałam silniejsze leki maść, globulki, tabletki żeby to dokładnie wyplenić.

nie twierdze, ze tez masz grzybicę, ale nie wydaje się kompetentny, skoro ciagle zmienia zdanie a podrażnienie by się nie utrzymywało tak długo. Wiec ja bym zmienila lekarza, poszła gdzieś prywatnie.

Studiuje medycynę, i z założenia ufam lekarzom, ze działają wedle swojej najlepszej wiedzy, ale niestety... czasem wiedzy jednak brak. I niestety widzę, tez to, ze lekarze w miastach akadamickich gdzie można studiować medycynę czują konkurencje a ci w mniejszych miastach... no właśnie 

Gość Baśka

Ja miałam nawracające zakażenia intymne, ale problem skończył się jak zaczęłam stosować damska prezerwatywę pasante female, nie mam stałego partnera, więc taki rodzaj zabezpieczania się przed ciążą i chorobami wenerycznymi jest dla mnie idealny. Prezerwatywę kupuję na stronie naturalnaplodnosc.