Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JEZUS JEST PANEM

JEZUS CHRYSTUS JEST PANEM

Polecane posty

Gość JEZUS JEST PANEM

NAwracajcie się i wierzcie w Ewangelię. Czytajcie Biblię

Gość nie

Bo inaczej co?

Gość nie wiem czy wiesz

zginiecie straszną śmiercią. są 2 śmierci jedna tutaj człowike umiera lub ginie, a druga po zmartwychwstaniu. Wszyscy powstaną z martwych, ale jedni do życia wiecznego, a drudzy (większość jak mówi Biblia) na wieczne potępienie do jeziora ognia gdzie będzie płacz i zgrzytanie zębów. Póki żyjesz masz okazję, aby się nawrócić i uznać Jezusa Chrystusa swoim Panem, wyznać Mu grzechy i odwrócić się od nich. Nawrócić się do prawdziwego Boga i wypełniać 10 przykazań. Ale prawdziwych przykazańz Biblii a nie oszukanych przez KK

Gość Burattino

Ch solaris center papa Diego bo papa Dance nie wiem jak 

Gość gosc
10 minut temu, Gość nie wiem czy wiesz napisał:

zginiecie straszną śmiercią. są 2 śmierci jedna tutaj człowike umiera lub ginie, a druga po zmartwychwstaniu. Wszyscy powstaną z martwych, ale jedni do życia wiecznego, a drudzy (większość jak mówi Biblia) na wieczne potępienie do jeziora ognia gdzie będzie płacz i zgrzytanie zębów. Póki żyjesz masz okazję, aby się nawrócić i uznać Jezusa Chrystusa swoim Panem, wyznać Mu grzechy i odwrócić się od nich. Nawrócić się do prawdziwego Boga i wypełniać 10 przykazań. Ale prawdziwych przykazańz Biblii a nie oszukanych przez KK

biblia w przekładzie katolickim ma prawdziwe przykazania np. Biblia Tysiąclecia, Biblia Towarzystwa św Pawła

to tylko katechizm KK ma inaczej bo po prostu DRUGIE przykazanie jest rozwinięciem PIERWSZEGO "nie będziesz miał Bogów cudzych przede mną" jest jakby jego wyszczegółowieniem i dlatego w Katechizmie zapisane jest to jako jedno przykazanie, ale w biblii jest normalna pełna wersja, to sobie możesz sam sprawdzić katolickie przekłady

Gość nie wiem czy wiesz

KK zmienił przykazania Pana Boga i odpowie za herezję a z nim wszyscy bałwochwalcy. Bóg mówi "nie uczynisz ŻADNEJ rzeźby ani obrazu", a sekta katolicka co wyprawia??? Nawróć się człowieku bo zginiesz

w kturej   bibli jest to zmienione   przykazanie

Gość Gość
34 minuty temu, Gość nie wiem czy wiesz napisał:

KK zmienił przykazania Pana Boga i odpowie za herezję a z nim wszyscy bałwochwalcy. Bóg mówi "nie uczynisz ŻADNEJ rzeźby ani obrazu", a sekta katolicka co wyprawia??? Nawróć się człowieku bo zginiesz

To czemu u mnie w zborze wisi duży krzyż z figurą Pana Jezusa i obraz? Ten zakaz dotyczył Izraelitów którzy zamiast podziękować Bogu za wyzwolenie to zrobili sobie złoty posąg cielca i jemu oddawali cześć! Sam obraz czy figura nie jest zła jako wyobrażenie, byleby nie modlić się do tego konkretnego kawałka drewna czy metalu i uważać że ta rzeźba czy obraz jest bóstwem

Gość Gość

Spamerowi brak argumentów to już po prostu wpadł w szał bo tylko tyle potrafi

Gość JEZUS CHRYSTUS JEST PANEM

Ks.Jeremiasza 31,3 "Ukochałem cię odwieczną miłością"

Gość NAWRACAJCIE SIĘ

Ks.Izaj. 30,27 "Oto nadchodzi z oddali Imię Wiekuistego oraz gęsto się kłębiąc, płonie Jego gniew; Jego usta pełne są rozjątrzenia, Jego język jak niszcząca pożoga"

Gość Gosc

Brednie 

Gość gosc
25 minut temu, martyna 33 napisał:

"Ja jestem droga, prawda i życie. Nikt nie przychodzi do Ojca, tylko przeze Mnie" (Jan 14.6). A to oznacza znać Boga oraz Jezusa Chrystusa. Nie wiedzieć o Nim, ale Go znać. Bo Jezus to nasz Pan i nasz wieczny Bóg. Dlatego człowiek musi się narodzić na nowo. Bojaźń Boża to nie jest strach przed niebezpieczeństwem, zagrożeniem. To wpatrywanie się w Tego, który wszystko może. Który jest Źródłem życia. Który jest Alfą i Omegą. Bo prawda nie boi się identyfikacji. Dlatego tak ważne jest zrozumienie Bożej miłości. Jeżeli zadamy sobie pytanie, czym ona jest i co czyni Boża miłość? To możemy użyć greckiego słowo "daje". W Ewangelii Jana, w 17 rozdziale występuje to słowo aż 17 razy. Interpretacja symboliczna tej liczby liczbowa tej w języku hebrajskim oznacza, coś dobrego, doskonałego, szlachetnego.

Tyle że twoja protestancka prawda jest inna niż prawda biblijna. Wy macie 50 tysięcy protestanckich prawd, tyle co waszych odłamów. Martyna czemu się w końcu nie odniesiesz do tego kwestia po kwestii. Przecież to nie jest nic zmyślonego, tylko są to wasze wierzenia i praktyki zestawione z tym co mówi Biblia! Eucharystia w której mimo jasnych słów samego Pana Jezusa nie uznajecie jego obecności, kobiety kapłanki, pastorki, dopuszczacie rozwody i antykoncepcje, zamiast sakramentu małżeństwa macie jakieś śmieszne kontrakty, celibat duchownych, tradycja odrzucacie ją, mimo że cała Biblia oparta jest na tradycji. Wasza nienawiść do Matki Bożej itd itp

Czemu krok po kroku nie chcesz się w końcu do tego odnieść? Ja chętnie poczytam jak wy interpretujecie Biblię że wychodzi wam to, co wam wychodzi i to w co wierzycie. Może to ja nawróciłbym sie na protestantyzm gdybyś mi punkt po punkcie pokazała jak WY interpretujecie te cytaty biblijne i jak WY rozumujecie dane zagadnienie które są poruszone w tym temacie z linku w pierwszym poście:

https://f.kafeteria.pl/temat-7549176-prawda-o-protestantach-i-ich-herezjach-nawroccie-sie-bo-strasznie-bladzicie-i-jeszcze-przy-tym-zwodzicie-innych/

Dlaczego wolisz unikać tego tematu niż po prostu krok po kroku powyjaśniać jak wy rozumujecie? i na czym, na jakim cytacie opieracie się przy waszym rozumowaniu? Czyżbyś się bała że po prostu zabkranie ci argumentów i że twoja protestancka prawda polegnie? no bo tak to wygląda, bo gdybyś była pewna swojej "prawdy" to byś ją łatwo obroniła, a ty wolisz milczeć niż odpowiedzieć i ukazać tą protestancką prawdę i co z czego pochodzi, na podstawie jakich cytatów wierzycie tak i tak

Poza tym znów widze kwestia tradycji, niby ją odrzucacie a w swoich kopiuj-wklejkach bardzo często odnosisz się do tradycji niż tylko do samej Biblii - sola scriptura! wzmianka o greckim słowie "daje", że daje występuje 17 razy, że interpretacja tej liczby w jęzku hebrajskim oznacza coś doskonałego szlachetnego, przecież to nie jest sola scriptura tylko totalna interpretacja i rozbicie tak szczegółowe że tylko tradycja może to spiąć do kupy i podtrzymać taką wiedzę. Jak zwykle stosujecie element tradycji i opierającej się na niej wiedzy, tylko tam gdzie wam pasuje. Ogólnie NIE! jesteśmy przeciw tradycji, ale gdy danemu protestantowi pasuje akurat odniesienie się do elementu tradycji - no to może to zrobić! no przecież to jest zakłamanie level hard

Gość NAWRACAJCIE SIĘ

DO BRAWDZIWEGO BOGA. Jedyny, prawdziwy Bóg to Ten z Biblii! Nawracajcie się i poznajcie Naszego Pana Jezusa CHrystusa, bo tylko On jest DROGA, PRAWDĄ I ŻYCIEM i tylko przez Niego można otrzymac życie wieczne. Wieczną radość przy naszym BOGU, WIEKUISTYM, STWORZYCIELU NIEBA I ZIEMI I WSZYSTKIEGO CO NA NICH. 

Gość Nawracajcie się

BÓG TAK UMIŁOWAŁ ŚWIAT, ŻE SYNA SWEGO JEDNORODZONEGO DAŁ, ABY KAŻDY KTO W NIEGO WIERZY NIE UMARŁ ALE MIAŁ ŻYCIE WIECZNE

Gość gosc
1 godzinę temu, martyna 33 napisał:

Nasza wiara nie powinna skupić się tylko na naszym zadowoleniu, na naszym zaspokojeniu, czy na naszym powodzeniu. Ale na Bogu i powinniśmy Jemu w pełni ufać. Dlatego też Paweł uwierzył w możliwość wykorzystania jego ludzkich słabości dla wyższego celu. 
A przecież, zgodnie z powszechnym dziś przekonaniem, Stwórca z pewnością uzdrowi wszelką chorobę. A więc zniweluje dolegliwości i umożliwi Swojemu wiernemu słudze owocną służbę, bez konieczności znoszenia takich niedogodności oraz ograniczeń! Sam Paweł prosił Boga o usunięcie bolesnego ciernia i przepędzenia policzkującego go posłańca szatana "Bym się więc z nadzwyczajności objawień zbytnio nie wynosił, wbity został cierń w ciało moje. Jakby posłaniec szatana, by mnie policzkował, abym się zbytnio nie wynosił" (II Kor.12.7).

Martyna czemu opisanego w Dziejach apostolskich Agryppe I, zjadły w momencie robaki? Przecież to lud powiedział że on jest Bogiem, on sam się przecież nie wywyższył, zresztą nawet jeśli to przecież ponoć sądzeni będziemy dopiero po śmierci a on karę od razu dostał i to jeszcze taka okrutna że go na żywca robale zeżarły? Gdzie w tym dobroć i miłość Boga bo nie rozumiem

Gość Nawracajcie się

ludzie, nawracajcie się do prawdziwego Boga. Bóg prawdziwy jest w Biblii i tylko tam. Szukajcie Boga a On da się wam znaleźć.

Gość Gość
Dnia 26.05.2019 o 18:33, merkaba napisał:

w kturej   bibli jest to zmienione   przykazanie

Dnia 26.05.2019 o 18:44, merkaba napisał:

tak to jest gdy sie nie ma  argumentów

W żadnej Biblii nie jest zmienione przykazanie. Weź sobie którąkolwiek Biblię, w każdej jest to samo, co prawda zmienione są niektóre wyrazy, ale znaczenie zdań i sens słów jest ten sam. Zmienione przykazania są w katechiźmie kościoła katolickiego.

Gość gość
2 godziny temu, martyna 33 napisał:

Niestety, ale mało osób wie, że KK usunął jedno ważne przykazanie z Dekalogu, którego uczą swoich wiernych. Bo prawie nikt nie sprawdzał, jak one brzmią w postaci źródłowej. Czyli w Biblii. X Przykazań można znaleźć w II Księdze Mojżeszowej, Wyjścia 20.2-17. "Ja jestem Pan, Bóg twój, który cię wyprowadził z ziemi egipskiej, z domu niewoli. Nie będziesz miał cudzych bogów obok Mnie! Nie będziesz czynił żadnej rzeźby, ani żadnego obrazu tego, co jest na niebie wysoko. Ani tego, co jest na ziemi nisko.... Nie będziesz oddawał im pokłou i nie będziesz im służył, bo Ja Pan, Bóg twój, jestem Bogiem zazdrosnym..... ". 

A ty dalej swoje wałkujesz? Nie rozumiesz że to wtedy dotyczyło cielca złotego po wyzwoleniu Izraela? A poza tym to wasze drugie przykazanie przykazanie, jest po prostu rozwinięciem i wyszczegółowieniem pierwszego przykazania - nie będziesz miał cudzych bogów przede mną

To Wy drodzy protestanci z jednego zrobiliście dwa przykazania

Dziwne tylko że ciągle się oto czepiać skoro masz to już 100 razy wytłumaczone, jesteś tępa czy co? Heretyczko protestancka

dziwne że nie boli cię to że nie uznaje cię obecności Jezusa Chrystusa w Eucharystii bo to powinno cię boleć najbardziej i ty sama jawnie i świadomie rezygnujesz z eucharystii mimo że Słowa Pana Jezusa są proste i klarowne, a wy Go odrzucacie, więc wiesz co Pan Jezus powiewem po śmierci? "Nie znam was..."

Gość gość

Natomiast zdanie "Ja jestem Pan, Bóg twój, który cię wyprowadził z ziemiegipskiej, z domu niewoli" też jest nauczane zarówno na religii w szkole, jak i w katechizmie kościoła katolickiego, ale jest po prostu traktowane jako inwokacja i wstęp do dekalogu

Nie wolno uśmiercać Boga fałszywymi naukami. Jeśli macie oczy to je otwórzcie i zwracajcie uwagę na to co ludzie pokazują waszym oczom, tak samo jeśli macie uszy słuchajcie o czym mówią ludzie. 

Jesus jest Panem i tylko jemu należy się chwała, natomiast nie czcijcie nigdy nawet Biblii bo to jest tylko papier, ale czcijcie Boga o którym w Biblii jest mowa. 

Jedyne co zniewala ludzi to fakt ze nie postępują wg tego co czuja. 

Dnia 3.06.2019 o 13:47, akimuszki napisał:

Gdy zjawia sie niszczyciel wszelkich zludzen tacy wierzacy mocno w zabobony czuja sie mocno zawiedzeni ze jednak nie mieli racji. Nie mam pojecia czemu Pierwotna przyczyna Iluzji maya tak mocno pochlania w sobie Nieswiadomych swojej istoty.. hmm ciekawe to jest czemu sansara w ogole stawia prawo swiata Seta w prawdzie a nie w niej samej... po smierci odkryja to ci ktorzy są podobni i jednoczesnie zawsze stanowimy jednosc wiec bedzie jak byc mialo. wiec tak jak mowie Ci wszyscy upadli szukający Boga stawią mu czola w chwili iluminacji na ktorą wplyw mają.

JESTESMY NIMI. Brahmę amida i samą dewą.-.

Okrutne brednie z ciebie się wylewają, ciemność to cała istota twojej tożsamości co widać w avatarze i tajemniczych bzdurach o których piszesz, chcesz się tu kreować na nie wiadomo kogo pisząc o jakichś nieznanych postaciach z duchowego rynsztoku - kogo ty chcesz uratować tymi bredniami? Siebie samego potrafisz? 

Dnia 5.06.2019 o 16:29, Gość gosc napisał:

Martyna czemu opisanego w Dziejach apostolskich Agryppe I, zjadły w momencie robaki? Przecież to lud powiedział że on jest Bogiem, on sam się przecież nie wywyższył, zresztą nawet jeśli to przecież ponoć sądzeni będziemy dopiero po śmierci a on karę od razu dostał i to jeszcze taka okrutna że go na żywca robale zeżarły? Gdzie w tym dobroć i miłość Boga bo nie rozumiem

Bóg poza miłością okazuje tez przede wszystkim sprawiedliwość. Ja np. Jestem doskonałym przykładem Bożej sprawiedliwości. Każdy moj grzech spotyka się z laską i wybaczeniem ale nie bez pokuty, za co jestem wdzięczny bo kogo Bóg miluje tego tez i karci. 

Sądzeni jesteśmy każdego dnia ogniem ducha świetego. I bądźcie wdzięczni za sąd dzisiejszy a nie ostateczny bo wtedy na pokutę wtedy może być za późno. 

Gość Nawracajcie się

Wzywajcie Pana Jezusa i proście Boga Ojca, aby zesłał na was Ducha Świętego, który będzie was prowadził każdego dnia. Duch Święty znacznie wyostrza sumienie i człowiek już nie może grzeszyć, a jeśli nawet upadnie, to natychmiast czuje skruchę i prosi Boga o wybaczenie. Dzięki temu, Boże dzieci, zyją w czystosci i świętości a sama Biblia mówi o nich, że sa święci. Chwała Panu Jezusowi Chrystusowi, który przyszedł na ten świat aby wybawić nas od grzechów. Boże dziecko nie grzeszy, w radości ducha i czystości oraz świętości oczekuje na moment przyjścia Zbawiciela Jezusa Chrystusa.

Gość autorka

Ew. Jana 14,1 Niech się nie trwoży serce wasze. Wierzycie1 w Boga? I we Mnie wierzcie! 2 W domu Ojca mego jest mieszkań wiele. Gdyby tak nie było, to bym wam powiedział. Idę przecież przygotować wam miejsce. 3 A gdy odejdę i przygotuję wam miejsce, przyjdę powtórnie i zabiorę was do siebie, abyście i wy byli tam, gdzie Ja jestem. 4 Znacie drogę, dokąd Ja idę». 5 Odezwał się do Niego Tomasz: «Panie, nie wiemy, dokąd idziesz. Jak więc możemy znać drogę?» 6 Odpowiedział mu Jezus: «Ja jestem drogą i prawdą, i życiem2. Nikt nie przychodzi do Ojca inaczej jak tylko przeze Mnie. 7 Gdybyście Mnie poznali, znalibyście i mojego Ojca. Ale teraz już Go znacie i zobaczyliście». 8 Rzekł do Niego Filip: «Panie, pokaż nam Ojca, a to nam wystarczy». 9 Odpowiedział mu Jezus: «Filipie, tak długo jestem z wami, a jeszcze Mnie nie poznałeś? Kto Mnie zobaczył, zobaczył także i Ojca. Dlaczego więc mówisz: "Pokaż nam Ojca?" 10 Czy nie wierzysz, że Ja jestem w Ojcu, a Ojciec we Mnie? Słów tych, które wam mówię, nie wypowiadam od siebie. Ojciec, który trwa we Mnie, On sam dokonuje tych3 dzieł. 11 Wierzcie Mi, że Ja jestem w Ojcu, a Ojciec we Mnie. Jeżeli zaś nie - wierzcie przynajmniej ze względu na same dzieła! 12 Zaprawdę, zaprawdę, powiadam wam: Kto we Mnie wierzy, będzie także dokonywał tych dzieł, których Ja dokonuję, owszem, i większe od tych uczyni, bo Ja idę do Ojca4. 13 A o cokolwiek prosić będziecie w imię moje, to uczynię, aby Ojciec był otoczony chwałą w Synu. 14 O cokolwiek prosić mnie będziecie w imię moje, Ja to spełnię. 

Gość autorka

Izaj.1,3 Byk zna swojego właściciela, a osioł żłób swego pana, zaś Israel nie zna, Mój naród się nie zastanawia.😞

Gość Podaj nazwę wyświetlaną

Nie dla mnie

Gość autorka

ludzie nawracajcie się, szatan ciągle kasuje tematy o Bogu. Jego czas kończy się i szaleje wraz ze swoim pomiotem. Pan Jezus CHrystus wkrótce powraca,  przepowiednie z Biblii już się sprawdziły i sprawdzają, zostało niewiele do powrotu Pana Jezusa. Nawracajcie się, nie traćcie więcej ani minuty, nawróćcie się, dzisiaj, teraz oddajcie swoje życie Panu Jezusowi Chrystusowi, wyznajcie swoje grzechy i odwróćcie się od nich. Oddajcie swoje życie Bogu!

Gość autorka

Jednym z wielu okropnych bluźnierstw sekty katolickiej jest sądzenie, że upadły człowiek - ksiądz jest pośrednikiem między nami a Bogiem. 

NASZYM JEDYNYM POŚREDNIKIEM JEST JEZUS CHRYSTUS

Zwróć się bezpośrednio do NIEGO w zaciszu swojego domu, wyznaj MU swoje grzechy, odwróć sie od nich i przyjmij Jezusa Chrystusa jako swojego jedynego Zbawiciela.