Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Parassolka

Brawo!

Polecane posty

Gość Parassolka

Przesliście  dzisiaj samych siebie Anno Katarzyno druga Anno Tomaszu Bozeno Karino  Brawo taki popis to szczyt waszego dna?  Ja w przeciwieństwie Do Was jestem normalna nie muszę udawać podszywac się łamać prawa..pomawiac zniesławiac oczerniać pluć jadem być wulgarna zdradzać wyzywać kłamca itd .Po co tak robicie ?Po co wam to?Nie lepiej być jak ja zdrowym psychicznie?pogodnym,skoncentrowany na domu dzieciach rodzinie pracy obowiązkach a nie na cudzym życiu hmm?Czy wasze życie jest aż tak bardzo nudne że musicie uciekać się do tych wszystkich przeczyodłych i ordynarnych rzeczy?Ja się poważnie zastanawiam nad waszą poczytalnoscią.Serio źle z wami.Czuby i to już nie jest tylko moje zdanie o nie .Ludzie to widzą coraz bardziej.Nie tylko ja to widzę.

Gość Gosc

Brawo!oklaski

Gość gośćv
14 godzin temu, Gość Parassolka napisał:

Przesliście  dzisiaj samych siebie Anno Katarzyno druga Anno Tomaszu Bozeno Karino  Brawo taki popis to szczyt waszego dna?  Ja w przeciwieństwie Do Was jestem normalna nie muszę udawać podszywac się łamać prawa..pomawiac zniesławiac oczerniać pluć jadem być wulgarna zdradzać wyzywać kłamca itd .Po co tak robicie ?Po co wam to?Nie lepiej być jak ja zdrowym psychicznie?pogodnym,skoncentrowany na domu dzieciach rodzinie pracy obowiązkach a nie na cudzym życiu hmm?Czy wasze życie jest aż tak bardzo nudne że musicie uciekać się do tych wszystkich przeczyodłych i ordynarnych rzeczy?Ja się poważnie zastanawiam nad waszą poczytalnoscią.Serio źle z wami.Czuby i to już nie jest tylko moje zdanie o nie .Ludzie to widzą coraz bardziej.Nie tylko ja to widzę.

KOBIETO!!!!!!!!!!czy ty jesteś tak ograniczona,że myślisz,że każdy wpis na kafe jest do Ciebie ???jakby innie ludzie na planecie ziemi nie istnieli...Matko jedyna!skąd tyś się urwała..naprawdę żal mi Ciebie..

Gość parassolka
6 godzin temu, Gość gośćv napisał:

KOBIETO!!!!!!!!!!czy ty jesteś tak ograniczona,że myślisz,że każdy wpis na kafe jest do Ciebie ???jakby innie ludzie na planecie ziemi nie istnieli...Matko jedyna!skąd tyś się urwała..naprawdę żal mi Ciebie..

Trolom już dziękujemy,trolling to łamanie prawa.Co jest do mnie? przecież nie o tym piszę!Piszę o chorych tematach tworzonych z użyciem mojego niku.Tematów podłych ,wulgarnych i zniesławiających moją osobę.Acha i jeszcze jedno ,gość za którego się podszywasz napisałby ,,TY'' ANNNO!!Twoja rola w szkalowaniu się kończy!

Gość parassolka

Pozywam całą kafeterie! 

Gość Dragon M

Po co opisujesz swoje życie w internecie, czy Ty jesteś normalna?

Gość Gość
2 minuty temu, Gość Dragon M napisał:

A kto mnie tu zna? 

Gość parassolka
50 minut temu, Gość Dragon M napisał:

nie zmieniaj tematu!!! Chodzi o wczorajsze podłe i wulgarne tematy tworzone w moim imieniu! To jest karalne!

Gość parassolka

Od czterech lat kradzież tożsamości jest w Polsce przestępstwem. Zgodnie z dodanym w 2011 r. art. 190a par. 2 kodeksu karnego za podszywanie się pod inną osobę poprzez wykorzystanie jej wizerunku lub innych danych osobowych grozi do trzech lat więzienia. Sprawca musi jednak działać w celu wyrządzenia jej szkody.

Gość parassolka

podszywanie się w internecie pod inną osobę i zniesławienie

Autor: Marek Gola • Opublikowane: 2018-11-30

Za pośrednictwem portalu społecznościowego przeprowadziłem dwie rozmowy z pewną dziewczyną. W trakcie rozmów zorientowałem się, że konto, z którego współrozmówca prowadzi rozmowę, jest fikcyjne. Osoba ta napisała do mojej partnerki niezgodne z prawdą informację, co w konsekwencji spowodowało rozpad mojego związku. Czy istnieje możliwość sprawdzenia, czy konto na portalu społecznościowym jest fikcyjne? Czy można uzyskać numer IP komputera, z którego taki wpis był wprowadzony do systemu informatycznego

Gość parassolka

§ 2. Tej samej karze podlega, kto, podszywając się pod inną osobę, wykorzystuje jej wizerunek lub inne jej dane osobowe w celu wyrządzenia jej szkody majątkowej lub osobistej.

§ 3. Jeżeli następstwem czynu określonego w § 1 lub 2 jest targnięcie się pokrzywdzonego na własne życie, sprawca podlega karze pozbawienia wolności od roku do lat 10.

§ 4. Ściganie przestępstwa określonego w § 1 lub 2 następuje na wniosek pokrzywdzonego.”

Interesuje Cię ten temat i chcesz wiedzieć więcej? kliknij tutaj >>

Opisany przez Pana przypadek winien być oceniany z punktu widzenia § 2. Zachodzi jednak pytanie, w jakim celu osoba, która miała fikcyjne konto, pobrała zdjęcia i utworzyła fałszywe konto tej osoby.

Gość Gosc

Parassolka jeslinie chcesz podszywów to się zaloguj, bo jak na razie to mozesz miec pretensje do siebie ze piszesz bez loginu i się podszywają.

Gość parassolka

§ 2. Tej samej karze podlega, kto, podszywając się pod inną osobę, wykorzystuje jej wizerunek lub inne jej dane osobowe w celu wyrządzenia jej szkody majątkowej lub osobistej.

§ 3. Jeżeli następstwem czynu określonego w § 1 lub 2 jest targnięcie się pokrzywdzonego na własne życie, sprawca podlega karze pozbawienia wolności od roku do lat 10.

§ 4. Ściganie przestępstwa określonego w § 1 lub 2 następuje na wniosek pokrzywdzonego.”

Interesuje Cię ten temat i chcesz wiedzieć więcej? kliknij tutaj >>

Opisany przez Pana przypadek winien być oceniany z punktu widzenia § 2. Zachodzi jednak pytanie, w jakim celu osoba, która miała fikcyjne konto, pobrała zdjęcia i utworzyła fałszywe konto tej osoby.

Gość parassolka

PRZESTĘPSTWO- ZNIESŁAWIENIE! Zgodnie z definicją art. 212 § 1 Kodeksu karnego zniesławienie polega na pomawianiu o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności. Zniesławić można nie tylko pojedynczą osobę fizyczną, ale także grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną niemającą osobowości prawnej. Zniesławienie musi odnosić się do postępowania (np. głosimy, że pan X prowadzi bardzo niemoralne życie) lub właściwości (np. ogłaszamy,  że pan Y jest narkomanem lub stwierdzamy, że działanie spółki A jest pozbawione profesjonalizmu). Warto zauważyć, że aby pociągnąć sprawcę do odpowiedzialności, pomówienie nie musi odnieść zamierzonego skutku w postaci utraty zaufania do pokrzywdzonego lub jego poniżenie. Wystarczającym jest, że czyjaś wypowiedź może potencjalnie spowodować taką sytuację. Przekazana informacja powinna wywoływać obiektywne poczucie poniżenia, bowiem odbierane go jedynie przez osobę, do której odnosi się dana wypowiedź nie wypełnia znamion zniesławienia.

Nazywanie kogoś osobą ,,psychicznie chorą'' jest zniesławieniem!!!/Nigdy nie miałam żadnej depresji nerwicy ani shizofrenii!!!!

Pomawianie kogoś o złe prowadzenie się -jest zniesławieniem!!

Poniżanie kogoś wulgarne ,ośmieszanie wyglądu czy prywatności osoby trzeciej -jest zniesławieniem!

Rozpowiadanie uwłaczających godności i dobremu imieniu osoby -nieprawdziwych treści ,-jest zniesławieniem!!

ORAZ PRZESTĘPSTWEM!

We wszystkich 4  punktach kontaktuję się już z Prawnikiem!

aha i żeby było jasne osoby z realu tak samo to dotyczy!Te osoby wiedzą o kim mówię i że mówię o nich!

Gość parassolka

zostałam nazwana ,,narkomanką'' pijaczką'' ,prostytutką'' ,puszczalską szmatą,,obciągarą,,,psychocznie chorą'' wariatką'' schizofreniczką'' stale czytam ze mam zażyć jakieś leki,ciekawe jakie??? W pracy zostałam nazwana ćpunką,złodziejką i to nawet dwa razy ,pijaczką,osobą bez biustu,głupią ,...iszonem ,devotką'',ktos mi wmawia jakiś ,,byłych ''-kogo???,ktoś mi wmawia zdradę-z kim???zostałam w pracy zapytana ,,czy biorę psychotropy''-po co???co to w ogóle za pytanie?zostałam posądzona o kradzież biustonosza staruszce ,oraz o kradziez maszynki do golenia osobie na wózku -dodam ze maszynki na oczy nawet nie widziałam a osoba ta pochodzi ze środowiska patologicznego ,gdzie jego patologiczny brat kradnie i wynosi z domu co popadnie.Wszystkie rzeczy które opisałam nie mają z moją osobą żadnego ale to nawet najmniejszego związku i są nieprawdziwe! Kieruję sprawę do sądu.Ostrzegam!