Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Olga

Leczenie zębów a ciąża

Polecane posty

Gość Olga

Jestem w ciąży. Zastanawiam się, czy istnieją jakieś przeszkody, żebym w trakcie ciąży leczyła zęby?

Gość Balbinka

Generalnie, powinnaś zadbać o zaleczenie zębów przed zajściem w ciążę. Niestety, to teoria, a życie pisze własne scenariusze. Najlepiej, gdybyś zapytała o możliwość leczenia zębów swojego dentystę.

Gość Piękny uśmiech:)

Lekarz podpowie co możesz robić na tym etapie ciąży a co lepiej odłożyć na po narodzinach.Nawet ze wzgledu na przeciwwskazania do znieczulania,scalingu itd.Lepiej mocno zadbać o zęby na etapie planowania ciąży a potem tylko kontrolować zresztą zwykle wymaga takich kontroli lekarz prowadzący.

Gość Lidka

Ciąża jest przeciwwskazaniem nie tyle do samego leczenia zębów, co do podawania znieczulenia, tego powinno się jednak unikać.

Gość Dobrawa

W trakcie ciąży dziąsła są nabrzmiałe, łatwiej o urazy i krwawienie. A nie masz przypadkiem jakiegoś ubytku w zębie który jest spowodowany próchnicą?

Gość Mijka

Próchnica jest bardzo, ale to bardzo niebezpieczna dla płodu, dlatego tak ważne jest, żeby zęby zaleczyć przed zajściem w ciążę...

Gość sonia

Myślę, że wiele zależy od twojego zdrowia i samopoczucia. Najlepiej zasięgnij porady stomatologa.

Gość Mijka

Tak będzie rzeczywiście najlepiej. Być może Twoje leczenie będzie trzeba odwlec

Gość Szyszka

Na pewno niewskazane jest znieczulenie - tego możemy być pewni.

Gość Julka

Doświadczony stomatolog z pewnością dobrze ci doradzi, nie musisz się martwić i denerwować. 

Generalnie w ciąży do pewnych rzeczy są przeciwwskazania, do pewnych nie, na pewno dziąsła są bardziej wrażliwe i w ogóle wszystko także ja bym poczekała no chyba, że to coś pilnego jak wcześniej wspomniana próchnica...

Gość Nattiii

Stomatolog z doświadczeniem napewno Ci pomoże. Ja chodzę w Krakowie do stomatologów z Lux Med i jestem zadowolona. Mam u nich pakiet medyczny i teraz za grosze dokupiłam stomatologiczny.

Gość SteczkoDentysta

Droga Pacjentko,

musi Pani z całą odpowiedzialnością zadbać teraz o zdrowie własne i dziecka. Nieleczona próchnica lub inne problemy stomatologiczne mogą wpływać niestety na Pani ogólny stan zdrowia co w konsekwencji może osłabić rozwój rozwijającego się płodu. Najważniejsza jest oczywiście regularna profilaktyka, natomiast jeśli jej nie było a jest Pani w ciąży to warto umówić się jak najszybciej na wizytę. Polecamy mieć stały kontakt z dentystą, który poprowadzi Panią przez ten cudowny aczkolwiek wyczerpujący dla organizmu okres ciąży.  

Pozdrawiamy,
Gabinet Steczko - https://www.steczkodentysta.pl