Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gosc

Randka w ciemno

Polecane posty

Gość Gosc

Ktoś był? Co sądzicie? 😂

Gość Gosc

😃 Kiedys pewnie też po ciemku.

Gość Onsam

Całkiem miłe ale nie ma co liczyć na drugi spacer. Ale jak jest odwaga warto próbować. Fajnie iść z kobietą obok, tak niecodziennie. Potem olewka i tak będzie bo miło było poznać.

Gość 1984

Byłem raz. Postanowiłem umówić się z ładną blondynką, którą wypatrzyłem w szkole. Była młodsza ode mnie o 3 lata. To była właściwie randka w pół ciemno gdyż ja wiedziałem z kim się umawiałem. Ona nie wiedziała. Pomagała mi w zorganizowaniu randki nasza wspólna koleżanka. Umówiliśmy się w kawiarni. Randka nie była udana. Nie spodobałem się jej. To się wyczuwało. Chemii nie było. Ponadto z powodu skrępowania wpadłem w słowotok. Gadałem takie rzeczy, że do dzisiaj mi wstyd. 

Ta randka była wynikiem mojej desperacji. W ciągu ostatniego roku straciłem okazję do bycia w związku ze świetną dziewczyną, której się podobałem. Podobałem się też innej dziewczynie, którą poznałem na wakacjach i tą okazję również zmarnowałem. Obie okazje straciłem z powodu nieśmiałości. Wstydziłem się zmniejszyć dystans mimo tego, że odrzucenie mi nie groziło. Byłem sztywny jak kołek. Nie umiałem rozmawiać o uczuciach ani zachować się tak jak powinien zachować się chłopak w sytuacji sam na sam z dziewczyną, która mu się podoba, wiedząc, że on się również jej podoba. To nie było normalne. Nie zrozumie tego ten, kto tego nie przeżył. 

Doszło do paradoksalnej sytuacji. W ciągu jednego roku zmarnowałem dwie wyborne sytuacje do tego aby mieć fajną dziewczynę, a następnie w akcie desperacji umawiam się w ciemno z dziewczyną, która mnie od razu odrzuciła. Nie muszę wyjaśniać jak mocno plułem sobie w brodę z powodu zmarnowanych wcześniej okazji. Ten kosz na randce był karą za to, że wcześniej byłem taką ofermą. 

Ta randka była aktem desperacji. Byłem nieśmiały, a randka w ciemno wymaga odwagi. Ja odwagi nie miałem. Ja byłem raczej zdesperowany. Zacząłem szukać dziewczyny na siłę i stąd ten pomysł o randce w ciemno.  Po tym spotkaniu stwierdziłem, że szukanie na siłę nie ma sensu i że trzeba czekać na kolejną okazję czyli na spotkanie dziewczyny, której będę się podobał, i która będzie mi przychylna. Ważne było tylko to abym po raz kolejny nie zmarnował okazji, jeżeli taka się trafi.