Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Magdalena

Na co zwracać uwagę przy wyborze i kupnie mieszkania?

Polecane posty

Gość Magdalena

Na co zwracać uwagę przy wyborze i kupnie mieszkania? Liczę na sprawdzone tipy i podpowiedzi. Poszukuję mieszkania w Warszawie, metrażowo od 40 do 45 metrów. Z góry dziękuję!

Gość Fcv

Żeby były ładne i wolne sąsiadki.

Gość Lilka

Na pewno oprócz względów funkcjonalnych (czyli po krótce – czy ci wszystko pasuje – lokalizacja, układ itd.) warto się dużo dużo wcześniej rozeznać i zrobić research wśród firm oferujących takie mieszkania. Jak długo są na rynku, ile wybudowali itp. Ze sprawdzonych (na własnej skórze) polecam Polnord. Jest na pewno kilku porównywalnych, może też lepszych, ale z wiadomych względów nie będę wymieniać bo nie sprawdziłam na sobie. A zawsze można poczytać opinie innych 🙂

Gość xyz

Na stan okien. To, że nowe nie ozacza, że szczelne.

Gość Joachim

Na pewno oprócz względów funkcjonalnych (czyli po krótce – czy ci wszystko pasuje – lokalizacja, układ itd.) warto się dużo dużo wcześniej rozeznać i zrobić research wśród firm oferujących takie mieszkania. Jak długo są na rynku, ile wybudowali itp. Ze sprawdzonych (na własnej skórze) polecam Polnord. Jest na pewno kilku porównywalnych, może też lepszych, ale z wiadomych względów nie będę wymieniać bo nie sprawdziłam na sobie. A zawsze można poczytać opinie innych 🙂

Tak, to prawda i zgadzam się z przedmówczynią. Warto przeznaczyć i zaplanować sobie trochę czasu na dokładne przejrzenie ofert i prześwietlenie deweloperów.

Gość Magdalena

Ok, dziękuję. Czy ktoś z forumowiczów może jeszcze dodać coś od siebie o Polnordzie lub o innych deweloperach warszawskich?

Gość Piterka87

Ja mieszkam z rodziną na polnordowym osiedlu Brzozowy Zakątek. Polecam. Dobra okolica do życia, osiedle młodych, otwartych ludzi. Wykończenie mieszkań, funkcjonalność w praktyce i codziennym życiu ok.

Gość Asia
Dnia 11.06.2019 o 15:44, Gość Piterka87 napisał:

Ja mieszkam z rodziną na polnordowym osiedlu Brzozowy Zakątek. Polecam. Dobra okolica do życia, osiedle młodych, otwartych ludzi. Wykończenie mieszkań, funkcjonalność w praktyce i codziennym życiu ok.

Ja też wzięłam mieszkanie z Polnordu, ale nie warszawa tylko Ząbki (osiedle Neptun). Też sobie chwalę, choć mieszkam dość krótko, bo niespełna pół roku.

Gość Piterka87

Kojarzę to osiedle w Ząbkach, bo mieszka tam moja koleżanka. Ja jednak obstaję za Warszawą.

Gość Piterka87

Sprawdź nowe bloki które buduje polnord własnie – osiedla Wilania i Wiktoria. W Brzozowym Zakątku akurat nie sądzę, żeby jakieś mieszkania jeszcze mieli na sprzedaż.

Gość Marynarz

Wilania czy tam Wiktoria to spoko opcja dla rodzin z małymi dziećmi. Zresztą każde nowe osiedle pod to jest budowane. A Neptun tez dobra opcja i dla tych sparowanych i dla tych niesparowanych z niższym budżetem. Oglądałem i jedną i drugą miejscówkę i co kto lubi, ale ja się pokoszę o stwierdzenie ze Neptun może nawet wbrew pozorom lepiej skomunikowany…

Gość lalinkaaa

Nie znam Wilanii, ale wspominanego tu Neptuna jak własną kieszeń. Naprawdę polecam, dobry punkt do mieszkania.

Gość Mirek

Hm, dla mnie to taka kolejna sypialnia Warszawy, ale lepsza (bo lepiej skomunikowania) niż Białołęka czy inne Tarchominy. I nie kosztuje kupy kasy.

Gość Pesymista

JESZCZE

Gość xxx

czy nie umarli tam ludzie nie śmierdzi i tak dalej 

Gość mimi7

Najlepiej jak zatrudnicie biuro nieruchomości do pomocy. My zgłosiliśmy się do abc dom z krk

Gość jadzik
Dnia 22.07.2019 o 16:17, Gość Mirek napisał:

Hm, dla mnie to taka kolejna sypialnia Warszawy, ale lepsza (bo lepiej skomunikowania) niż Białołęka czy inne Tarchominy. I nie kosztuje kupy kasy.

Zgadzam się, ale jak wiemy, wszystko idzie w góre.

Gość Kiss
Dnia 30.05.2019 o 16:10, Leżaczek napisał:

Na metraż do 45 m2 można dostać dodatek mieszkaniowy np w razie braku pracy. Na lokalizację i cenę. Na wysokość czynszu. 

Chyba żartujesz, nie wiesz jakie są zasady przyznawania tych dodatków. 45m2 to zwykle dwa pokoje, dodatek dostaniesz tylko jeśli jedna osoba przebywajaca w tym mieszkaniu jest niepelnosprawna a w orzeczeniu ma napisane, ze musi miec osobny pokój 🤔😂

Gość Bartok
Dnia 18.07.2019 o 15:54, Gość lalinkaaa napisał:

Nie znam Wilanii, ale wspominanego tu Neptuna jak własną kieszeń. Naprawdę polecam, dobry punkt do mieszkania.

Najważniejsze to określić priorytety, jak ludzie nie wiedzą czego chcą/szukają to nie ma podstaw i nic nie wybiorą koniec końców. Wilania, Wiktoria czy ten Neptun – mają swoje plusy i minusy, jak wszystko. Każdy pod innym kątem patrzy i każdy pewnie jest w stanie z tego coś dla siebie wybrać.

Gość ŻakŻak

Popieram. Nie ma „coś lepsze, coś gorsze” – dla każdego dobre coś innego.

Gość lalinkaaa

A ja Neptuna kocham miłością szczerą z każdym dniem bardziej 🙂 Ok., może euforia, bo to moje pierwsze samodzielne mieszkanie, ale na razie nie widzę negatywów 😄

Gość Melania

Ja też widzę same pozytywy. Klucze odebrane niedawno. Zaraz się wprowadzam 🙂

Gość lalinkaaa

Jak duże mieszkanie? Jeśli masz sprawdzoną ekipę do wykończeniówki to poproszę o namiary.

Gość Melania

Wiesz co, działam raczej własnym sumptem, więc tutaj nie pomogę. Mam +/- 50 m2.

Gość Melania

Ty też Neptun?

Gość lalinkaaa

Tak 😄 Dlatego dopytuję.

Gość Melania

Spoko. Po wszystkich remontowo-wykończeniowych zmaganiach trzeba się umówić na kawę.

Gość lalinkaaa

Chętnie! A tymczasem poszukuję dobrej, sprawdzonej firmy wykończeniowej. Najchętniej Ząbki (chodzi o osiedle Neptun) lub okolice. Tylko poważne oferty.

Gość Melania

popytam 😉

Gość lalinkaaa

Wykańczam mieszkanie w Ząbkach (osiedle Neptun). Podbijam temat – poszukuję sprawdzonej ekipy z okolicy najlepiej w tym miesiącu wolnej.