Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pandzia.82

Alimenty PRZED porodem.czy ktoras.skladala.i moze.cos.pomoc??

Polecane posty

Gość Pandzia.82

Witam Kobietki.

Opowiem.w.skrocie...

II zwiazek.dwojka.dzieci.facet kochany...decyzja.o.wspolnym.dziecku i kiedy ono sie.pojawia okazuje sie.ze.tatusiek mnie zdradzal.od.dawna.Teraz.16 tydzien...eks.partner sie oczywiscie do.niczego.nie poczuwa,do czasu porodu nie zyczy sobie kontakow, czeka mnie.batalia w.sądzie....finansowo lipa...3/4 etatu.wynajete mieszkanie....nie.stac.mnie.samej by kupic.wyprawke grubszego.kalibru....tj.wozek...lozeczko.no zeby bylo tak jak trzeba.

Czy ktoras.z mama skladala moze.pozew.o.zabezpieczenie pieniezne na czas.ciazy 3 miesiace na rzecz.matki dziecka i zabezpieczenie wydatkow na tzw.wyprawke dla maluszka??

Jakies.rady?? Bede.wdzieczna.Chetnie.nawiaze kontakt mailowy.

Gość Fiona

Ja składałam w 6 mies ciazy bo wtedy sie rozstalismy. Rozprawe mam tydzien po porodzie a porod za tydzien.

Gość Bshsj

No nieeee może jeszcze zanim się rozkraczycie przed gachami to składajcie  papiery o alimenty bo chodzi wam tylko o to żeby znaleźć jelenia jako reproduktora i żeby kase ciągnąć. Zero honoru. Co się dzieje z dzisiejszymi kobietami?

Gość Renia
15 minut temu, Gość Bshsj napisał:

No nieeee może jeszcze zanim się rozkraczycie przed gachami to składajcie  papiery o alimenty bo chodzi wam tylko o to żeby znaleźć jelenia jako reproduktora i żeby kase ciągnąć. Zero honoru. Co się dzieje z dzisiejszymi kobietami?

Haha a niech placi jak byl taki glupi zeby wsadzac i jeszcze nie wiedzial kiedy wyciagnac to niech placi na dzieciaka. 

Gość Goosc

Pracuje w sądzie i powiem Ci składaj, dużo kobiet składa. Później o ustalenie ojcostwa i alimenty, weź adwokata, nic nie zapłacisz bo płaci przegrywający a Tobie zasadza alimenty i ustala ojcostwo. 

Gość Danka
26 minut temu, Gość Goosc napisał:

Pracuje w sądzie i powiem Ci składaj, dużo kobiet składa. Później o ustalenie ojcostwa i alimenty, weź adwokata, nic nie zapłacisz bo płaci przegrywający a Tobie zasadza alimenty i ustala ojcostwo. 

Pracujesz w sadzie i twierdzisz ze nic nie zaplaci za.adwokata? Dobrze sie czujesz?

Gość Gosc
27 minut temu, Gość Goosc napisał:

Chyba kible tam sprzatasz.

2 godziny temu, Gość Renia napisał:

Haha a niech placi jak byl taki glupi zeby wsadzac i jeszcze nie wiedzial kiedy wyciagnac to niech placi na dzieciaka. 

W ciebie to na pewno nikt nie wsadzi. Ja sie upewniam ze kobieta nie chce dzieci zanim cos pociagne dalej. Polecam każdemu. Zaoszczędza to dalszego problemu.

Gość Renia
24 minuty temu, NightVValkerr napisał:

W ciebie to na pewno nikt nie wsadzi. Ja sie upewniam ze kobieta nie chce dzieci zanim cos pociagne dalej. Polecam każdemu. Zaoszczędza to dalszego problemu.

A ja sie upewniam ze facet wie kiedy wyciagnac zanim pojde z nim do lozka tepa palo

1 minutę temu, Gość Renia napisał:

A ja sie upewniam ze facet wie kiedy wyciagnac zanim pojde z nim do lozka tepa palo

Naucz się brać tabletki. A nie, nie stać cię, bo ostatnią kasę na kremiki wydajesz pusta lalunio.

Gość sadm

Z tego co się orientuję to możesz dostać alimenty 3 miesiące wstecz, tylko jak udowodnisz że facet jest ojcem dziecka, w małżeństwie jest domniemanie, a tak facet może powiedzieć że byłaś gościnna w kroku i tyle. Wątpię żeby sąd zasądził alimenty od domniemanego ojca.

Gość Tak

Tabletki są szkodliwe dla zdrowia, naucz się zakładać gumy. 

Gość Gość
1 minutę temu, Gość sadm napisał:

Z tego co się orientuję to możesz dostać alimenty 3 miesiące wstecz, tylko jak udowodnisz że facet jest ojcem dziecka, w małżeństwie jest domniemanie, a tak facet może powiedzieć że byłaś gościnna w kroku i tyle. Wątpię żeby sąd zasądził alimenty od domniemanego ojca.

A wlasnie ze zasadza. Jesli ojciec nie potwierdzi ojcostwa to po porodzie jest zmuszony do wykonania testow dna. Jesli nie jest ojcem matka musi zwrocic otrzymane alimenty.

Gość Aneczka
15 godzin temu, Gość sadm napisał:

Takim tokiem to faceci by nie chcieli ślubów i robili dzieci na potęgę i się by do nich nie przyznawali i całe wychowanie spadsloby na matkę 

Przypominam że w Polsce alimenty są żałośnie niskie, ja mam 300zl co nawet nie ejst połowa ceny za przedszkole.. 

Oczywiście ubrania jedzenie zabawki ja kupuje, to za co mam kupić sobie te waciki od faceta? 😄

Gość Gosc
40 minut temu, Gość Aneczka napisał:

Takim tokiem to faceci by nie chcieli ślubów i robili dzieci na potęgę i się by do nich nie przyznawali i całe wychowanie spadsloby na matkę 

Przypominam że w Polsce alimenty są żałośnie niskie, ja mam 300zl co nawet nie ejst połowa ceny za przedszkole.. 

Oczywiście ubrania jedzenie zabawki ja kupuje, to za co mam kupić sobie te waciki od faceta? 😄

Co rok mozesz a nawet powinnas starac sie o podwyzszenie alimentow zbierajac dowody na to ile placisz za wszystko. Paragony za wszystko, rachunki i oplate za przedszkole nawet zaplacic za prawnika ktory w spraeie o alimenty moglby cie reprezentowac. 300 zl to faktycznie marne grosze przy tym ile faktycznie wkladasz w utrzymanie dziecka.