Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gość

Rodzić jako opiekun na wycieczce Pani zabrania

Polecane posty

Gość Gość

Ponieważ nie posiadamy(ja i inne mamy) wykształcenia pedagogicznego. Owszem, jestem niestety tylko właścicielką firmy, nie pedagogiem i jako opiekun grupy pojechać nie mogę. Czy to są wytyczne ogólnopolskie wdrożone przez  MEN czy szkołę? U Was też tak jest? W innych grupach jeżdżą rodzice i na 100% nie są pedagogami. Wolałabym pojechać,  bo nasza pani jest tak roztrzepana, że w ogóle nie zwraca uwagi na dzieci.... Kilka matek jest chętnych, nasze dzieci mają po 4 lata i bardzo chcą jechać. Hmmmm . 

Gość Gość

Nie przesadzajcie. 4 letnie dzieci nie jadą przecież na tygodniowa zielona szkole. Możesz dziecka nie puścić. Z tego, co wiem to pomocą nauczyciela w przedszkolu może być osoba bez wykształcenia pedagogicznego. Nie musi mieć żadnych studiów ani kursów. Ale na kolonie itp jeżdżą osoby po kursie na wychowawce, bądź pedagodzy/nauczyciele

Gość Gość

Nie trzeba być pedagogiem.

moze szkoła ma przykre doświadczenia z rodzicami na wycieczkach i taki maja regulamin nie wiem

Gość gość

U nas w szkole jeżdżą rodzice normalnie, nie mają wykształcenia pedagogicznego. Nie wiem dlaczego babka robi problem. Pewnie boi się być " na oku ".

Gość Gosc

Nie ma żadnych przeciwwskazań żeby rodzic nie-pedagog jechał

Pewnie kwestia tego że Pani zabiera kogoś na darmowe atrakcje. Na grupę dzieci (w zależności od wieku) przypada określona liczba opiekunów i oni zawsze jadą za darmo. I tu pewnie kogoś Pani wciska

Gość Pro

Musisz mieć zaświadczenie o niekaralnosci

Gość Aaa

U nas w szkole opiekunowie tez musza miec wyksztalcenie pedagogiczne ale mamy w szkole 2 uczniow na wozkach i z nimi jezdza rodzice na wycieczke ale opiekuja sie wtedy tylko swoim dzieckiem

Gość gość

A po co chcecie wysyłać 4latki na wycieczki? Weź sama dziecko zabierz, gdzie uważasz. Co innego szkoła 2-3 klasa, a co innego 4 latek w przedszkolu.