Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gość

Czy w murzynku musi być proszek do pieczenia?

Polecane posty

Gość Gość

Albo czy można czymś go zastąpić?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Ggg

Musi byc  bo jak nie to wyjdzie brownie.

Chyba ze zastapisz proszkiem ale to na to samo wyjdzie 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Ggg

Musi byc  bo jak nie to wyjdzie brownie.

Chyba ze zastapisz soda ale to na to samo wyjdzie 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Gość

Ok. Sprawdziłam jak wygląda brownie i lubie takie "mokre" ciasta więc nawet lepiej 😉 Dziękuje.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Lukia

Można dać sody oczyszczonej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Mocjo ubite białka ze szczyptą soli też się sprawdzą jako spulchniacz. Ale trzeba zachować wtedy odpowiednią temperaturę i czas pieczenia, by ciasto nie opadło po wyjęciu z piekarnika..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×