Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

asiutka99

lwów czy cieszyn

Polecane posty

W Cieszynie nie byłem a Lwów piękny byłem kilka razy. Jest tylko jedno ale aby dostać się do Lwowa trzeba mieć paszport. W Lwowie z roku na rok jest coraz piekniej i można się dogadać po polsku.

2 minuty temu, Starszy69 napisał:

W Cieszynie nie byłem a Lwów piękny byłem kilka razy. Jest tylko jedno ale aby dostać się do Lwowa trzeba mieć paszport. W Lwowie z roku na rok jest coraz piekniej i można się dogadać po polsku.

No paszport mam, a Cieszyn w dwóch krajach jest.

Tak ale historyczna część jest po głównie po polskiej stronie a do Czech paszport jest nie potrzebny. Spaceruje się jak po jednym mieście tylko szyldy są w innych językach.

Gość Krasiejów

Asiutka a byłaś kiedyś we Wrocławiu i Opolu? Wybierz się do Wrocławia, Opola i Krasiejowa koło Opola do Juraparku na wycieczkę 

Do zwiedzania dużo bo to duże miasto ale nocleg załatw wcześniej bo potem może być problem taniej tak ale nie tak jak dawniej bo teraz dużo Polaków tam przyjeżdża ceny wyrównują się. 

Przed chwilą, Gość Krasiejów napisał:

Asiutka a byłaś kiedyś we Wrocławiu i Opolu? Wybierz się do Wrocławia, Opola i Krasiejowa koło Opola do Juraparku na wycieczkę 

Nie byłam, no a  co tam ciekawego w tym parku

Gość Namysłów wojew opolsk

W tym Juraparku są szczatki dinozaurów oraz szkielety dinozaurów i  sztuczne dinozaury naturalnych rozmiarów i prehistoryczne oceanarium i tunel czasu i jedyne w Polsce muzeum Ziemi i interaktywne muzeum ewolucji człowieka a w Opolu warto zwiedzić najbardziej nowoczesne muzeum w Polsce tj muzeum Polskiej Piosenki, muzeum wsi Opolskiej, muzeum Śląska Opolskiego i ogród zoologiczny w Opolu oraz muzeum uniwersytetu Opolskiego 

1 minutę temu, Gość Namysłów wojew opolsk napisał:

W tym Juraparku są szczatki dinozaurów oraz szkielety dinozaurów i  sztuczne dinozaury naturalnych rozmiarów i prehistoryczne oceanarium i tunel czasu i jedyne w Polsce muzeum Ziemi i interaktywne muzeum ewolucji człowieka a w Opolu warto zwiedzić najbardziej nowoczesne muzeum w Polsce tj muzeum Polskiej Piosenki, muzeum wsi Opolskiej, muzeum Śląska Opolskiego i ogród zoologiczny w Opolu oraz muzeum uniwersytetu Opolskiego 

No może kiedyś pojadę

Gość Gość

Jeśli zależy tobie  na zwiedzaniu to Lwów a jak chcesz zrobić zakupy to raczej Czechy, 

Gość Namysłów wojew opolsk

Jakbyś była w Opolu to odwiedź centrum Handlowe Solaris Center w centrum Opola tam jest 100 sklepów i restauracje z Mcdonalds, KFC i Pizza Hut włącznie i w Solarisie jest 6 salowe kino Helios oraz niedługo otworzą w tej galerii całodobowy Fitness "Just Gym" i sale zabaw dla dzieci "Bajkowy Labirynt" 

Gość Gość
Przed chwilą, asiutka99 napisał:

No zakupy tak sobie, chociaż może coś. A jak dyskoteki?

Nie byłam w Czechach na dyskotece nie wiem jakie są .

Przed chwilą, Gość Gość napisał:

Nie byłam w Czechach na dyskotece nie wiem jakie są .

No a co tam robiłaś?

Gość Gość

Ale w Czechach jest stosunkowo tanio no ale nie tak tanio jak na Ukrainie, a i jeszcze jedno Ukraińcy najbardziej cenią dolary nie euro ale dolary 

Gość Gość
3 minuty temu, asiutka99 napisał:

No a co tam robiłaś?

W Cieszynie to byłam przejazdem, ale najczęściej jadę do Pragi a tam jest co zwiedzać. 

1 minutę temu, Gość Gość napisał:

Ale w Czechach jest stosunkowo tanio no ale nie tak tanio jak na Ukrainie, a i jeszcze jedno Ukraińcy najbardziej cenią dolary nie euro ale dolary 

aha

Przed chwilą, Gość Gość napisał:

W Cieszynie to byłam przejazdem, ale najczęściej jadę do Pragi a tam jest co zwiedzać. 

No w Pradze więcej na pewno. 

Gość Kędzierzyn Koźle

Asiutka w Czechach jest takie fajne miasteczko Zlate Hory w Górach Opawskich tuż przy Granicy z Polską i województwem Opolskim, tam są stoki narciarskie i można przepłukiwać złoto, byłem tam 🙂 pięknie tam jest 

Gość Kędzierzyn Koźle

Asiutka wpisz sobie w Google Zlate Hory i poczytaj o tym miasteczku 

1 minutę temu, Gość Kędzierzyn Koźle napisał:

Asiutka w Czechach jest takie fajne miasteczko Zlate Hory w Górach Opawskich tuż przy Granicy z Polską i województwem Opolskim, tam są stoki narciarskie i można przepłukiwać złoto, byłem tam 🙂 pięknie tam jest 

No ale potem to złoto trzeba z powrotem oddac?

Gość Kędzierzyn Koźle

Nie trzeba tego złota oddać, to już jest twoje 

Gość Gość
Przed chwilą, Gość Kędzierzyn Koźle napisał:

Nie trzeba tego złota oddać, to już jest twoje 

masz poczucie humoru 

Gość Kędzierzyn Koźle

Asiutka w Górach Opawskich ale po Polskiej stronie w województwie Opolskim znajduje się miasto Głuchołazy i wsie Pokrzywna, Jarnołtówek i Moszczanka, tam jest naprawdę spokojnie i pięknie, bywam tam 

2 minuty temu, Gość Kędzierzyn Koźle napisał:

Asiutka w Górach Opawskich ale po Polskiej stronie w województwie Opolskim znajduje się miasto Głuchołazy i wsie Pokrzywna, Jarnołtówek i Moszczanka, tam jest naprawdę spokojnie i pięknie, bywam tam 

No ale może trochę za spokojnie jak na wakacje dla mnie

Gość Kędzierzyn Koźle

Jest tam strumyk po którym można sobie pochodzić, są tam fajne campingi i inne rzeczy i można pochodzić po górach, ale do Zakopanego też z miłą chęcią jeżdżę 🙂

Asiutka a jaki jest Lwów? Jest różnica w porównaniu do miast w Polsce w sensie nowoczesności infrastruktury?