Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katecheta

katecheza misyjna - przyjaciele się bez przerwy zmieniaja Bóg jest ten sam

Polecane posty

Gość katecheta

Uwaga!! Ta katecheza była napisana w grudniu w 2017 roku na forum interii.

Bardzo często zmieniamy przyjaciół co prawda zdarza się że jednych mamy na całe życie innych mamy na rok a jeszcze innych na 2 tygodnie. Jak postępować? Oczywiście nie należy nikomu pisać ciągle jak odchodzi z powodu końca szkoły, końca pracy. Ale są też i tacy którzy są na całe ziemskie życie i też będziemy musieli się z nimi pożegnać ale Bóg był jest i będzie ten sam w niebie nie będziemy posiadać żadnych przyjaciół tam będziemy sługami Boga. Przyjaciół należy bez końca zmieniać! Aby żyć a nie wegetować. Przyjaciół trzeba ciągle zmieniać, bo przyjaciele to nie Bóg który jest wiecznie.
Przyjaciele z sąsiadów mogą być czasami na całe życie lub z rodziny, ale nie zawsze tak się dzieje i nawet ja jestem tego przykładem, ponieważ jeden z moich członków rodziny który był moim przyjacielem to obraził się na mnie,
Przyjaciół należy ciągle zmieniać ald niektórych co blisko mieszkają należy z nimi się przyjaźnić całe życie. Zauważcie że wszystkie znajomości nam się kiedyś skończą, skończą się kontakty z rodziną, skończą się kontakty z sąsiadami i przyjaciółmi na całą wieczność. Tylko Boga mamy tego samego a wszelkie przyjaźnie i kontakty z rodziną kiedyś skończą się na całą wieczność i na tamtym świecie z nikim się nie będziemy już spotykać. Biblia głosi że wszystkich przyjaciół których mamy na ziemi kiedyś stracimy, wszystko co mamy po śmierci stracimy i pozostanie nasza dusza i samotność to Teraz musimy żyć na ziem i ciągle zmieniać przyjaciół, kolegów znajomych ale tam w niebie będziemy sami i wyłącznie z Bogiem. będzie inna samotność niż na ziemi to będzie obecność Boga