Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Sprzeczne sygnały, co mam myśleć

Polecane posty

Gość gość

Facet raz wydaje się być zaintteresowany a innym razem traktuje mnie tak jak bym byłas niemalże obca osobą. Jednego dnia ze mna rozmawia, zagaduje, usmiecha się itd a innym razem poza cześć nie powie nic, tylko jak musi. 

Skąd takie zachowanei? czy może to tylko moja nadinterpretacja i doszukiwanie się zainteresowania?

Gość Nssg
1 minutę temu, Gość gość napisał:

Facet raz wydaje się być zaintteresowany a innym razem traktuje mnie tak jak bym byłas niemalże obca osobą. Jednego dnia ze mna rozmawia, zagaduje, usmiecha się itd a innym razem poza cześć nie powie nic, tylko jak musi. 

Skąd takie zachowanei? czy może to tylko moja nadinterpretacja i doszukiwanie się zainteresowania?

A w jakich okolicznościach się widujecie ?

Praca ?

Gość gość

Tak.

Gość Nssd
3 minuty temu, Gość gość napisał:

Tak.

Więc zapewne w niektórych sytuacjach może pozwolić sobię na więcej, a w innych na mniej.

Gość gość

My nie mamy żadnego romansu, chodziło mi raczej o ogólną ocenę jego zachowania.

Nie rozumiem dlaczego raz do mnie zagaduje, szczególnie na takie tematy które ja lubię, co chwilę jets przy mnie, żartuje ze mną, usmiecha, patrzy w oczy dośc długo tak ze mnie to peszy, przyłapałam go jak patrzył na mnie kiedy ja tego nie widziałam.

Innym razem jestem jedną z wielu osób które mija, cześć i nic więce, chyba że musimy coś razem zrobić. Wtedy mam wrażenie że na pewno mu się nie podobam, bo jest bardzo obojętny, nie spojrzy, nie odezwie się.

kilka dni tak a kilka dni tak, co jakiś czas mu się zmienia.  ja też jestem trochę obojętna i nie pokazałam nigdy ze mi się podoba ale to wynika z faktu ze równiez nie byłam pewna co do niego. Moze gdyby zasugerował jakies spotkanie na neutralnym gruncie albo chociaz napisał to byłoby ianczej.

Gość gość

Nie pierwszy raz. 

Może ktoś coóś doradzi?

Może ktos był w podobnej sytuacji?

Co mam robić? odpuścic?

Gość Buksa

Może facet Cię po prostu lubi i ma sentyment do ciebie bo mu kogoś przypominasz lub ma żonę albo partnera a Ty liczysz na coś więcej. 

Gość Nnff
6 minut temu, Gość gość napisał:

Nie pierwszy raz. 

Może ktoś coóś doradzi?

Co mam robić? odpuścic?

Czy odpowiadasz jakoś na jego sygnaly ? Zarówno te "dobre" jak i złe ?

Gość identycznie...
8 minut temu, Gość gość napisał:

Nie pierwszy raz. 

Może ktoś coóś doradzi?

Co mam robić? odpuścic?

mam identyczną sytuację i też się zastanawiam...

czy oboje jesteście zajęci?

Gość Ona

Mam podobnie tylko, że my uprawiany seks. Zaczelam go olewać i dobrze mi z tym

Gość Nnff
8 minut temu, Gość Buksa napisał:

Może facet Cię po prostu lubi i ma sentyment do ciebie bo mu kogoś przypominasz lub ma żonę albo partnera a Ty liczysz na coś więcej. 

Według mnie będzie to coß z poniższych:

1. Facet jest z kimś w związku. Wykazuje zainteresowamie Twoją osobą, ale jednocześnie studzi relacje przed przejściem do kolejnego etapu - zanim nie zakończy relacji z aktualnym partnerem. (Ale przecież nie ma dymu bez ognia)

2. Jest Tobą zainteresowany, ale nie dajesz mu jasnych sygnałów do działania.

3. Jest nieśmiały i nie ma pomysłu, punktu zaczepienia na rozwój znajomości.

4. Wysyłasz sprzeczne sygnaly innym współpracownikom (uśmiech, traktowanie) i facet nie jest pewien, może podejrzewać, że darzysz sympatià kogoś innego.

5. Złe doświadczenia w relacjach męsko-damskich, niska samoocena, kompleksy

6. Nie chce wdawać się w relacje towarzyskie w miejscu pracy, ale 

Witam wszystkich. Jestem nowy i postanowiłem się podpiąć pod temat licząc na jakąś podpowiedź. A wiec poznałem pewną dziewczynę. Pisaliśmy 3-4 tygodnie, mniej lub więcej w zależności od wolnego czasu. 3 dni temu doszło do pierwszego spotkania , które oceniam za dość udane. Starałem się ciągnąć rozmowę , dziewczyna jest dość tajemnicza co mnie bardzo intryguje. Poznałem ją na portalu społecznościowym. No i tutaj albo ja zaczynam wyolbrzymiać albo zaczynają się schody. Po powrocie do domu nie pisałem od razu podziękowań za udanie spędzony czas. Ona wtedy logowała się dwukrotnie w krótkim odstępie czasu ( sam mam ukazywanie zastrzeżone). Jednakże od spotkania jest już dziwnie , pojawia się zdecydowanie mniej ale coś tam odpisuje. Drogie panie czy jest to jej gierka na przetrzymanie czy może o coś innego. Podejrzewam , że gdyby nie była zainteresowana znajomością to przecież albo pisałaby zdawkowo albo wcale. Zainteresowała mnie i chciałem poznać ją bardziej. Mam 32 lata, ona 29. 

Gość Gość
10 minut temu, Gość Ona napisał:

Mam podobnie tylko, że my uprawiany seks. Zaczelam go olewać i dobrze mi z tym

A jak zaczęłaś go olewać, to jak on się zachowuje? Też olewa, czy bardziej interesuje?

Gość Buksa

Dodałbym że bardzo kiedyś się sparzyl na romansie w pracy, wszystko wyszło na wierzch lub został niesłusznie oskarżony i nie chce powtórki z rozrywki. Ale jeżeli może pisać to: dałaś mu numer telefonu albo on tobie. A jeżeli tak, to dlaczego sama do niego nie napiszesz.

Gość Nnmnf
27 minut temu, Gość gość napisał:

Nie pierwszy raz. 

Może ktoś coóś doradzi?

Co mam robić? odpuścic?

A ogólnie to takie traktowanie prawie zawsze oznacza zainteresowanie. Może nie jakieś silne, ale zdecydowanie jakieś napewno.

Napisz do niego. Tak po prostu. Co słychać? Zapytaj się go o coś. Pisząc na neutralnym gruncie może wykazać więcej inicjatywy. 

Gość gość

Nie jestesmy zajęci.

Czy odpowiadam na sygnały? Szczerze przyznam że na te pozytywne  nie do końca tak jak bym chciała. On może to odebrac jako moje  niezainteresowanie ale z drugiej strony ja własnie nie jestem pewna co do niego, bo gdybym była to moje sygnały tez byłyby jasne. OD początku było coś nie tak, brakowało mi chociaz jednego jasnego przekazu, choćby zaproszenia gdziekolwiek, jak próbowalam zasugerowac ze możemy gdzies wyjsc,nakierowywałam rozmowe na ten temat już sto razy to on nie załapał, albo po prostu nie ma ochoty się ze mną spotkać. Ja bym się domysliła o co chodzi rozmówcy.

Te negatywne tez odwzajemniam, tylko że ja udaję, a on pewnie nie. Jestesmy dla siebie neutralni jak każda inna osoba.

Im dłużej to trwa tym jest gorzej, takie błędne koło,  nawet jak mi w oczy patrzy i uśmiecha się to ja nie wiem jak mam się zachować i odwracam się, bo nie wiem czy chce załapać ze mna długi kontakt wzrokowy czy się ze mnie nabija bo zauwazył że ja jestem jakimś dziwakiem a on nic do mnie nie ma i dlatego się gapi. Już nawet rozważam taką opcję, że on ma ubaw ze mnie.

Jezeli jest niezmiały lub nie ma pomysłu jak nawiązac kontakt, to zawsze w ostatecznosci pozostaje napisac,  wiadomo ze lepszy jest kontakt bezposredni, ale w niektórych sytuacjach to nie jets głupie rozwiązanie.

Co do innych - usmiecham się do każdego, taki już mam sposób bycia.

Gość Gość

Moim zdaniem on flirtuje i nie chce nic wiecej, co najwyżej chce sobie ego podnieść. 

Gość Gość

Jak nie wysyłasz mu pozytywnych sygnałów to nic z tego nie będzie.