Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gość

Ząbkowanie

Polecane posty

Gość Gość

Hej mam pytanie od ponad miesiąca mój syn męczy się z wyznającymi ząbkami. Nie chcę jeść z piersi tylko z butelki. Mam coraz mniej pokarmu odciągam laktatorem ale mimo wszystko małemu nie starcza i muszę dorabiać mu sztuczne. Nie wiem co robić mały będzie mieć dopiero 4 miesiące więc trzymać w rączce jeszcze za bardzo nie potrafi. Próbowałam różnych żeli, leków przeciw bólowych, kupiliśmy mu gryzaka takiego co wygląda jak smoczek ale on nie potrafi go trzymać i muszę to ja go trzymać. Chce karmić piersią jak najdłużej ale brakuje mi już sił na to ściąganie jeszcze gdybym miała jakaś pomoc w domu ale mąż teraz sam robi i na polu (mamy gospodarstwo rolne) i w straganie a ja sama z małym. Może ktoś wie jak zachęcić małego do jedzenia z piersi. Jak go nie boli to je ale to zazwyczaj tylko w nocy i nad ranem a w ciągu dnia to może co 3 karmienie ale trochę zje a później krzyczy i wkłada sobie palce do buzi. 

Gość Gość

Mały nie ma jeszcze czterech miesięcy i już od miesiąca idą mu zęby? Nie sądzę. 

Gość Lol

Moja jak miała 4 miesiące już miała 2 zęby 2 jedynki na dole.na roczek 16 zębów wszystkie do czwórek.więc nie ma w tym nic dziwnego

Gość Gość
1 godzinę temu, Gość Lol napisał:

Moja jak miała 4 miesiące już miała 2 zęby 2 jedynki na dole.na roczek 16 zębów wszystkie do czwórek.więc nie ma w tym nic dziwnego

A miałaś podobny problem co ja? Jak tak to co pomogło?

Gość Gość

Jeżeli dziecko nie chce jeść przez zabkowanie to nie chciałoby jeść też z butli.